Benim yılbaşı korosu, bir yılı geçirdiği kapalı kutudan çıkarak, sahnede yerlerini aldı.
Fonda, Frank Sinatra "happy golden day" diye usul usul kulağın pasını temizlerken, onlarda eşlik ediyorlar kanımca, halleri öyle geldi:)
Bende bir ara, bu güzel konseri mutfaktan da dinlerim diyerek, yeni aldığım mekik kalıbını deneyeyim dedim. Hem evin içi mis gibi kek koksun, hem de, ambiyans tam olsun niyetiyle, ARDA'nın mutfağı'ndan vişneli kek tarifini yaptım.
üç Ç'li bir tarif:)
Çok güzel bir tarif.
Çok hafif bir kek.
Çocukların bayılacağı bir lezzet.
Denemek için şu ara ne kadar çok sebep var aslında!
Ağzınız tatlansın, eviniz şenlensin diye aşağıda paylaşıyorum. Linkten de okuyabilirsiniz.
Mutlu haftalar.
VİŞNELİ MEKİK
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağ / oda ısısında -ben yağı biraz azalttım-
1 su bardağı un
3 yumurta -tarifte 5 yumurta diyor, ben 3 kullandım-
1/2 su bardağı badem unu-aynı oranda, kavrulmamış badem ve fındık çektim rondoda-
15-16 adet vişne
Pudra şekeri ve tereyağını iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Homojen bir kıvam elde edince, kuru malzemeleri ilave edip, spatula ile karıştırın.
Mekik kalıplarına hamuru paylaştırarak dökün.
Her mekiğin ortasına bir vişne koyun.
170 derece de 20-25 dakika pişirin.
İsterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz üzerine.
Yılbaşı gelmiş bile size:) Mekiklerde güzel görünüyor.Elinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilYılbaşı havasına erken girmişsiniz ne güzel.Mekiğin kokusunu duydum sanki. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim İlhan bey, sağolun.
Silyine harika herşey :)
YanıtlaSilbu ölçülerle kaç tane mekik çıktı, tereyağ yerine zeytinyağ kullanılır mı sence ve mekik kalıbı nerden :)
teşekkürler
Benim mekik kalıbım dokuzlu. İki parti halinde pişirdim. Toplam 16 adet çıktı.
SilHarika kareler her zamanki gibi. Çok sevgiler Emel ablacım
YanıtlaSilışıl ışıl, mis kokulu evin güzel kadını, tüm ev halkına mutlu, sağlıklı yıllar dilerim.
YanıtlaSilSeni ve o güzel karelerini özledim..
YanıtlaSil