Pazar, Kasım 26, 2023

ARALIK & ZENCEFİLLİ KURABİYE & YILBAŞI HAZIRLIKLARI (1)























Yılbaşı geliyor.
Bu sene erkenden süsledim ağacı. Havalar hızlı soğuyunca haftasonları daha fazla vakit geçiyor evde.
Yapacak ne çok şey var.
Yaşasın ev!
Yaşasın yeni yıl ruhu!

Yalova da bahçeden topladığımız hurmaları, hafifçe pişirip püre halinde kavanozlara doldurdum. Aynı şekilde balkabağı da yaptım. Turta ve cheesecake yaparken çok pratik oluyor bu kavanozlar.
Zencefilli kurabiyeler her zaman ki gibi aynı tarif üzerinden.
Yazayım tekrar.
Tam zamanı.

100 gram tereyağ -oda ısısında-
1 yumurta
1/2 su bardağı esmer şeker (çok tatlı seviyorsanız miktarı arttırın)
1/2 su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı yenibahar -yoksa sart degil-
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hamur kıvamı)

önce, şeker ve tereyağını iyice karıştırın. (mikserle)
Yumurtayı fazla çırpmadan içine yedirin.
pekmezi koyun, karıştırın.
Diğer mazlemeleri ekleyip en son un ilave edin, kontrollü olarak.
Tezgah üzerinde, merdane yardımı ile hamuru yuvarlak olarak açın. (çok ince olmasın, kalında olmayacak)
Şekilerle kesin, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
170 derece de 8-9 dakika yetiyor.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri.

Bu kadar.

Yapın, yiyin, yedirin:)

Hayat her şeye rağmen çok güzel.

Mutlu olmak için sebep aramak yerine, mutlu edecek şeylere odaklanmak en iyisi.

Sevgiler,

Emel🍀



 

2 yorum:

  1. Hem de memleket hurmaları :)
    Tarifteki zerdeçal üzerinde yazan 1 çay kaşığı ne ola ki şekerim, fazladan mı yazdın, yanı eksik mi kaldı :)
    öperim çok, senin zamanların başladı, zevkle izleyeceğim hem ig den hem de -eklersen- buradan...

    YanıtlaSil