Pazar, Ekim 30, 2016

KISA ZAMANA SIĞDIRILAN KEYİFLİ İŞLER / ALP'İN YENİ GARDROBU





















Sadece 2 günlük haftasonu tatiline sığrılan, gündüz, harika, çoşku içinde kutlanan, Cumhuriyet Bayramı, akşamında, ailece uzun zamandan beri ilk kez dışarda yenen yemek, Alp 'in atremanının olmamasını fırsat bilerek birlikte, ayeste ve yavaş akan zamana sıkı sıkı sarılarak gidilen kafede içilen çay, kahve. Bol oksijen ile yeşillin-sarının her tonuna doyurulan gözlerimiz, ciğerlerimiz.
Pazar günü ise, yine İMECE usulu, (ailece) herkesin bir ucundan tutarak ortaya çıkardığımız, Alp'in yeni gardrobu.
Şimdi okuyunca bende hayret ettim, bu kadar zamanda ne kadar çok, ne kadar keyifli işler yapmışız diye:)

Dolabın detaylarını sonra geniş bir zamanda anlatırım. Artık, Mete'nin de eli alıştığı için, eskisi kadar uzun vakit almıyor bu işlerimiz. Sadece proje çizip, ne istediğimize karar vermemiz yetiyor ve bu işler hepimize, terapi gibi, ilaç gibi geliyor.

Mutlu, sağlıklı ve güzel bir hafta!









21 yorum:

  1. koskocaman gardırop yapmışsınız ve sen iki satırda anlatmışsın. aman allahım, kocaman birşey bu. üçünüzü de tebrik ederim. müthişsiniz. alp güle güle kullansın. mutlu üçlü mutluluğunuz hep sürsün. sevgiler benden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşencim, boy büyüdükçe kıyafetlerde büyüyor biliyorsun:) Diğer dolab bebeklik dolabıydı düşün. Buna rahat rahat yerleştirdik kıyafetlerini:) çok teşekkür ederim, gerçekten hesabı kitabı iyice yapınca, hiç gözde büyütülecek bir iş değil. Dünyanın parası verilerek alınan o mobilyaların maliyetinin ne kadar düşük olduğunu bilsen. Bu dolabın benzerleri, ikea da 1500, crate and barrel da 6000 TL civarı:( bizim maliyet 250-300 TL

      Sil
  2. Çok tatlı bi ailesiniz siz, maşallah size;)

    YanıtlaSil
  3. tek kelime ile "harikasiniz". alpe de gule, gule kullanmak kaliyor:)) emeginize saglik...

    YanıtlaSil
  4. Zaman zaman gelip sessizce bakiyorum neler yapiyorsunuz diye. Yine tam gaz projelere devam. Helal diyorum, baska da soze ne hacet. Tatli aile. Alp gule gule kullansin, zevkle. Selamlar..

    YanıtlaSil
  5. güzel aile,Alp yeni dolabını güle güle kullansın,ama eski dolap da oturma odasına mı,balkona mı geçti:)))
    sevgiler tatlı kadın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay eski dolabı görmeliydin, bebeklik dolabıydı o zaten. Kıyafetleri sığdıramıyorduk, çok kıyafeti de yok aslında. Sevmez öyle marka, çeşit. Boy uzayınca, askılar kısa kaldı. Pantolon ve gömlek kırışıyordu. Dolap, İhtiyacı olana gitti diyelim:) Çok teşekkürler Havvacım.

      Sil
  6. Valla bravo. Hatta helal olsun. Mobilyacı mısınız nedir? Laf aramızda eşim bu konularda kafa dengi olsa ben de girişeceğim bir şeylere de...Malum,cahil cesur olur hesabı. Bir ara eve hızar almaya kalkmıştım. Alsa mıydım?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mobilyacı değiliz ama sanırım ilerde bu işe gireceğiz:) Piyasada satılan ateş pahası ve zevksiz mobilyaları gördükçe, insan daha da hırslanıyor. 3 kuruşluk dolaba 7000-8000 hatta 13 bin TL isteyen yerler var. Bunun maliyeti 250-300 TL. evet emeği çok ama diğer taraftan çok kandırılıyoruz gibi hissediyorum.
      Çok teşekkürler, hızara gerek yok, bauhaus istediğiniz ölçülere bedava kesiyor, ahşabı oradan almanız kaydı ile.

      Sil
  7. Yani ne desem boş ama ben önce maşallah diyerek başlayayım en iyisi.Hem hafta sonu keyfi süper olmuş hem de Alp'in dolabı.İyi günlerde kullansın kullandıkça o güzel hafta sonunu hatırlasın inşallah...

    YanıtlaSil
  8. Harika bir iş çıkmış ortaya... Elinize, emeğinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Füsuncum, senin oğlana da yapalım bir tane:) büyümüştür o da:)

      Sil
  9. cok güzel olmus, ellerinize saglik... dolaba herhangi bir renk islemi yapacakmisiniz?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu boyamayacağız Nilücüm. Böyle istedi Alp. Bende çok severim bu ahşap dokusunu zaten. Kulplarla havaya girdi epey:)
      Çok teşekkürler

      Sil
  10. Ay kendimden utandım!!! Haftasonumu geri istiyorum, çok boşa gitmiş:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok boşa gitmemiştir eminim:) güzel işler, boşa geçmiş gibi sanılan zamanlarda çıkıyor:)

      Sil
  11. Emelciğim elinize sağlık. oğlunuzun da kafa denli olması ne güzel! yakında bir oğlan da bize gelecek inşallah. 2 haftadır onun odası için zımpara-boya yapıp duruyoruz :) bi' taraftan da ebeveynlik endişelerim başladı; bakalım bizim gibi DIY'er anne-babası olduğu için ne hissedecek falan diye... arada ebeveynlik ile ilgili de yaz n'olur :) !
    gelip gidip Bauhaus'taki o menteşelere hayran oluyordum. fiyatları da biraz yüksek olduğu için at sepete koy kenara diyemedim. harika olmuşlar Alp'in dolabında.hakikaten boyaya lüzum yok. Ama ben olsam kafam takılır durur acaba renksiz koruyucu atsak mı diye.. doğal ahşabın dokusu öyle güzel ki insan hayran kalıyor ve boyayla kapatmak istemiyor.
    sevgiler...

    YanıtlaSil