Pazartesi, Kasım 04, 2013

Gugelhupf (Kugelhupf) 







Mayalı kek, az şekerli çörek, nefis bir ekmek...
 Ne derseniz deyin ama bu serin havalara çok yakışan, sıcacık bir kahve veya çay ile keyifli zaman geçirtecek, muhteşem bir "Yılbaşı keki" Gugelhupf. -Kugelhupf olarak okuyun.-
Avusturya, Almanya ve isviçre'de çok sık yapılan bu, ekmek-kek arası harika lezzet, kalıbından ötürü bu ismi almış. -Paşabahçe'de Kugelhupf kek kalıbı olarak satılıyor. -Bildiğimiz kek kalıplarından, biraz daha kıvrımları bol bir kalıp işte. 
Ben evdeki, her zaman kullandığım kalıbımda pişirdim. 
Tarifi, yabancı bir blogtan almıştım ama ismini kaydetmemişim. Bu nedenle referans gösteremeyeceğim ne yazık ki.
Kuru meyvelerden istediğinizi kullanabilirsiniz. Özellikle "cranberry" dedikleri, kırmızı yaban mersini -bizim kızılcık- ile yapıldığında ayrı bir lezzeti varmış. Evde olmadığı için koymadım ben, üzüm koydum bolca. 
Bu hali bile resim gibi oldu, tadı muhteşem oldu, hele nar ve çikolata ile uzun süre seyirlik oldu:)
Mutlu, keyifli haftalar.
Sağlıcakla.


19 yorum:

  1. hımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel duruyor. Rejimdeyim. :)
    Bu arada tablodaki yazı çeviriden baktımda 'olumsuz bir zihin olumlu bir hayat vermek asla' diye çıktı. Toparlayamadım. Ne yazıyor tabloda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz düşünce, pozitif bir hayat sağlamaz-asla vermez- gibi çevirdim ben.
      A negative mind will never give you a positive life.

      Sil
  3. So ein leckerer Guglhupf ;o)
    I want to taste it at once!

    Greetings,
    Salanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I'm sure you can do better. Be my guest, I do four you:))
      Thanks,
      warm feelings

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Maya dan sanırım. Devasa bir şey oldu bu Ahu. Ordu ya yetecek kadar:)

      Sil
  5. emelciğimmm ellerine ,emeğine sağlık şekerimm.süper gözüküyor.dietteyim ama bir çatal denemeliyiimm :)aldım gittimm...sayende bir yazıda ekledim bloguma :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman ya nihayet. Karabatak gibi olsun Handecim:) seni gören cennetlik. Teşekkürler bu arada. Diyetinde sabırlar ve başarılar...

      Sil
  6. Ama ama yerim ben bunu.
    Yememeliyim oysa ,birazcık tadına bakayım mı?

    Cranberryli kek tarifim var benim de dur bi ara yapayım ben de,havalar soğumadı buralarda soğuyunca çayla iyi gider.

    Mutlu bir hafta dilerim sana Emelciğim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm, bekliyorum tarifini bende sabırsızlıkla. Biraz bak tadına, bir şey olmaz o kadardan. Bende ince bir dilim yedim:)
      Çok teşekkürler

      Sil
  7. selam :) bu tarifi yaptım ama akıcı bir hamur olmadı biraz cıvık ve ancak elle yerleştirebildim,acaba sütmü az? birde malzemeleri çırpıcıylamı ellemi, blender mı nasıl yapacaktık,bir sorum daha var tereyağ oda sıcaklığında tam karışamıyor...çok üzüldüm bu tarif tam olamadı:(( sibel kurt

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      kek gibi akışkan bir hamur olmuyor zaten, elle yerleştirmeniz doğru olmuş. Tereyağ oda ısında olmalı ve bu, hamura en çabuk karışan hali çünkü. Sizinki neden olmadı bilmiyorum, bu tarifi yabancı bir blogtan almıştım ve her denememde aynı sonucu elde ettim ben. Bilemiyorum denen tutmadığını. Hamur işleri biraz böyle. Bazen bende birebir uygulamama rağmen istediğim sonucu alamıyorum tariflerde.
      Güzel günler.

      Sil
  8. bir şey daha sorsam bu karışımı elle yada mikserlemi yapalım bugün bir daha deneyeceğimde ,bu arada blog muhteşem harika ellerinize sağlık :) sibel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mayalı hamur olduğu için ben mikser kullanmıyorum. Elle daha iyi şekil veryor, zaten kek hamurundan hallice olduğu için mikser uçları çok efektif olmaz kanımca.
      Sevgiler, teşekkürler

      Sil