Cuma, Temmuz 06, 2012




Şeftali Kompostosu

Her türlü meyva ağacının içinde geçen bir çocukluk ancak ağzına meyva sürmeyen bir çocuk.
Yaş ilerledikçe meyvanın o güzel ve sağlık dağıtan, her türlü nimetlerinden faydalanmaya başladım nihayet.
İster çiğ, taze, isterseniz kavanozlarda kışlık.
Benim tercihim şu aralar, komposto olarak tüketmek.
Özellikle sabahları, tam tahıllı mısır gevreği üzerine bir kaç dilim şeftali kompostosu koyup, süte yatırdığım zaman...
yutkundum..
yok! 
devamını getiremeyeceğim..


Şeftali Kompostosu

Malzemeler

4-5 adet sert şeftali
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 diş karanfil

Yapılışı
  • Şeftalilerin kabuklarını soyarak dilimleyin ve üzerine yarım limon suyu sıkın.
  • Tencereye, su ve şekeri koyarak kaynatın.
  • Kaynayan suya dilimlediğiniz şeftalileri atın. Karanfilleri ekleyin. 
  • Kaynamaya başladığında, sıcak sıcak kavanozlara koyun ve ağzını sıkıca kaparak ters çevirin.
  • Soğuduktan sonra, buzdolabında saklayın. Ağzı açılmadığı sürece, bu şekilde tazeliğini 1 yıl boyunca korur.











2 yorum:

  1. Merhaba!
    Epeyce gezindim blogu. Sanırım hiç yorum yok. Ama haksızlık bu! Çok hoş bir fotoğraf gözünüz var. Evinize de emek vermişsiniz elinize sağlık :)
    Yemekler için ara ara uğrayacağım sanırım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Banu hanım,
      Sizi "karafakiden" biliyorum. Cenk - cafe fernando- sayesinde, tanıma fırsatım oldu. Çok sık ziyaret ettiğim web sayfanızda, çok keyifli zamanlar geçirmişliğim var. Bende sizi beğenerek takip ediyorum. Başta inanamadım zaten:) o banu bu banu mu diye:)
      Çok teşekkür ederim, ne güzel şeyler yazmışsınız. Yorum yazmıyorlar girenler genelde evet..nedenini bilmiyorum ama facebook sayfamda "like" yapmalarından, az çok beğenildiğimi anlayabiliyorum Allahtan:)
      Tekrar çok teşekkürler ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için..
      Sevgiler

      Sil