Enginarlar, en taze, en güzel halleri ile tezgahlarda yerini almaya başladı ve ben neredeyse her gün enginar yapar, yer, kapağını açar, koklar ve hayranlıkla seyrederken buluyorum kendimi.
Malzemeler
3-4 adet ayıklanmış, limonlu suda beklemiş enginar
1 adet soğan (iri doğranmış)
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
1/2 su bardağı haşlanmış havuç
1/2 su bardağı haşlanmış patates
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 yemek kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 su bardağı ılık su
Tuz
Üzerini süslemek için dereotu
Yapılışı
(Yemeklerinizi yaparken, döküm tencere kullanırsanız, yemeklerin kısık ateşte, daha kısa sürede, sağlıklı ve lezzetini kaybetmeden piştiklerini göreceksiniz.)
- Döküm tencereye zeytinyağını koyun ve iri iri doğranmış soğanları ilave edin.
- Soğanları yağda bir-iki çevirin ve dörde böldüğünüz enginarları ilave edin. (ocağınız orta ateşte olsun)
- Daha sonra, üzerine yarım limonun suyunu ve unu serpiştirin, karıştırmaya devam edin.
- Sırası ile havucu, bezelyeyi ve patatesleri ekleyin.
- Tuzu ve ılık suyu ilave ederek, kısık ateşte 15-20 dakika enginarlar hafif yumuşayıncaya kadar kapağı kapılı olarak pişirin.
- Üzerine dere otu ile süsleme yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder