Pazartesi, Ocak 21, 2013


Muzlu Kek





Standart başlangıç. 
Kararmaya yüz tutmuş iki adet muzu "nasıl değerlendiririm" diye düşünürken ortaya çıkmış, çok ta "Aman da aman, benim güzel muzlu kek'im" tezahüratına girilmeyecek bir tarif işte.
Kabarmak için bile 30 dakika düşünmesi gerekti - ki- şimdiye kadar pişirdiğim kekler içinde en uzun sürede pişeni. 
Tam 45 dakika.
Bu sürede, anca, kabına sığabildi.
Yerken, yoğun bir muz tadı hissediliyor olması, bu keki bir kez daha denememe sebep olabilir ancak, kabardığı anda, tepesine ulaşmak için, yanına merdiven dayamanız gereken kekler dururken, bu tarifi kara kaplı defterimde uzun süre saklayamayacağım sanırım.

Afiyetli, sıhhatli, göğsünüzü kabartan sözler, duyacağınız bir hafta olsun.

Malzemeler
50 gram tereyağ
1 kutu krema
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 su bardağı elenmiş un
2 muz-ezilmiş-
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı file badem
Yapılışı
  • Yağ, krema ve şekeri bir kapta iyice çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek, çırpmaya devam edin.
  • Tuzu, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. karıştırın.
  • Fırın kabını yağlayın.
  • Muzları çatala ezin. Unlu karışıma ekleyin.
  • Kek karışımını, yağladığınız fırın kabına boşaltın.
  • Üzerine file badem serpin.
  • 175 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder