Pazar, Ağustos 27, 2017

Alaçatı Kurabiyesi (Damla Sakızlı)
















Kalbi Ege' de kalanlar, Ege havasından çıkamayanlar, içindeki sönmez Ege Aşkını, çocuğuna isim olarak koyanlar, Alaçatıdan geçerken, damla sakızı almadan İstanbul otobanına girmeyenler, çayı-kahveyi kurabiyesiz yudumlayamayanlar.

Peki o zaman, yapında görelim:)

Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi

5 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı Pudra şekeri
1 su bardağı nişasta (buğday kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı damla sakızı macunu
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Üzeri için pudra şekeri

Tereyağ ve pudra şekerini iyice karıştırın. 
En son un olacak şekilde tüm malzemeyi ilave edin. 
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
170 derecede 10-15 dakika pişirin. (fırının başında olun, hemen kızarıyorlar)
Üzerinin pembeleşmesini beklemeden, beyaz olarak fırından çıkarın. İlk çıktığında yumuşak, soğuduktan sonra sertleşecek. 
Pudra şekeri serpin.

Afiyet bal şeker olsun!

İyi bayramlar, iyi tatiller.





5 yorum: