Pazartesi, Nisan 23, 2012

Çilekli krema dolgulu cupcakeler




Hem can dostum Ayda'cığımın yakışıklı oğlu Arek'in 11. yaş günü, hem de tüm çocuklarımızın, Atatürk çocuklarının, 23 Nisan çocuk bayramı şerefine, bu cupcakeler hazır ola geçecek, önlerinde sevgi ile eğilecek.
Ata'mızı saygıyla ve özlemle anıyorum.


Çilek dolgulu cupcake ( 12 adet)

Malzemeler

3 yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin veya tereyağ
4/1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket krema
kabartma tozu
vanilya
bir fiske tuz

Bu cupcake hamurunu yaparken de kuru malzemeler ile ıslak malzemeleri ayrı ayrı hazırlayın.

  • Karıştırma kabı içine, margarin, sıvıyağ, krema, şeker koyarak iyice çırpın. Yumurtaları tek tek, her birinin hamura iyice karışmasını sağlayarak ekleyin.
  • Diğer kabın içine, elenmiş un, tuz, kabartma tozu, vanilya ve tuzu karıştırın.
  • Kuru karışımı, ıslak karışıma yavaş yavaş ilave ederek iyice karıştırın.
  • 12'lik muffin tepsisi içine, kağıt muffin kalıplarını yerleştirin. 
  • Kalıpların her birine, 2 yemek kaşığı dolacak şekilde hamuru paylaştırın.
  • 175-180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Çilekli iç dolgu için
  • Bir paket çilekli krem şantiyi, 200 cc  soğuk süt ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Sıkma torbası veya krema enjektörünün içine aldığı kadar  iç malzemeden doldurarak muffinlerin içine sıkın. (Muffinler içine, yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar krema alıyor)
  • Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra, kalan krem şantiyi, muffinlerin üzerine, küçük spatula veya bıçak yardımı ile sürün. Her yerini kapatmış olmaya özen gösterin.
  • Üzerlerini çilek ile süsleyerek bir müddet buzdolabında tutarak servis yapın.






1 yorum: