Pazar, Kasım 27, 2016

KIŞA HAZIRLIK



















Bazen; çektiğim çiçekli böcekli, ferah, kendimce çok sevdiğim o canım fotoğrafların altına, can sıkıcı, iç karatıcı, sevmesemde uzak duramadığım-ız siyasi gündemi işaret eder yazılar yazıyorum ya, yazık oluyor, heba oluyor, uğraşıp didinip çektiğim fotoğraflarıma ayıp oluyor. Kızıyorum da kendime.
Son bir yıldır daha da artan şiddet içerikli fotoğraflar, haberler , sosyal medya da bile birbirini hiç tanımayan insanların, terbiye sınırlarını aşan kavgaları, laf sokmaları, herkesin, herkesten daha çok bilmiş tavırları, pembeyi seveni eleştirenler, yok efendim "bugün bayram niye kutlamadın" diyenler. İlla ki, toplumsal bir olayda, post yayınlamak, lanet okumak gerektiğini düşünüp, çiçek fotoğrafı yayınlayanı, bulsa taşa dizecekler!
Biz ne ara bu kadar yok olduk, bu kadar kalpsiz, bu kadar acımasız, bu kadar sevgisiz olduk tartışmayacağım ancak, ne olur en çok birliğe ihtiyacımız olan şu günlerde ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, küçüksemeden sadece sevgiyle sarılalım hayata, herkese, herşeye.
Bireysel başlayalım, kendimizle başlayalım. Sonra bakın nasılda çoğalmışız, hep birlikte keyfini yaşayalım.
3 günlük burası.
Çok zamanımız yok.
Sevgiyle kalın, esen kalın.
Emel


29 yorum:

  1. Dün haberleri açtım, yanılmıyorsam rja arkaya dört ayrı haberde istismara uğrayan farklı farklı çocuklardan bahsediyorlardi. Bi an bu duruma ne kadar alıştığını fark ettim ve dehşete düştüm. Aman yarabbı dedim ve o an geri kalan herşey önemini yitirdi. Bi saniyelik bir zaman dilimi bahsettiğim. Hiç bu kadar mutsuz,hiç bu denli umutsuz ve de korkak olmamistim Emel'cim. Ve evet herkes saygısız, herkes sevgisiz. Tuhaf bi milletiz artık. Anlamak guc...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haberlere bakamıyorum:( hele o ağzıma bile almak istemediğim durumların yaşanmamış olmasını, gerçek olmaması diliyorum:( donup kalıyorum, kilitleniyorum. Ama biliyor musun baharcım, hep iyiliğin kazandığını hiç olmazsa tarihten ve geçmişten anlayabiliyoruz. Eninde sonunda, er ya da geç!

      Sil
  2. Sanırım toplumsal olarak kafayı yemek üzereyiz Emel'cim. Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum. Ben böyle her şeyi eleştiren, her konuda ahkam kesen, sürekli kendini gösterme çabasında olan, iyiymiş gibi görünüp arkandan dedikodunu yapan kısaca kalbi kara insanlardan uzaklaşıyorum hem özel hayatımda hem de sosyal medya hesabımda. Mümkünse hiç muhattap olmayacağım yani..Bu tip kişiliklerin hayat enerjimi sömürdüğünü hissediyorum çünkü. Hiç kimseyi değiştiremiyorusun dostum, akıntıya karşı kürek çekmek boşuna, salıver gitsin bu insanları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende öyle yapıyorum, sessiz sedasız çıkıyorum o ortamlardan gruplardan sebicim. Ufacık bir işaret bile yetiyor bana. Hele o egosu şişik, sürekli methiyeler dinlemek isteyenler var yaaa... bırrr yani.

      Sil
  3. Haa bu arada bu kadar güzel fotoğrafların altına senin yayınlarını ve fotoğraflarını çok özlediğimi söylemden gittim yaa bak geri geldim. Özlemişim seni :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, seni göreceğim inşallah bir izmir e gelelim:)

      Sil
  4. Bu kadar güzel fotoğraflar,bu kadar anlamlı yazılar size hayran kalmamak mümkünmü,iyi ki varsınız,hep mutluluğa çıksın yolunuz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun, teşekkür ederim Süheyla hanım. Sizin varlığınız beni mutlu ediyor. Eksik olmayın.

      Sil
  5. Bazen ben de kendime söylüyorum, bunca acı ve sevimsiz olaylar varken etrafta hobilerini fotoğraflamak , pasta börek tarifi paylaşmak doğru mu diye...ama tabii ki doğru...küçük küçük güzellikler gösterelim, paylaşalım hayatlarımızdan...küçük küçük mutluluklar yakalayalım birbirimizden...aksi halde mutsuzluklar negatiflikler içinde nasıl yaşanır ki...sevgiyle bakalım elimizden geldiği kadar hayata...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eskisi gibi içimden gelmiyor ama bu iş benim hobim ve çok seviyorum. Sevdiğim şeyleri yaparkende bütün dünyevi sıkıntılardan uzaklaşıyorum. Bi parça size de yansıyorsa ne mutlu bana.

      Sil
  6. Her şeye çok kolay erişebiliyoruz çünkü. Bir mecraya atılmak, bir yorum patlatmak tüm nefreti yaymak o kadar sıradan oldu ki. Kolunu kıpırdatmaya gerek olmadan, vücudumuzun bir uvzu olan telefonlar ile hallediyoruz her şeyi.
    Ben o ilk tanıdığım blog dünyasını özledim. Ne güzeldi her şey...

    Fotoğrafların var neyse ki, onlar insanı olması gereken huzurlu aleme götürüyor.

    Çok sevgiler dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç bir şey eskisi olmuyor Ersincim. Geçen gidiyor, geride bir şey bırakmıyor artık. Bu yüzden eskilerden kalanlara bu kadar ilgi.
      Dünya yavaş dönüyor oysa, hızlanan bizleriz. Çabuk tüketiyoruz evet.
      Teknoliji denen şey, çığrından çıktı, kötülük için çalışıyor artık. Uzak durabildiğimiz kadar duracağız bazı kirlerden.
      Sevgiler benden de.

      Sil
  7. Ruhunda ne varsa onu yansıtıyorsun Emelciğim. Topluca cinnet halinde olunca yapacak tek şey kendi küçük dünyana kapanmak oluyor. Bazen sessiz kalmak kendinle kalmak daha iyidir.
    Görsellerin olsun kısa ama anlamlı yazıların olsun bana hep iyi geliyor , iyi ki varsın 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgünüm, bu sene bir izmir yapacağım ve seni, sebiyi görmek en büyük arzum. Çok teşekkür ederim, seni seviyorum.

      Sil
  8. Ne kadar haklısın Emel ablacım, iyiki varsın.

    YanıtlaSil
  9. haberlerde hic güzel haber olmadigini daha gecen gün Ünsal'a söyledim... sanki tv'de sadece kötü, olumsuz, ölümlü, kavgali haberleri sunmak zorundalarmis gibi... sanki kanallar en kötü haberi ben vericem cabasinda gibi.. ve bunu izleyen toplum artik bu kadar cirkini, kötüyü benimsemeye basliyor, yadirgamiyor... ve ben bu haberleri hic izlemiyorum, icim kaldirmiyor...
    fotograflarin cok güzel yine, icim aciliyor senin cektiklerine bakinca... noel süslemelerine bizde basladik, agacimizi bile aldik... süslenmeyi bekliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilücüm, bakmıyorum ben artık. Seyredemiyorum bile. içimizi şişirdiler zaten. Kendi içimizde mutlu olalım, birlik içinde olamıyoruz ne yazık ki.
      Senin fare bu kadar bekletmezdi o çamı:) hadi süsleyin bana da gönder fotosunu nolur:) Kızları ve seni çok özledim. Ünsal a selam.

