Pazartesi, Aralık 03, 2012

 Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi






Öyle uzun uzadıya tarif gerektirecek bir durumu yok. Pratik, kolay ve çocukların bayıldığı bir kurabiye. Hele de yılbaşı yaklaşıyorken...
75 gram  yumuşak tereyağı, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı zencefil, 1 paket kabartma tozu, 4 kahve fincanı pudra şekeri, 3-4 su bardağı un ve bir fiske tuz ile karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Bazen ununa göre 4 su bardağı çok gelebilir. El, göz kararınızı devreye sokun ve yumuşak, tezgahta açılabilir bir hamur elde edin. Hamuru, tezgah üzerinde merdane yardımı ile açın ve şekilli kalıplar ile kesip, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 180 derece 15-20 dakika kadar pişirin. 
İşte bu kadar.
Bunun üzerine glazür de hazırlayıp koyabilirsiniz. O da başka tarife kalsın.

Herkese güzel bir hafta dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder