Cuma, Ocak 09, 2015

Muzu ben değil ama kek yuttu!








Ne afilli cümleler kurarak başladım tarifi yapmaya bir dakika anlatacağım.
Alp' e, futbol antremanı sonrası, süpriz bir muzlu kek yapayım dedim. -Bilirsiniz, bizim evde kek hiç pişmez. Pişeceği zamanda yiyen için süpriz olur!-
Tarifte "bir bütün muzu, hazırladığın kek harcının içine, göm" diyor. Aynen uyguladım, harfi harfine değil, hecelerine kadar riayet ederek.
Güzelce attım fırına. Bir koku, bir rayiha evin içinde pişirken sorma gitsin.
Çıkardım, güzel kabarmış, pişmiş, dilimleyip servis tabağına koyacağım ama bir baktım içinde muzun esamesi yok!
Muz, erimiş, hamurun içine karışmış.
Bıçakla keserken dilimler arasında boru şeklinde, "nahoş" bir boşluk oluşmuş. Muz yok olmuş ama bütün dokusu keke karışmış Allahı var.
Tabi, Muzlu kek olduğunu çocuğa inandırmak için muzu göstermek gerek.
Hemen, alırsın bir bütün muzu, soyarsın ve kekin içine yerleştirirsin.
Olur sana, bir parça modifiye edilmiş taze muzlu kek!

Tarifimi de rezil ettin deme sakın sevgili lily.
Biz Türkler'de var kafa her yönde çalışmak, çaresiz kalmamak.

Muzlu Kek: 3 yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 1.5 / 2 su bardağı un, 1 yemek kaşığı dolusu bitkisel margarin-tereyağ-1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 fiske tuz, yarım çay kaşığı karbonat, 1.5 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı süt, bir bütün muz (siz isterseniz ezerek koyun), 1 yemek kaşığı hindistan cevizi (fırına koymadan önce, üzerine)
Yağı ve pudra şekerini çırp. Yumurtaları tek tek ekle. Diğer malzemeleri ilave et. Muzu ortasına yerleştir. Üzerine hindistan cevizi serp, 175 derecede 50 dakika kadar pişir.










41 yorum:

  1. Kek yapımı minik tatlı bir maceraya dönüşmüş Emel :-)))
    Neyi hatırladım biliyor musun: Japonlar sistem içinde mutlaka türk bulunduruyorlarmış çünkü onlar kurallara uydukları halde sorun çıkarsa ne yapacaklarını bilemezken Türk "dur bakiiiim" diyerek alternatif çözüm üretiveriyormuş.Senin gibi işlek -parlak zekaların kıymetini bilmek lazım.
    Hoşuma gitti yahu ben hiç denemedim muzlu kek..baştan parçalayıp koysam içine o mis gibi kokusu ile yetinilir mi dersin?
    Deneyeceğim :-) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok işlekim sorma:)
      dene sen bunu kızlara, gerçi alasını yaparsın ama,
      çok sevgiler Kadriyecim, renk katıyorsun yine mesajlarınla, donatıyorsun beni...

      Sil
  2. İstediğimizi sonuna kadar alırız diyorsun, öyle ya da böyle. :))
    Kekte şüphem yokta, o minik adamın şirinliği? :) Güzel bir gün olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz öyleyiz, sonuna kadar, olmadı, bilmiyorum yok:) hani cem yılmaz ın gösterisinde var, faruk eczanesi ni soruyor biri, yahu bilmiyorum de kurtul di mi:) yok illa faruk kıraathanesine gönderecek:))

      Sil
  3. Bu muzlu kek sanırım sırf bu tarif için pişirilebilir :) Süpermiş.

    YanıtlaSil
  4. Türkün aklı kimde var:) valla süper hem görseller hemde anlatım on numara beş yıldız:) hele o elinde kalp tutmuş minik adama bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz süperiz:)
      doğuştan herşeyi bilen:))
      teşekkür ederim sebuşcum...

      Sil
  5. Sabah sabah yüzümü güldürdünüz, bir şeyin sizden kaçarı yok zaten bunu çoktan anlamıştık:) sevgiler...@cgdmcbn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğdemcim güldük ama beraber di mi:) boşver yediğimizi içtiğimizi:) çok sağol.

      Sil
  6. Muzlu keki 10 yıldır falan yaparım. Evi saran o muz kokusuna beni mest eder.

    Benim tarifim ise ;
    4 adet yumurta, muzdan dolayı şeker ölçüsü azaltılacak 1/2 su bardağı toz şeker,
    2-3 adet muz(küçük parçalar halinde kesilmiş, kesinlikle çatalla ezilmiycek),
    1 su bardağından 2 parmak az süt
    1/2 su bardağı hindisatn cevizi,
    1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ, ya da sıvı yağ
    Kek kıvamına gelene kadar un, kabartma tozu,
    Muzu küçük parçalar halinde kesip yapınca "muzlu kek" muhteşem oluyor.
    Bence bir de bu şekilde deneyin beğeneceksiniz.
    Sevgilerimle...
    Ebru

    YanıtlaSil
  7. Modifiye kek ha .Alemsin Emel sabah sabah güldürdün beni.Denemek lazım diyeceğim ama bu yıl kararlarımda daha az kek daha çok hareket var.Mutlu bir hafta sonu diliyorum şimdiden.Çok çalıştık malum kar kış demedik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmadı keki de modifiye ederiz, kurufasulye olsun, ekmek olsun, illa araba olmasına gerek yok:) her yol modifiye sonrası doğru yol:))

      Sil
  8. Offf harika görünüyor! Ne zamandır kek yapmıyorum bu haftasonu kesin yapacağım özen özen nereye kadar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende 2 gündür kek yapmayınca, kekin içindeki o nahoş boşluk gibi hissediyorum:)
      özendirdiysem affola:) yap ya, 3 yumurta 1 bardak unu bakıyor bu iş, terapisi yeter:)

      Sil
  9. bende bende deneycemmm hakketende özen özen nereye kadar?ama o miniş sevimli adam nasıl çizilirki? hem adı ne ki onun?

    YanıtlaSil
  10. çok iyi ya :D :D
    ben de modifiyesizini yapıyım eve gidince..tarifleriniz güzel oluyor :)
    afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  11. Ayyyy çok eğlendim :DDDD özlemişim buralara gelmeyi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Kek harika gözüküyor, haftasonu deneyeceğim:) Peki o minnak adamın yakışıklılığı ne olacak, çok tatlı:) Ellerine sağlık. Musmutlu, en tembelinden bir haftasonu olsun:)

    YanıtlaSil
  13. ilk fotoğrafta ay nasıl başardı o muzu öyle diri diri pişirmeyi diye düşündüm ve Emel bu yapar bir kolayını derken yapmışsın zaten hiç şaşırmadım. nasıl güzel başarıyorsun her şeyi güzelleştirmeyi güzel sunmayı. çizimlerde harika bu arada. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  14. :))) Bende de var, ingilizlerin muzlu ekmek dediklerinden bir tarif. Ama muzları ezip koyuyorsun içine. Seninkini görünce üstüne atladım tabii:) Ama sonra çok güldüm erimiş bitmiş olmasına ve senin pratik zekana hayran oldum:) Tabii ya! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eridi gitti yaaa:( ama dediğim gibi kokusunu vermiş Allah'tan kekin içine, yaptık işte bişeyler düzeltmek için:)

      Sil
  15. emel anne keki her erkek çocuk için olağanüstüdür, emin ol, alp çok sevmiştir. annelik biraz da, bu işte olmayanı oldurmak.

    YanıtlaSil
  16. Ay çok hoş, çok güldüm, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  17. Guzel adasim sen cok tatlisin yaaa..ne guldum :)) ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh güldürdümse valla benden mutlusu yok:) Teşekkür ederim, yattın mı kalktın mı:)

      Sil
  18. Bloğunuzla yeni tanıştımmm.Emeğinize sağlık..Ama buna bayıldım:) ev yapımı muzlu kek ezber bozan bir durum olmuş,bravo:) bende bloğuma beklerim..Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yo aslında sık yapılıyor diye biliyroum bir sürü bloglarda tarifi var ama benim ki biraz sıra dışı bir kek imajı vermiş olabilir:)) neticede içinde koca bir taze muz, nerdeeee pişince esamesi kalmıyor genelde:))
      Çok teşekkürler

      Sil
  19. Sırf o muzu o şekilde koyabilmek için tarifin aynısını yapmalı, çünkü muhteşem. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadı güzel, eh görüntüde idare eder, yap gitsin Nilay:)
      Teşekkürler

      Sil