Salı, Eylül 18, 2012

Tam buğday ekmeği ve Angelik erik reçeli




Ekmeğin tarifi çok basit ve pişirmek için ekmek makinası kullanmanıza gerek yok. Reçel keza...koy şekeri, kaynat bir iki taşım.
Sık yarım limonu içine, ağdalanmaya başladı mı anla ki oldu.
Pratik olmak lazım şu hayatta.
Püf nokta: Erikte pektin maddesi olduğundan çok çabuk koyulaşıyor haberiniz olsun. Bu nedenle şekeri fazla koymanıza gerek yok.


Ekmek için

Malzemeler
1/2 su bardağı sıcak su
1 paket instant toz maya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
4 su bardağı çok amaçlı un (unu azar azar ekleyin..yumuşak bir hamur olmalı..ele yapışmayacak)

Tüm malzemeyi karıştırın. Mayalanması için yarım saat, üzeri kapalı bekletin. 200 derecede pişirin.

Angelik Erik Reçeli

Malzemeler

10-15 adet Angelik Erik
3 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu

Yapılışı

  • Erikleri ortadan ikiye bölerek, şekerin tamamını üzerine dökün. 
  • 1 saate yakın bekletin. 
  • Daha sonra, önce yüksek sonra kısık ateşin üzerinde iyice ağdalaşıncaya kadar pişirin. 
  • Limon suyunu sıkın.
  • Soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder