Pazar, Kasım 29, 2015

MUTFAK BEZİ DERSEM AYIP OLUR!















Kıyamayacağım sanırım kullanmaya dedim ama sonra baktım kullandıkça daha mı güzelleşiyor nedir, renkleri, dokusu gözlerimi alamadım bu güzelim renkli bezden.
Sonra, kalktım bir kitchenaid'siz kek yaptım! 
Benim hiç kitchenaid'im olmadı ama -burada Türk filmlerindeki kaşlar düşük, boyun eğri, mahsun bakışı hayal ediniz- harika bir mikserim var, seneler evvelinden bana ve keklerime eşlik eden. Marketten almıştım, 2 güne kalmaz bozulur sanmıştım ama 8-9 yıl oldu herhalde alalı, hala canla başla karıştırıyor fırınlık her lokmamı.
İşte bu mikseri, seramik kasemin kenarına oturtuyorum, nasılsa takılıyor bir yerine ve hiç devrilmeden ben başka bir şeyler yaparken karıştırıyor keklerimi.
O karıştırırken ben bu güzelim mutfak bezine bakıp hayallere dalıyorum işte. Mutfak bezi dersem ayıp eder miyim? sandığa kaldırsam, her yıl başı bu zamanlar çıkarsam, kendime haksızlık etmiş olmaz mıyım?

(Haşhaş tohumlu kek tarifi için: 3 yumurta, 2 su bardağı un, 1 su bardağı pudra şekeri, 100 gram margarin, 1/2 su bardağı süt, vanilya, kabartma tozu, 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu 170 derece de, 40-45 dk.)

Mutlu haftalar

Emel



11 yorum:

  1. Ben de senin fotoğraflarına bakıp bakıp hayal kuracağım ❤️🎄
    Kek en çok kış günlerine yakışıyor galiba ...
    Mis kokular geliyor senin mutfaktan burnuma 😋

    YanıtlaSil
  2. Elinin değdiği her şey mi bu kadar güzel olur;) Hayran hayran baktım ..

    YanıtlaSil
  3. Mutfak bezi demeyelim lütfen, dekoratif çok amaçlı örtü o ;) Emelcim ahşap ve boyama işlerinden sonra şimdi de kendine kitchenaid yapmışsın. Çok tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  4. O mutfak bezini oğlum görse benden alır hemen odasına götürür.Araba hastası çocuk:)

    YanıtlaSil
  5. Mutfak bezine ben de bayıldım. Ve tabii fotoğraflara ;))

    YanıtlaSil
  6. harika iç açıcı
    kek de muhteşem görünüyor
    fotoğraflar da

    YanıtlaSil
  7. Şu mikser karıştırma kabının içinde kendine kendine durabiliyormuş ve karıştırmaya devam ediyormuş ya bende en çok o mikseri beğendim.
    Ebru
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. kaptım bir kek tarifi daha ya, benden mutlusu yok:)) ayrıca o arabalı örtüye mutfak bezi muamelesi yapma, sandığa hiç koyma emelim. kullan daha hafif işlerde:))
    öperim seni:)

    YanıtlaSil
  9. Kız seni yerim bak ha! bezi güzel keki güzel tabak i güzel her bişisi güzel kadin.cok içimden geldi böyle yazıp sana sevgimi göstermek. ... yazamıyorum bayaaaaadır ama gizliden takipteyim seni merak etme, çok feci fena yogunum sonra belki uzun bir mail yollarım sana ama şimdi hazır değilim.. öptüm seni içimdeki çocuğu gün yüzüne çıkaran kadın.

    YanıtlaSil
  10. Emelim Emelim canım Emelim.Yine kaçırmışım harika bir postu.Bu bez ah bu bez bitti diye ne üzüldüm anlatamam hala arar ara açıp bakıyorum ama zamanı geçti getirmezler bir daha sanırım.Sakla sandığa sen onu her yıl çıkar çek böyle harika kareler.

    YanıtlaSil