Çarşamba, Haziran 18, 2014

 Derin Mavi, Deniz Mavisi















Country Homes'un, Temmuz özel sayısı raflara düştü düşeli, bende, "elin, karpuz kabuğu denize çoktan düşmüş" sen hala neredesin havası-kafası esip duruyor.
Üç tarafı denizlerle çevrili, deniz aşinası, yaşanılası ülkemde, o kadar çok siyasi olay-gündem-politika konuşuyoruz ki, "Bizde niye böyle dergiler çıkmıyor", "niye bizim dergiler hiç ilham vermiyor"diye de, yine sorgu-sual dalgası içinde"cevapsız sularda" yüzüyorum kendi halimde. Kulaç atmaya mecal bırakmıyorlar insanda iyi mi?
Oysa ne güzellikler çıkar bu sayfalardan öte, bu sınırlardan öteye yayılır ama, yok işte. Olmuyor, olamıyor.
Ben bari biraz ucundan tutayım dedim, evde ne kadar mavi varsa, deniz esintisi yaratan obje varsa topladım bir araya bak. Bu yabancılar kanar mı acaba, her şeyimiz güllük gülistanlık sanırlar mı benim fotoğraflara baksalar:)
Hani özeniyorsam vallahi, sırf şu refah ve mutlu,mesut, sakin, denizle, kumla, böcekle, çiçekle haşır neşirliliklerine özeniyorumdur o kadar.
Yoksa, bu kumların alası bizde var. Denizlerimizden öte deniz mi var?






16 yorum:

  1. Ah Emel! Hislerimin tercumani... Siyasi gundemle ilgili bir isim var. Insan bazen cildiracak gibi oluyor. Sen de goruyorsun ozellikle son bir bucuk yildir memlekette yasanmayan kalmadi ve benim blog mlog da hak getire. Boynu bukuk kaldi zavallim. Evdeyse projeler dag gibi. Face'te soyle bir zaman tunelime bakiyorum, bir bizim paylasimlarimiza bir de ote diyarlardan blogger paylasimlarina. Bahceleriydi, cicekti, denizdi, ferah evleri, etrafi guzellestirme azimleri ve zihinlerindeki aciklik, dinginlik o kadar gorunur ki... Bu da bizim gercegimiz iste diyorum. Neyse ki burasi gibi bloglar var, nefes aldigimiz, goze kulaklara kotuluklerden bir mola verdirttigimiz. Neyse Emel cok uzattim, ama tam derdime dokundun ondan oldu :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyorum ne kadar stresli olduğunu:( bu yüzden arada bir bloğuna bakıyorum güncelleme yoksa, "yok diyorum monicanın işler yoğun hali ile:(" bizimde gerçeğimiz bu ne yazık ki. Neyse ki avunacak şeyler, ortamı değiştirecek işler buluyoruz.
      Hiç uzatmadın, sabaha kadar dinlerim seni:)

      Sil
  2. Emelcim ne kadar da haklısın siteminde, ah birileri bi görse bi farkına varsa bi sihirli el dokunsa düzeltse keşke:( kareler yine şahane, acil tarafından bi molaya ihtiyaç duydum yine, öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o molalardan bende istiyoeum bu ara. Ama çok şükür benim ki işten biraz olsun uzak kalma durumları değil artık bilyorsun:)
      şu ortamdan, şu siyasetten kaçmak istiyorum.
      Temmuz u iple çekiyorum:)
      sağol canım, teşekkür ederim.

      Sil
  3. Yıllardır dergilerde çalışan biri olarak hislere tercüman olmuşsun... Moda konusunda gayet başarılı örneklerimiz var ama hep hayalimdir şöyle bayrak taşıyıcı birer seyahat, dekorasyon ve evcil hayvan dergisi çıkartmak. Living etc.'ye gözlerim dolu dolu bakmaktan sıkıldım :) Neyse ama bak zamanı gelir de bu hayaller gerçekleşirse, ekipte kesinlikle yer alması gereken bir isim tanımış oldum :)

