Çarşamba, Nisan 18, 2012

Zeytinyağlı Enginar




Enginarlar, en taze, en güzel halleri ile tezgahlarda yerini almaya başladı ve ben neredeyse her gün enginar yapar, yer, kapağını açar, koklar ve hayranlıkla seyrederken buluyorum kendimi.

Malzemeler

3-4 adet ayıklanmış, limonlu suda beklemiş enginar
1 adet soğan (iri doğranmış)
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
1/2 su bardağı haşlanmış havuç
1/2 su bardağı haşlanmış patates
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 yemek kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 su bardağı ılık su
Tuz
Üzerini süslemek için dereotu

Yapılışı

(Yemeklerinizi yaparken, döküm tencere kullanırsanız, yemeklerin kısık ateşte, daha kısa sürede, sağlıklı ve lezzetini kaybetmeden  piştiklerini göreceksiniz.)

  • Döküm tencereye zeytinyağını koyun ve iri iri doğranmış soğanları ilave edin.
  • Soğanları yağda bir-iki çevirin ve dörde böldüğünüz enginarları ilave edin. (ocağınız orta ateşte olsun)
  • Daha sonra,  üzerine yarım limonun suyunu ve unu serpiştirin, karıştırmaya devam edin.
  • Sırası ile  havucu, bezelyeyi ve patatesleri ekleyin.
  •  Tuzu ve ılık suyu ilave ederek, kısık ateşte 15-20 dakika enginarlar hafif yumuşayıncaya kadar kapağı kapılı olarak pişirin.
  • Üzerine dere otu ile süsleme yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder