Pazar, Mart 05, 2017

Malaga & Çamaşır Makinesi ve diğerleri


















Vakit buldukça, instagramda, yemek-tarif profillerini izliyorum. Son zamanlarda, ne kadar güzel yayınlar yapıyorlar, yemek bloggerları. Geneli videolu. Öyle çok artistik-sunumluk tarifler değil. Evde herkesin yapabileceği, malzemeleri makul tarifler.
Bir çoğunu da beğenerek ve uygulayıcı olarak takip ediyorum. Çoğuna tesadüfen denk geliyorum. İlgimi çeken tarifler varsa, peşini bırakmıyorum, böyle.
Malaga'yı ilk, yemek yediğimiz bir restoranda keşfetmiştik. Başka adı var mı bilmiyorum. Alp çok beğenmişti. 
Sonra, aralıklı gidişlerimizde, hep sipariş verir olduk. İçinde muz, üzerinde çikolata, hafif bir krema ve ince bir kek dilimi üzerinde, güzel bir tat.
instagram da, @lezzeti_ask profilinde, bu tarif videolu anlatılmış. Dilerseniz bakabilirsiniz ya da you tube'dan izleyin. Çocuğunuz varsa, bu tatlıya bayılacak. Tarifi aşağıya yazacağım birazdan ama beni daha çok mutlu eden bir şey yaptım bugün, onu anlatayım önce, sıkmadan, kısaca.
17 senedir kullandığım çamaşır makinesini değiştirdik, epey oldu, arıza yaptı, alttan su akıttı, astarı yüzünden pahalıya bir masraf listesi çıktı. Değiştirmek gerekti.
Vesselam, aldığımız çamaşır makinesi, eski makinenin dolabına sığmadı. Daha doğrusu, dolabın kapakları kapanmadı, bu makine, diğerine göre biraz ebatlıymış. Bir parça daha geniş.
ee... ne yaptık?
Kapakları çıkardık, ikea'dan perde reyonundan metal klipsler ve tel aparatını aldık. Evde, beyaz ketenim vardı. Tel aparatı dolabın her iki kanadına monte edip, klipslerle keteni üzerine astım.
Eski evlerde görüp çok beğendiğim bu örtme şeklini, mutfak dolaplarına da yapacağım bi ara. Çok seviyorum, hatta desenli kumaşlardan, renkli kapak örtüleri çok güzel durabilir. Bu klipsler, hem fiyat olarak, hemde kullanım açısından çok iyi.
Örtü severlerin, kapakları olmayan dolapları kapatmak isteyenlerin, aklında olsun ve güzel bir pazartesi başlasın, bahar çoşkusu içinde!
Emel

Malaga
Kek için: 4 yumurta (ben 3 kullandım), 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı un, 2-3 yemek kaşığı sıcak su, yarım çay bardağı nişasta, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu.
pandispanya için, yumurta sarıları ve beyazlarını ayrı kaplara alın. Sarısı ile şekeri, beyazlaşıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyin. Yumurta beyazlarını, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyin. -köpükleri çok eritmeden- 170 derecede, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün,  10-15 dakika pişirin. -Kürdan testi yaparak-
Kreması için:  200 gr. labne, 1 kutu krema, 2 paket krem toz şanti, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, bir paket vanilya
Hepsini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Üst çikolatası için: 1 kutu krema, 2 paket bitter çikolata (tarifte bir paketini sütlü kullanmış), 2 çorba kaşığı kırık fındık (tarifte pirinç yer fıstığı kullanmış)
Kremayı ısıtın. Çikolataları ekleyin. Fındığı ilave edin.
Keki kağıttan çıkararak, dilimler halinde kesin. Üzerine bir kat krema ve ortadan ikiye böldüğünüz muzu koyun. Krema ile üzerini iyice kapatın. Her dilim için aynı işlemi yapın.
Çikolata sosu dökerek, biraz dolapta bekletin. Sonra servis yapın.












17 yorum:

  1. Emelcim, banyondan kareleri ilk defa görüyoruz sanırım. Yine nasıl güzel, nasıl da senin olduğu belli... İkea'nın metal klipslerinden eski evlerden birinde ben de kullanmıştım, mutfakta ve pötikare kırmızı-beyaz kumaşla :) Kapatmak istenilen yerler için çok uygun ve kullanışlı bir çare bence de. Her şey çok güzel, tabii malaga da...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel fikir verdin Emel ablacım, harika olmuş;)Malagada nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. yeni taşındığımız evde mutfakta dolabındaki boşluğa böyle bir perde yaptım, siyah kumaştan. ama bildiğin bel lastiği ile bağladım tam olarak içime sinmemişti. kullandığın bu aparatlar çok iyi fikir, bakayım ben de. güle güle kullan. pasta nefis :)

    YanıtlaSil
  4. Sabunun arkasında cam kavanozda güzelce duran o ahşaplar acaba nedir?bu arada evin farklı bı yerini görmek Harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok güzeller güle güle kullanın nerden diye sorsam ayıp etmiş olurmuyum

      Sil
    2. Yok estağfurullah, Mete getirmişti hollanda'dan. Biz de yok bunlardan, normal ahşap mandal var.

      Sil
    3. Tesekkurler Onlar bile uyum içinde evinizle.ıyı gunlerde kullanın yerlerınde huzur verıyorlar ınsana

      Sil
  5. Bazı şer'ler böyle güzelliklere çıkabiliyor. Çok güzel olmuş ablacım. O perde olmasaydı sanki eksik kalırdı her şey. :)

    YanıtlaSil
  6. Çamaşır makinesinin örtü ile kapatılma fikrine bayıldım. çok yakışmış!..
    "Malaga" adlı tatlı tarifini de en kısa zamanda denemek istiyorum. Çok güzel olduğunu düşünüyorum. Tarif ve örtü fikri için teşekkürler...
    Sevgiler
    Ebru

    YanıtlaSil
  7. Ah ne yapmışsın sen yine o çamaşır makinesi iyi ki de bozulmuş demeyeceğim de iyi ki de sığmamış yerine:) ben bayılıyorum zaten bu perdeli dolaplara görünce kendimi kaybettim yine.
    Şu pasta da beni mest etti, deneyeceğimdir emelim.
    bide öperim.

    YanıtlaSil
  8. Emelcim,
    tatlısın,hoşsun,başkalığa ilaçsın.
    öperim seni.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Her zaman ki gibi güzel fikirler çok şık olmuş eskiden böyle dolaplar yoktu annelerimiz kumaşlarla kapatirlardi:)

    YanıtlaSil
  10. Bizimkilerin yayla evinde mutfak tezgahının altında mavi pötikareli perde kullanır annem ( Asma yaprağı'nın mutfağında görmüşsündür belki) çok seviyorum bu fikri..çok yakışmış Emel'ciğim, zevkine sağlık!

    YanıtlaSil
  11. emelciğim, yeni kontrol panelinde yeni postlar hemen önüme gelmiyor, okuma listesinden kontrol etmek gerekiyor, bu nedenle göremiyorum çok sıkıcı bir durum... tek tek blog gezmek gerek... sevgilerimi bırakıyorum. bir de kocaman kalpler.

    YanıtlaSil
  12. fotolar iyi deee o malaga ne of saol bilmiyoduuum ah yenmez mi oooo :)

    YanıtlaSil