Sanırım 15 senesi var bu gül desenli Mumun.
Ablam ve kızkardeşim İngiltere'ye gittiklerinde getirmişlerdi bana.
Tabi o zamanlar bu kadar çiçekle, böcekle, evle alakam yok, Alp'im bebek. Saçım her daim sabah kalktığım şekilde tepeden yalap-şalap topuz, üzerimde gün boyu çıkarmaya vakit bulamadığım pijamalarım:)
Telaşlı-panikli yıllarımın en tatlısı.
Koymuşum dolaba, kalmış orada buncağızım.
Geçenlerde elime geçti. Tam da, güllere kafayı taktığım şu vakitlerde gözüme muhteşem göründü.
İlk defa yaktım bugün.
Kokusu yok ama muazzam bir güzelliği var. Varsın kokmasın zaten.
Bitmesin diye, fotoğrafını çeker çekmez söndürdüm, baş ucuma aldım.
Sonra kalktım, kışın bolca yediğimiz ayvalardan biraz da yaz için komposto yaptım.
Yaz-kış kahvaltıda komposto yiyenler derneği as baskanı olarak, gururluyum, mutluyum bu başarılı çalışmam dan ötürü, kendimi- beni tebrik eder, mutlu-mesut bir hafta dilerim sevgili izleyicilerim.
Emel
Çok tatlısın Emel ablacım. Sıcak sıcak mı koyup kapatıyorsun ben de yapmak istedim. İyi haftalar diliyor, çok öpüyorum.
YanıtlaSilevet evet feride'cim, kaynarken dolduruyorum, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum. Hiç bozulmuyor. Bir kilo ayvaya 1 su bardağı şeker, yaklaşık 1-1.5 litre su.
Silslm,bende tarif istiyorum mümkünse yaz boyu kalabiliyorlar mı dolapta beklemiyor değil mi melek
YanıtlaSilMelek, Feride ye yazdım, diğeri senin cevabındı aslında:) 1-1.5 litre suyu, 1 su bardağı şeker ile kaynat. (tatlı seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsin) Kaynayan suya dilim ayvaları koy, 10 dakika kaynatıp kavanozlara doldur. Ters çevir, soğuyunca dolapta beklet.
Silevet evet feride'cim, kaynarken dolduruyorum, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum. Hiç bozulmuyor. Bir kilo ayvaya 1 su bardağı şeker, yaklaşık 1-1.5 litre su.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ablacım hemen deneyeceğim;)Çok sevgiler
SilÇok severim kıyıda köşede unutulmuş eşyaları bulmayı, bir anda yıllar öncesine dönmeyi. Güle güle kullan. Sevgiler...
YanıtlaSilevet ya özlemcim, değerlendirmek iyidir, dolapları arada bir elden geçirmek lazım:)
SilAyva, şeftali farketmez komposto candır; yazın buzzz gibi kışın azıcık serin , mmmm ! Ellerin dert görmesin !
YanıtlaSilSana da mutlu haftalar canım !
aa.. sende sever misin? Bende ayırt etmem aslında ama ayva ve şeftali bir başka benim için. Teşekkür ederim uğradığın, can mesajlar bıraktığın için.
SilYine çok güzel fotoğraflar ve fikirler. Teşekkürler. :) Ayvayı çok severim ama hiç komposto yapmamıştım, bir sene reçelini denedim sadece. Merak ettim, deneyeyim ben de.
YanıtlaSilşeker ayarını kendinize göre ayarlarsınız, ben bir su bardağı koyuyorum hatta biraz eksik. Çok tatlı olmasına gerek yok, karanfil atmayı da unutmayın eğer severseniz içine. Farklı bir aroma veriyor.
SilTeşekkürler
mum gerçekten çok güzelmiş
YanıtlaSilteşekkürler
SilBenim de favorim ayva ve şeftali :) En son ne zaman komposto yediğimi hatırlamıyorum desem Emel... O kadar uzun zaman olmuş, hem de sevmeme rağmen. Sayende bu hafta yapılacaklar listeme eklendi.
YanıtlaSilNe güzel bir yazı olmuş!
YanıtlaSilSevgiler
Ebru
ya şu konserveye ne meraklıyım sorma öyle yapayım, sıra sıra dizip seyredeyim. hayalimde kocaman kileri olan bir ev var, konserveleri, reçelleri kavanozlara doldurup raflara dizmişim.
YanıtlaSil