Salı, Nisan 24, 2012

Anjelik Erik Kompostosu


Anjelik erik (japon eriği) beden ve zihin yorgunluğuna bire bir gelen meyvelerden biri. 
Henüz tezgahlarda yerini almadı, daha zamanı var. 
Geçen yaz, tek başına, tartların üzerinde, keklerde, o kadar çok kullandım ki.. Kış içinde bir kaç kavanoz yapıp dolaba atmayı iyi ki akıl etmişim. 
Geçen pazar sabah kahvaltısında, cornflakes üzerine bir kaç dilim koyunca, gün boyunca ne kadar tok olduğumu ve hiç yemek yemediğimi fark ettim.
Yarım kilo sert irice Anjelik Eriği 
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
İsterseniz tane karanfil
Süslemek için taze badem
Tencereye, şekeri koyarak kaynatın. Erikleri kaynayan su içinde 10 dakika ya yakın, diriliğini kaybetmeyecek şekilde pişirin. 
Üzerini badem ile süsleyerek soğuk servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder