Pazar, Haziran 30, 2013

Çilekli Milföy & Limonata








Adı sanı meşhur bir pastaneden tanesine 6 lira verince, "yok artık, yuh artık arası gidip gelmeler, hemen bir paket milföy hamuru almalar, iki dakika sürmeyen kremasını hazırlamalar, bir iki çilek ile süslemeler, bir fiske pudra şekeri puflatmalar, al sana taş çatlasa 3 liralık milföy pastası ispatlama çabaları...
Hikayenin başlangıcı böyle.
Limonata da bonusu.
Sevgili ev halkına en iyi dileklerimle.
"Pınar ailesi" kurucu ortağı.
EMEL.


Çilekli Milföy
3 adet Milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Kreması için,
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 çay bardağı un
250-300 mlt süt
Vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
7-8 adet çilek
Yapılışı
  • Oda ısısında yumuşayan milföy hamurlarını enlemesine 2 eşit parçaya bölün. -3 büyük parçadan 6 parça elde edeceksiniz-
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.-80-200 derece-
  • Fırından çıkardığınız milföyleri soğumaları için bekletin ve sonra ortalarından 2 eşit parçaya ayırın. -Taban ve kapak olacaklar-
  • Krema için, tereyağ hariç, tüm malzemeyi tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alın ve biraz ılınmasını bekledikten sonra, ortadan ikiye kestiğiniz milföylerin bir alt katına, bir diğer katına bir kaşık yardımı ile sürün. 
  • Çilekleri yerleştirip kapatın.
  • Üzerine bol pudra şekeri serpin.
limonata için buraya


5 yorum:

  1. OH AFİYET OLSUN. BENİM DE SIK YAPTIĞIM PRATİK BİR TATLIDIR. ELİNİZE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  2. The MILLEFEUILLE looks so delicious!

    www.beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I'm sorry, I just saw your message. Thank you. Your blog is very nice.

      Sil