Salı, Nisan 17, 2012

Peynirli Poğaça







Kış boyunca, akşam iş'ten eve dönüşte, bu akşam ne yesek ? ne pişirsek ? karmaşası, baharın gelmesi ile yerini  hafif atıştırmalıklara ve kolay hazırlanabilir yemeklere bırakıyor. Bu düzene aile fertlerini de adapte ettiniz mi, bu harika poğaçalar sıcak sıcak çayın yanına yarım saate yetişiyor.

 Peynirli Poğaça

Malzemeler

hamuru için

2 yumurta (oda sıcaklığında, birinin sarısını üzeri için ayırın)
1 çay bardağı yoğurt
125 gram tereyağ ya da margarin
1/4 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak)
Üzeri için çörek otu ve /veya susam

Peynirli iç

 200 gram lor peyniri
İnce kıyılmış maydanoz

Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

  • Karıştırma kabına, yumurtaları (bir tanesinin sarısını ayırın) ve diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın. Unu, en son eklemekte fayda var. Kıvamını ayarlamanız kolay olur. Ele yapışmayacak, hafif yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  • Diğer tarafta, başka bir kap içinde, peyniri ve maydanozu karıştırın.
  • Hamurdan kopardığınız cevizden biraz irice parçaları, mutfak tezgahında, elinizle yuvarlak olarak açın, hafif inceltin.
  • Ortasına maydanozlu karışımdan ekleyerek, bohça gibi kapatın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye birleşme yerleri altta kalacak şekilde dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu, susam ekleyin.
  • 200 derecelik fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.


2 yorum:

  1. Cok pratik ve leziz ,bu günlerde Cok seviyoruz...Hem sana hem de annene çok teşekkürler Emel cim...

    YanıtlaSil
  2. Mergül'cüm çok sevindim beğenmenize..Afiyet şeker olsun, bıdıklara yarasın:) öperim.

    YanıtlaSil