Pazar, Kasım 08, 2020

KIŞA DOĞRU & GÜZEL BİR KIŞ KURABİYESİ (CEVİZLİ-TARÇINLI)
















Yıllardır,  Ailem ile, bundan sonra ki hayatımın geri kalan kısmını geçirmek istediğim şehir, İzmir.

Göz göre göre, insan eliyle, kesilen kolonlarla, maddi çıkar uğruna, insan hayatını hiçe sayarak, kumdan kale inşaa edercesine umarsız ve vicdansızca yapılan binalar içinde, yitip giden güzelim canlar.

Geride kalan, eskisi gibi hiç bir zaman tebessüm edemeyecek, hep içinde sızısı olacak olanlar.

İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Yürek sızısı.

Covid ile başlayan, orman yangınları ile devam edip, ekonominin aldığı akıl almaz durumlar ve depremlerle kendini iyice hissettiren 2020' de dağlara kaçmak isteyen binlerce-onbinlerce insandan biriyim sadece.

Hepimizin psikolojisi yerle bir ve sabit tutmakta hiç kolay değil.

Bunca sıkıntı içinde, enseyi karartmamakta gerekiyor, umudumuzu yitirdik mi işte o noktada durum daha da vahimleşiyor.

Ailemiz, eşimiz, dostumuz, evimiz.

Bu günlerde sımsıkı sarılmamız gerekenler.

Güzel duyguları, güzellikleri paylaşıp çoğaltıp, iyiliği kucaklamamız gerekiyor.

Ne diyeyim.

Hepimiz sağlıklı ve güzel dolu yarınlara uyanalım. Tüm sevdiklerimiz ile.

Emel

*******

Kurabiye Tarifi:

Cevizli ve Tarçınlı

125 gram tereyağ -mutlaka yumuşak, oda ısısında-

1/2 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

3 su bardağı nişasta (buğday)

Bolca tarçın ve ince kıyılmış ceviz

 Tereyağ ve pudra şekerin karıştırın. Sıvı yağı ekleyin. Sonra yumurtayı ilave edip iyice karıştırın.

Önce unu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. -Hamur yapışkan olursa biraz un ekleyebilirsiniz-

Tarçını ben bayağı bol koydum. 2 yemek kaşığı dolu dolu.

Cevizleri ekleyin.

Yuvarlayarak tepsiye dizin.

170 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin. (çabuk pişiyor)

Çok kıyır kıyır ve bayatlamayan harika bir kurabiye.

Afiyet olsun.








 

1 yorum: