Cuma, Aralık 14, 2012

Kırmızı biber (kapya biberi) Sosu






Gördüğüm en güzel kırmızı.
Kahvaltıda, arada, her öğün yenebilecek, peynir yerine koyabileceğim ve onun kadar sevdiğim bir sos. 
Bir dilim ruşeymli ekmek, biraz kars gravyeri, sıcak bir çay ve kapya sosu. Kral kahvaltısı gibi benim için.
Haftasonuna, bol C vitamini ve antioksidan içeren, kapya ile güzel bir başlangıç yapın. 
Mutluluk ve sağlıkla...

Malzemeler
4-5 adet kapya biberi
4-5 diş sarımsak -sarımsağı seviyorsanız miktarını arttırabilirsiniz-
2-3 çorba kaşığı limon
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1/4 çay bardağı zeytinyağ - miktarını damak tadınıza göre arttırabilirsiniz-
Tuz
Yarım demet maydanoz
4-5 adet büyük parçalı ceviz

Yapılışı
  • Biberleri yıkayıp, kurulayın ve ortalarından derin birer çizik atarak, fırın tepsisine yerleştirin.
  • Sarımsakları, kabukları ile gelişigüzel tepsiye atın.
  • 200 derecedeki fırında, biberleri ve sarımsakları, yaklaşık 15-20 dakika kadar közleyin.
  • Fırından çıkardığınız közlenmiş biberleri biraz soğuması için bekleyin. -Sıcakken soymak zor oluyor-
  • Aynı şekilde sarımsaklar da, kabuklarını bırakacak. Onları da temizleyin.
  • Soğuyan biberleri, saplarından tutarak ince zar şeklinde kabuğundan ayırın ve küçük küçük doğrayın.
  • Bir kabın içinde, yine ince ince doğranmış maydanoz, fırınlanmış sarımsaklar, biberler ve diğer malzemeleri karıştırın.
  • Ceviz ile süsleyerek servis yapın.





5 yorum:

  1. renkler yapılış şekli fotoğraflar harikaaa gerçekten arkadaşım...ben kırmızı biberi çok severim herşekilde çiğ yada yemeklerde yada közlenmiş bu tarifte tam benlik...

    YanıtlaSil
  2. canım halecim, teşekkür ederim, dene bak,seversin kesin.

    YanıtlaSil
  3. ben de bayılırım közlenmiş kapya bibere kesin deneyeceğim.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflar çok güzel. Tarif de öyle..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflar çok güzel. Tarif de öyle.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil