Salı, Ocak 22, 2013

Tatlı Patates






Yok böyle bir lezzet derken, yüksek sesle de düşünmeden edemiyorum.
Neden?
Niçin üretilmiyor, taş eksen, yeşerecek, sopa diksen kök verecek, bereketli topraklarımızda?
Eksik olan ne?
İklimse iklim, topraksa toprak.
Tuzlusu yetişiyorsa, tatlı olanı neden yetişmesin?
Avrupa ve Amerika' da, neredeyse, her et yemeğinin yanında, patatesin makbul olduğu her tarifte, bolca kullanılmasına, tüketilmesine rağmen, ülkemizde bilinmiyor, tanınmıyor ve kolay bulunmuyor.
Beta karoten deposu, lif kaynağı, antioksidan, hafif tatlı, tatlı olmasına rağmen, kan şekerini yükseltmeyen bu turuncu, güneş rengindeki sebze, hak ettiği değeri, ülkemizde, -ne yazık ki- henüz görmüş değil.
Bal kabağı gibi, "tatlı" niyetine, -hiç şeker koymadan- ceviz, fındık ile süsleyerek pişirebileceğiniz gibi, tavuk ya da et yemeklerinin yanına da alternatif olarak fırında, biraz zeytinyağ, karabiber ve biberiye ile pişirilebilirsiniz pekalâ.
Gerisi, ortaya çıkan şahane tadın keyfini sürmek.









1 yorum:

  1. Utanmaliyim bilemedim simdi:)) Ilk defa duydum ve burada da hic gormedim... Ulkemizden pek farki yok demekki buraninda:))

    YanıtlaSil