Çarşamba, Ocak 23, 2013

Kuru Zencefil "Aile hekimi"







Masa da, dekoratif durduğuna bakmayın, bu aralar, kurusunu demleyip çayını içme, tazesini rende yapıp, keke, çöreğe ekleme vakitleri. 
Tat olarak biraz acımtırak gelebilir, ancak, grip ve soğuk algınlığı için, -kontrollü kullanılmak kaydı ile- şifa dağıtan bir bitki.
Bal ve tarçın ile yakın arkadaş.
Karanfil ile baharat familyası içinde, uzaktan akraba.
Bu üçlü bir araya geldiklerinde ise, keyfin biri, bin para.

Sağlıklı, sıhhatli günler.









2 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın :) bir daha sevesim geldi zencefili

    YanıtlaSil
  2. Ozellikle balla karistirilip kullanidiginda oksuruge cok iyi geldigini biliyorum...

    YanıtlaSil