Salı, Şubat 05, 2013

Nar Ekşisi






Boşuna demedim "nar tanem, nur tanem" diye. 
Bu ara, evin her yerinden nar fışkırıyor. 
"Bereket" demek değil mi aynı zamanda? Varsın fışkırsın o halde.
Balkonda, dolapta, tabakta yarım kesilmiş vaziyette mutfak masasında.
Hal böyle olunca, Nar ekşisi yapmadan olmaz.
Ben, "Refika Birgül'ün" tarifini çok sevdim.  tarif için buraya bakın.
Hafif ekşimsi, biraz buruk, orta karar tatlı. 
İçinde hiç bir katkı, hiç bir ilave olmadan "pür nar".
Kahvaltıda bile, küçük bir tabağın içinde zeytinyağ -her zaman ki gibi üste çıkmış- ortasında, dibe oturmuş, bir tatlı kaşığı nar ekşisi. 
Bir parça ekmek. 
Bandıra, bandıra yenecek. 
Kural bu.
Afiyet ve şifa ile.


3 yorum:

  1. Cok guzel, ben de denedim ancak ocakta fazla tutmusum acımsı oldu, ilk deneme diye az yapmıstim neyseki

    YanıtlaSil
  2. Melda:Tam kıvamı almadan kapatmak lazım Melda evet. Durdukça zaten kendi kendine yoğunlaşıyor.
    butikrabia:Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil