Salı, Aralık 04, 2012

 Arap kızı





Hafif mayhoş, rengi parlak, diğerlerine göre biraz daha fiyatlı bu elma, içinde "elma" geçen herhangi bir tarif için, "es geçilmemesi" gerekenler listesinde.
Nedeni, "en yoğun" elma aroması barındırmasından. 
Hafif ekşimtrak tadı ile de özellikle şeker hastaları için çok uygun.
Taş eksen, yeşeren bereketli topraklarımızda, neden bu kadar "sınırlı" yetiştirildiğini araştırdım da...Üretici, çabuk kumlandığı için, soğuk hava depolarında, bir haftadan fazla tutamıyormuş. 
Diğer kardeşleri gibi, soğuk havaları pek sevmiyor yani. Hemen tüketilmesi gerekiyor.
Bulunca kaçırmayın, alın.
ister ısıra ısıra sağlık niyetine, ister elmalı tariflerinizde "bunun içinde ne var, esans mı?" sorularına hazırlıklı olarak tüketin.






1 yorum:

  1. Elmanın en güzeli bu işte, hafif tatlı hafif ekşi olanı.. ısıra ısıra yemeli soğuk soğuk..

    YanıtlaSil