      Sil
  10. Zaten amaç insanları yıldırmak, mutsuzlaştırmak, duygusuzlaştırmak gibi geliyor bana artık. Gündem öyle kötü, insanlar öyle kalpsizleşti ki, güzel olanı yaşayamaz, umut edemez duruma düşürülmek istiyoruz. Sen, biz güzeli olanı yaşamaya, güzellikleri göstermeye devam edelim emelcim. Biliyorum sonunda iyiler kazanacak.
    Yine karelerinden buram buram huzur saçılıyor.
    harikasın.

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel ve yerinde bir yazı olmuş Emel. Esasında pek sevdiğim bir laftır: Eleştiriden kaçınmanın tek bir yolu vardır; hiçbir şey söylemeyin, hiçbir şey yapmayın, hiçbir şey olmayın. Ama son zamanlardaki durum bunu çok çok aşıyor sanki. Eleştiri değil de kızgınlık, hınç, kendinden başkasını kabullenememe, can acıtma, kalp kırma amaçlı tuhaf bir tenkit biçimi gelişti. Etraf giderek kötüleşiyor, içi güzel olanlar içe kapanıyor. Ama bu da durumu daha da kronikleştiriyor bence. Neyse derdimiz çok, biz güzel kazaklara bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam da içimden geçenler. Sende uzak kalma nolur. bloğunda çok şey buluyorum, çok seviyorum. Yazmaya, fotoğraf çekmeye devam:) Kazaklar detay, iki şiş bir yumağa bakar:)

      Sil
  12. Emelcim bu çok içaçıcı fotoğrafların için teşekkür ediyorum.yaşadığımız kaos ve hınç dolu zamanlar,başına ne gelirse gelsin kabullenip sirkelenmeyen toplum olarak biraz da bizim eserimiz.dayak yedikçe sinen ama içinde nefreti büyüten,hırsını da gücünün yettiğinden çıkaran bi tuhaf insanlar sayısı gittikçe artıyor toplumumuzda.Allah hem akıl,hem kalp gözünü açsın bu insanların diye dua ediyorum.
    sana da dua ediyorum,elin gözün kalbin etrafına güzellik vermeye devam etsin.
    sevgiler çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar net ve anlaşılır açıklamışsın. İşte bu yüzden, böyle senin gibi güzel insanların varlığını bildiğim için yazmaya ve fotoğraf çekmeye devam:)
      Sağol havvacım, çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. Nede güzel yazmışsın. Kalemine sağlık. Dünya çok kötüye gidiyor bence
    Ebru

    YanıtlaSil
  14. Senin dünyan, senin fotoğrafların beni öyle ferah öyle iç ısıtan bir hayata götürüyor ki, hep senin sayfanda kalmak istiyorum biliyor musun, iyi ki varsın, iyi ki bu detayları senin gözünle bize de gösteriyorsun..
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim çok teşekkür ederim, öperim ipeklimi ve yeni yaşını kutlarım buradan da:)

      Sil
  15. sevgili emel diye başlarken sevgi dolu emel de yazayım, yüreği güzel bakınca insanın kotüyü yansıtamazki, senden yansıyanlar hep güzellik olacak. daha önce yazmıştım 8 yılı geçti televizyon seyretmiyorum, evde televizyonumuz da yok, aldığımız en iyi karar. istanbul da aile evinde maruz kalıyorum bakmaya. kötülük acımasızca çoğalıyor, umursamazlık yanı başında, tanıdığım tüm iyi insanlara diyorum ki, onlar kötülüğü çoğaltıyor bizde durmadan iyiliği ve güzelliği yayalım. herşeye inat. inadına çiçek, böcek, inadına umut. sözlerine, gözlerine, dokunan ellerine sağlık.

    YanıtlaSil