    (Edit: Typo'ları yayınlandıktan sonra fark ettim, dayanamam yazım hatalarına hemen düzelttim :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah nasıl mutlu olurum, para falan istemem:) karın tokluğuna yaparım bu işi. Ne güzel olurdu. Evet bende hep alırdım Türkçe yayınlanmaya başladığında ama uzun süreli olamadı yazık oldu. Şimdi, diğer editionlarla avunuyoruz işte.
      Hayallerinin bir an önce gerçekleşmesi dileğiyle,
      Bende hemen, şimdi başlıyorum pozitif enerjimi sana yollamaya:)

      Sil
  4. Ah tatlı Emel'im ahhh! İstanbulda karpuz kabuğu denize düşünce İzmirde genç kızlar askısız elbise ,minnacık şort giyince bil ki yaz gelmiştir. Oysa bu yıl ülkemizde ancak "yaz! " eylemi var, mevsimin güzelliğinden tık yok! Başkasını bilmem ama senin bloğuna uğrayınca benim içim açılıyor.
    Yazamıyorum zira günümün çoğu annemde/ annemle geçiyor,annemde internet bağlantısı olmadığından sadece telefondan ne görürsem o kadar işte... Şükür şimdi epey toparlandı da benim de moralim düzeldi ,en kısa zamanda yeniden kaldığımız yerden devam ederiz inşallah !

    Öpüyorum çok , mavişli evinden huzur sağlık ve bereket eksik olmasın!
    ( Bu ara bende bloglar güncellenmiyor tek tek geziyorum onu da haber vereyim )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm arayacağım seni...
      çok geçmiş olsun anneciğine. Acil şifalar, buradan da kutluyorum doğum gününü canım benim.

      Sil
  5. Belki bu tarz bir internet dergisi çıkarılabilir. Siz söyleyince aklıma geldi. Neden olmasın?

    YanıtlaSil
  6. Emel biliyor musun ben senin sayfanı hep günlük dergi tadında okuyorum fotoğraflarında kayboluyorum.Sen çıkarsan böyle bir dergi ben getir götür işlerine bakarım söz.Sana bir tek fotoğraf çekmek ve yok olmadı bunu yerini değiştirelim demek kalsa.Sen şöyle afilli talılar yemekler yapsan benim üzerimde test etsen yiyerek eğlene güle çıkarsak dergiyi he olmaz mı.Ay hayali bile güzel sabah sabah iyi geldi bir gülümseme yayıldı yüzüme.Hayal kurmak harika,umut güzel şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyyyo...ekibe bir kişi daha katıldı sevgili Mertör:) duy sesimizi:)
      tamamdır baharcım, getir götür olur mu, sende zevkini konuşturacaksın, paşalar gibi:)

      Sil
  7. Emel bilhassa son yerel seçimlerden bu yana biz eşimle bir karar verdik: pek fazla haber izlemiyoruz, gazete de okumuyoruz (zaten tarafsız gazete hiç kalmadı). Belki bu tavrımıza çoğu kişi kızacaktır ancak her sabah uyandığımda "acaba bugün nasıl bir felaket oldu" sorusunu sormaktan depresif bir ruh haline büründüğümüzü farkettik...çok ciddi birşey olunca ister istemez duyuyoruz zaten (ne yazık ki..) Eşim de ben de aldığımız eğitim sebebiyle sürekli Fransızlar ve Fransız kültürüyle sürekli içiçeyiz, onların kafa yorduklarıyla bizimkileri kıyaslayınca ister istemez üzülüp, daha bir karamsarlaşıyoruz..
    Ve deneyimlediklerimden farkediyorum ki, bu ülkede pekçok değişmeyecek, aynı gidecek...birileri denizle, doğayla, etrafını güzelleştirmekle, sanatla, üretmekle uğraşacak, birileri de bunlara hayıflanıp debelenmekle..maalesef bu konularda artık karamsarım..benim gibi fazlasıyla iyimser birini de bu hale getirdiler ya, ne diyeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde aynıyız Ayşe. Gazete rutin geliyor ama ben bakmıyorum, hemen şöyle üzerinden okuduğum bir iki yazar var o kadar.
      TV zaten hiç açılmıyor.
      Gına geldi hepimize. Depresif bir millet olup çıktık. Ne yapalım, birbirimizi motive edeceğiz, bunlardan hayır yok:(

      Sil
  8. kısa bir bakış attım , mavişlerin çok tatlı... yazdıkların kısa ve öz aynen katılıyorum...

    YanıtlaSil