Pazartesi, Aralık 07, 2015

YILBAŞI TİRYAKİSİ














 O benim!
Aralık ayının sonuna kadar, her gün hiç sıkılmadan-ah keşke daha çok vaktim olsa-yılbaşı için fotoğraflar çekip, dergi karıştırıp, pinterestte gezinebilirim.
Bu ayın, ihtişamı, alabildiğine güzel, birbirine yakışan yeşili, kırmızısı, beyazı beni benden alıyor.
Artık memleket meselelerine de üzülmeyi bıraktım. Çünkü, sonu gelmeyen bir kaosun içine çekilmeye çalışılıyoruz birileri tarafından. 
Bireysel mutluluklarımızı arttıralım hiç olmazsa. Daha önce ki yazılarımda bahsetmiştim, mutlu insanlar, mutlu şehirler, mutlu ülkeler olabilmek için, önce mutlu bireyler olmamız lazım. En küçük yaşam alanımız olan evlerimizde, önce mutlu olmamız, huzurlu olmamız lazım ki, taşalım, sevgimizi paylaştıkça çoğaltalım.
Bir yılbaşı tiryakisi olarak, önce ev, önce aile desem.
Kısa, net ve öz cümle olarak anlaşılırım herhalde.

Emel


19 yorum:

  1. Sen çok çok mutlu ol, çok fotoğraf çek, biz de bakıp mutlu olalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep beraber:) bulaştıralım birbirimize, bu mutluluk virüs biliyorsun:))

      Sil
  2. Evinde, sende, ailende o kadar güzel ki...
    Bakınca bile mutlu oluyor insan. :) Güzellik...

    YanıtlaSil
  3. anlaşıldı tamam :)
    huzur içle sonra evle başlıyor...nice huzurlu günlere umarım

    YanıtlaSil
  4. Birileri bizi mutsuz etmeye çalışıyor haklısın. İnadına daha çok neşelenmek geliyor içimden ve bu neşe ev ile başlıyor. Evinde tamsan her şeyin tam oluyor. Sen ışıklanıyorsun ve süsleniyorsun rengarenk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kırmızılara sardım bu ay biraz:) çok değil bir kaç güne toplarım:))

      Sil
  5. Sıkılınca atıyorum kendimi buraya ne şahane seysin sen...

    YanıtlaSil
  6. fotograflara bakinca bende mutlu oldum ve özendim... silkelenip yilbasi dekorasyonuna baslamaliyim... kücük fare zaten cok merakli böyle islere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen nasıl başlamadın daha nilücüm:) fare çoktan çekiştirmeye başlamıştır eteğinden:)) hadi, keyifle süsleyin o güzel evinizi hep beraber. Sizde kar başlamıştır ufak ufak...

      Sil
  7. Hem yazılarınız, hem fotoğraflarınız öyle güzel ki... Ben de blog/yazı yazmayı çok seviyorum fakat bu aralar iş hayatının yoğunluğundan her şeyden uzaklaştım. Siz ne güzel vakit bulabiliyorsunuz. Özendim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, eksik olmayın. Bende ancak pazar günleri fotoğraf çekebiliyorum. Hafta içi tam gün mesaideyim. Ama olsun, vakit ayırmak lazım hobilere ne olursa olsun.

      Sil
  8. Merhaba :) uzun zamandır yorum yazamadım ama her gün girip fotoğraflarınıza bakıyorum :)) içim açılıyor resmen. Oturma odasına döşettiğimiz laminat evin diğer eşyalarına uymadı hele halıya hiç !! o kadar mutsuzum ki odanın stilini komple değiştirmek istiyorum ama nasıl yapıcam hiç fikrim yok :(( size bir foto atsam da bana fikir verseniz olur mu en azından halı ve perde seçimi için :) koltuklarımı değiştirme şansım yok çünkü :((

    YanıtlaSil
  9. Emelim kuzum, şimdi burada, yoksulun evide, Zenginin evide ışıl ışıl, bu kısa zamana hep umutlu ve mutluluk Veren şeyler dolduruyorlar. Şavkisin evlerimiz, aydınlansın ruhumuz.

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel anlatmışsın Emel..
    Geçenlerde biri beni başkasına eleştirmiş "memleket ne halde, evlerinin boy boy fotoğraflarını koyuyorlar" diye..önce üzüldüm, sonra en iyi arkadaşım eşimle paylaştım.."ne üzülüyorsun ya..bence Orwell'in 1984'ünü bir an önce oku, o zaman bu işleri boşlayıp daha çok ev fotoğrafı çekeceksin" dedi..henüz Orwell'i okumadığım için ne demek istediğini net anlamadım ama kitaptan biraz ipuçları verdi..dediğin gibi önce aile ve ev..zaten her birey mutlu olsa, toplum mutlu olur..
    Ellerine sağlık Emelim

    YanıtlaSil
  11. Aralık ayı bitti ama hiç sıkılmadan sevdim beğendim emek vererek bizlerle paylaştığın fotoğrafları zevkine görüşüne sağlık, harikasın...

    YanıtlaSil