Çarşamba, Eylül 19, 2012

Poğaca




Mayalı Poğaçalar
Bazı tariflerin fotoğraflarını çekerken bile heyecanlanıyorum. 
Bu da onlardan biri..
Lezzetini görüntüsüne yansıtan tariflerden..hani "içindeki dışında" der gibi..
Okuldan geldiğinde, "anne ne kokuyor" diye soran oğluma süpriz, sosisli ve peynirli poğaçalar yaptım dün.
Aynı hamurdan değişik modeller ve değişik içler hazırlayarak biraz çeşitlik katayım istedim.
Fırından ilk çıkış ve sıcak sıcak ilk ısırış..
Harika bir doku..harika bir lezzet..
Mayalı Poğaçalar

Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket instant maya
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
150 gr. tereyağ
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz çeker
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Çörek otu, susam-süslemek için-

İç malzemeler
1 sosis
dereotlu-maydonozlu rendelenmiş-ufalanmış peynir

Yapılışı
  • Mayayı yarım çay bardağı ılık süt -tarifte yer alan 1 su bardağı süt'ten kullanın-ve 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştırın. -süt sıcak olmamalı-Bir iki karıştırdıktan sonra, kendiliğinden erimesini ve kabarması için bekleyin. -yaklaşık 10 dakika kadar-
  • Unu karıştırma kabına koyun ve en son mayalı karışım olmak üzere, tüm malzemeleri karıştırın.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Üzerini kapatarak yaklaşık 30-35 dakika,  arada bir yoğurarak, hamur iki katına çıkıncaya kadar bekletin.
  • Kabaran hamurdan cevizden irice parçalar koparıp içerisine peynirli karışımdan koyun  ve poğaça şeklinde kapatın.-dilerseniz benim gibi, ceviz büyüklüğündeki parçaların ortasına birer sosis dilimi koyup hafifçe ortasından bastırın-
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu ile süsleyin.
  • 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.






2 yorum:

  1. Emelcigim okulların başlaması ile bizim fırında fazla mesaiye başladı .Surekli yeni farklı tarifler pesindeyim.Gercekten süper iştah açıcı gözüküyor .ELlerine saglık.Alpcigimede afiyet olsun.Saglik ve afiyetle....

    YanıtlaSil