Çarşamba, Aralık 05, 2012

Taze Hindistan cevizli kurabiye (volüm 2)





Survivor'a katılacak olsam, açlık bana "vız" gelirmiş.
Neden mi?
Sürekli, Hindistan cevizi yemekten asla sıkılmayacağım, bıkmayacağım da ondan.  Hatta, oradaki arkadaşları açlıktan kurtaracak, değişik tarifler bile yaratabilirim, sadece un ve hindistan cevizi ile yapılan.
Ancak diğer şartlar için söz veremem. Hani börtü-böcek severim ama mümkünse, uzak bir mesafeden.
Bir de, ne öyle helikopterden denize atlamalar falan. Gerek yok yani...efendi gibi inelim adamıza. Yumuşak, yumuşak...
"Acun Medya" bana teklifte bulunacaksa!, şartlarım bunlardır yani.

Şaka bir yana, -konu nerelere geldi!-19 haziran 2012 tarihindeki postumda verdiğim "hindistan cevizli kurabiye" tarifine bir kardeş geldi. Ama ne geliş. 
Bu tarifi tarif yapan bence, tereyağın yanısıra, içine kullandığım taze, rendelenmiş hindistan cevizi. 
Hani marketlerde satılan, kırmaya uğraşırken, survivor mücadelesini aratmayan!, sekiz takla attığımız, kabuğu taş gibi sert ve kalın olan. 
Ben bir tane alıp, kabuklarından ayırıp, buzdolabı poşeti içinde, derin dondurucuya atıyorum. İhtiyaç olduğunda, bir parça alıp, rendeleyip kullanıyorum. Kalanı yine dolaba. Diğer, kurutulmuş hindistan cevizi ile de yapabilirsiniz ancak tadı ve yerken "dilinize değecek" aroma konusunda garanti veremem.

Pardon! bir dakika, Acun arıyor!


Malzemeler
100 gr. tereyağ- oda ısısında yumuşamış-
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
1 yumurta - oda ısısında bekletilmiş- (sarısı içine, beyazı üzerine)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı taze rendelenmiş hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 paket kabartma tozu
Yaprak badem -süslemek için-
1 su bardağı hindistan cevizi -süslemek için-
Un -yaklaşık 10-12 yemek kaşığı kadar-
Yapılışı
  • Yumurtanın beyazı hariç,  tüm malzemeleri, unu da yavaş yavaş ilave ederek, karıştırın.
  • Yumuşak, ele yapışmayan hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerini, yaprak bademle süsleyin.
  • 180 derecelik, önceden ısıttığınız fırında, 15-20 dakika kadar pişirin.





5 yorum:

  1. Alooo günaydın ben Acun....
    Sizin gibi kabiliyetli gönlü,gözü,kendi güzel bir hatunu bizim yarışmalarımızda görmek değil gönlümüzün birincisi olarak kabul etmek istiyoruz kabul ederseniz :)))

    Hindistanceviziyle yarattığın harikalar diyarına bende kapıldım...ellerine yüreğine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Haha:) Hande güldürdün beni...kabul ettim gitti:)
    Sen nerelerdesin bu aralar sahi..blogta in-cin top oynuyor...olmuyor ama. Arayı çok açma. Özlüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim haklısın biraz yoğunun bu aralar ama hakvereceksin yakında :)))

      Sil
  3. Hindistan cevizini ben de pek severim ama ada konusunda ben daha çekingenim:)) öpüyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum sevdiğini, ama cısss! rejime ket vurmayalım sevgili zeynepcim.

      Sil