Pazartesi, Ağustos 04, 2014

"Bana tepeden bak!" keki











Kenarına merdiven dayayarak, tepesine ulaşabilir, eğer yükseklik korkunuz falan yoksa, oradan bir müddet etrafı seyredebilirsiniz.
Eğer içiniz elverirse, bir dilim kesebilir, hatta kestiğiniz dilimi, fotoğraf çekmeyi unuttum diyerek yeniden yerine yapıştırmaya çalışabilirsiniz!-bakınız sekizinci kare-
Lezzeti ile kafa karıştıran, "bana her daim tepeden bak olur mu" diye gözünüzün içine bakan bir kek oldu olmasına ama, netice değişmedi. Yanında, reyhan şerbeti ile malum sonda buldu kendini.
Reyhan şerbeti ise, Ayşen'in (cheerfulmoon) tarifi. Her ikisinin etrafa yaydığı koku ile himalayalara gitmiş, nirvanaya ulaşmış sayın kendinizi.
-Kek, kek olalı bu kadar övgüyü tarihi boyunca görmemiştir yani, ilahi ben:)
Mutlu haftalar bu arada.

Kakaolu Kek
3 yumurta-oda ısısında-
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt-kıvamlı tarafından-
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal rendesi ve suyu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz

Şeker ve yumurtayı beyaz krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. -5-8 dakika kadar- Kakao ve un hariç diğer malzemeleri ekleyin. -Hamuru söndürmeden elle karıştırın.-
Unu ekleyin. Spatula ile karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Hazırladığınız hamurdan, 1 çay bardağı kadar ayırarak, kakao ile karıştırın. -Kakao hamuru, kıvamlı hale getirecek, biraz süt veya su ile inceltin, akışkan olmalı.-
Hamurun beyaz kısmını yarısına kadar kek kalıbına dökün, ortasına çay bardağındaki kakaolu karışımı yayın, en üste yine kalan beyaz hamurdan dökün.
170-175 derecede 45-50 dakika pişirin.





29 yorum:

  1. şimdi bende cheerfulmoon blogunu inceliyordum tam evet bende yapmalıyım bu şerbetlerden diyip kalkacaktım baktım sen bu saatte... sabah 08:00 atardın şaşırdım ve sevindim sen de keki yapıştırıvermişsin yanına bak şimdi bu saatte ne şahane...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilahi Gülcan! pek güldüm sabah sabah...gecenin yarısı kek yapan var mıdır? ben yapmadım hiç ama olur mu olur:) blog yayınlama saati diye birşey var blogger ayarlarında, sende blog yazıyorsun bilirsin:) saati ayalıyorsun, bu akıllı o saatte pıt atıvetiyor postunu:)

      Sil
  2. Seninde mutlu haftaların olsun! Kekte şerbette harika görünüyor. Ellerine sağlık. O eller dert görmesin aman aman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersincim, mesajlara hemen cevap yazamıyorum ama hepsini okuyorum. İyi ki varsın, hep yanımdasın. Teşekkür ederim kardeşim.

      Sil
  3. Övülecek kadar kabarmış Emelcim haketmiş yani sıkıntı yok.Görüntü muhteşem tadı da harikadır muhakkak.Eline sağlık benim için de götür bir dilim.Sevgiler mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım her zamanki gibi çok lezzetli ve iştah açıcı gözüküyorlar. Ben bu şerbetin içine tarçın kabuğu da koyuyorum ama çok bekletmiyorum içinde tadı bozulmasın diye severseniz ekleyebilirsin, afiyet şeker olsun size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarçın da baskın bir tat, sanki reyhanı ezer gibi geldi birden sevgicim. Ama damak tadı tabi. Reyhan ı başlı başına hissetmek gerek ama yazdım bir yere, deneyeceğim, çok teşekkürler.

      Sil
  5. Harika görünüyor yine, ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık Emel:)
    bir parça kek ve bir bardak şerbet alasım geldi o sofradan..:)
    salonumun ortasında minik bir kavanoz ..
    içinde 3-5 dal çiçek..
    beni mutlu etmeye havayı değiştirmeye yeten:)ilham için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh ne güzel, küçük şeyler, kocaman mutluluklar işte. Daha ne olsun.
      Sevgiler

      Sil
  7. Bence de Emel, bence de kesinlikle sen hep fotoğraf çek, kek olur, tatlı olur, salondaki vazoda çiçek olur, hepsi kabulüm :) Hayranlıkla bakıyorum yeminle :)
    Keke ve şerbete selam :)
    Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  8. Öyle güzel anlatmışsın ki keki, telefonunu isteyesim, arkadaşlık kurasım geldi onunla. Sonra birden düşündüm ki çoktan mideyi boylamıştır o. Tanışamadan koptuk bu güzel kekle. Ne diyebilirim ki, sizlere afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kur kur:) dene tarifi, başla güzel bir arkadaşlığa:)
      Çok teşekkür.

      Sil
  9. Oyy oyyy bu kek ne kadar harika görünüyor böyleee:) Tam yeme de yanında yat diyeceğim ama özellikle kek krizimin tuttuğu bu günlerde ben o keki iki günde yerim herhalde, yanında bir bardak da süt lütfeeeeeen diye bağırarak:):) Hemen gidip denemeliyim bu tarifi, hatta malzemem var öğlen tatilimde koşup eve yapsam mı acaba yok yok aceleye gelmesin akşam serinliğinde evi mis kokuturum daha iyi olur:) Fotoğraflara bayıldım harikasınız ellerinize sağlık. Reyhan şerbetine de hemen bakıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kalanı anneme götürdüm:) Annemde diş de yok, aman pamuk gibi bu tam bana göre diyip diyip, şekeri takmadan yedi bir güzel:)

      Sil
  10. Hakikaten de ilahi sen! Bir kek ancak bu kadar güzel sunulur. Değil kırk bin yıl düşünsem aklıma gelmez tahta spatulayı beyaza boyamak. Kek falan harika da ben asıl senin sunumlarına,fotoğraflarına ve - hiç itiraz istemem,bu da benim uzmanlık alanım - esprili kalemine hayranım Yok yok ben senin her haline hayranım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya nilgüncüm yetişemiyorum ben bu ara geleceğim yazacağım bir türlü fırsat bulamadım. Yalova ya gittik, annemi taşıdık yeni evine, şimdi bizim mutfak, mesajlara anca cevap yazabiliyorum!
      Çok teşekkür ederim, senden bunları duymak benim için imtihanı geçmek gibi. Bin kere teşekkür ederim, iyi ki varsın.

      Sil
  11. Bütün yorumlar aynı doğrultuda. Kek ancak bu kadar güzel anlatılırdı :)
    Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Gülay sen bakma diyeceğim ama demekle olmuyor:) canın çekerse atla gel nolur! Bebeği üzme sakın:)

      Sil
  12. Yaz geldi geleli kek mek yapmıyorum ben:( şimdi görünce nasıl özendim, gerçi benimkiler asla böyle kocaman kabarmıyorlar ama olsun, en kısa zamanda denemeliyim ben bu keki...
    Size afiyetler olmuştur herhalde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneme gittik geçen hafta Yalova ya. Müteahit evi teslim etti, taşıdık yerleştirdik, pestilimiz çıktı. Annemin ev çöp ev gibi, her yer yoğurt kovası ve plastik şişe. Attırmıyorda. Neyse bir yorgunluk çayı demledik, yeni balkona serildik, kim nereye bulduysa çöktü. Ben çıkardım çantadan keki, aman pek makbule geçti, gerçi yolda pek dağlık, merdivenlik hali kalmamıştı ama olsun, annem, şekere inat, kiolarına nispet"aman tam benim dişime göre, pamuk pamuk diyip diyip yedi:)
      Şimdi bunlardan bana ne diyeceksin ama a ne bileyim çeneme vurdu benimde:)

      Sil
  13. şekeri ne kadar koyuyoruz??
    bi de portakal yerine limon kullansak olur mu??
    ayriyeten paylaştığın tarifler harika, resimlere laf yok zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmamışım di mi şekeri:( hemen ekledim,1 su bardağı yetiyor. Daha az da kullanabilirsin, şekeri fazla sevmiyorsanız.

      Sil
    2. olur olur limonda olur ama kakao ve portakal daha uyumlu sanki? Ne dersin:)

      Sil
  14. Bu kek bu kadar övgüyü hak etmiş Emelcim:))

    YanıtlaSil
  15. Merhaba emel hanım sizi uzuuun zamandır sessizce takip ediyorum. Hergun bugun ne yazmış acaba diye merakla bloğu nuzu açıyorum.mutfak olsun ev dekorasuonu olsun yazilarinizi beğeniyorum

    YanıtlaSil