Çarşamba, Temmuz 25, 2012

Şeftalili Muhallebi






Temmuz ayı, en sevdiğim sebze ve meyvaların ardı ardına çıkmaya başladığı, benim kış için stok yapmaya başladığım ay.
Kayısı, şeftali ve kiraz, komposto olarak, domateslerde, doğranmış, az tuzla pişirilmiş olarak, kavanozlarda ağzı kapalı, karlı kış günleri için hazır. Ben onlara "kış askerleri" diyorum.

Şu aralar, şeftali bol olunca, hali ile her türlü pişirme ve yeme imkanı var. İster taze ye, ister pasta, muhallebi süsle, ister komposto yap.

Bu tarifte başka bir lezzet.


Şeftalili Muhallebi

Malzemeler

1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket orman meyveli krem şanti
1 su bardağı un
50 gr. margarin/tereyağ
1 paket vanilya
2 su bardağı hindistan cevizi
2 adet şeftali (kararmaması için, soyduktan sonra, limon suyu içinde bekletin)

Yapılışı
  • Un, süt, şeker, ve vanilyayı bir tencerede, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Pişmeye yakın margarini ilave edin, karıştırın.
  • Mikserle iyice çırptıktan sonra, altına bolca  hindistan cevizi serpilmiş, -kare veya dikdörtgen fark etmez- borcamın içine dökün.  Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Krem şantiyi tarifine uygun olarak mikserle çırpın ve soğumuş muhallebinin üzerine düzgünce yayın.
  • Şeftalileri krem şantinin üzerine dilediğiniz gibi yerleştirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.










3 yorum:

  1. Ellerinize,emeğinize sağlık...Hepsi bir birinden güzel görünüyor ve iştah kabartıyor...Tabii bu kadar enfes şeyleri yapıp,nasıl formda kaldığınızda merak konusu...;)

    YanıtlaSil
  2. Füsun: çok teşekkürler:) hoşgeldin. Bir araya gelip konuşmamız lazım..uzunca bir hikaye:)

    YanıtlaSil
  3. hoşbulduk:)çok sevinirim...:)ayrıca blog konusunda sizden öğrenmem gereken çok şey var...

    YanıtlaSil