Çarşamba, Ekim 28, 2015

İÇERİYE TAŞINMA VAKTİ











Balkonda artık oturulmuyor. Çiçekler ve balkon masası kendi halinde şu aralar. Eskiden ekim için kocakarı sıcakları yapar derlerdi, bu sene olmadı. Yorganlar, battaniyeler çıktı, dün akşam ilk defa kombimizi yaktık. 
Çok seviyorum bu geçiş havalarını da. Evin o sıcacık hali, akşamları portakal soyarken eve yayılan o kış kokusu, mumlar, acayip keyif veriyor bana. Her hali ile muhteşem bir şey nefes almak ve güzel olan şeyleri hissedebilmek.
Üzüntüler, sıkıntılar hepimiz için. Birbirimizden pek farkımız yok o konuda. Ama ne yapıyoruz, küçük şeylerle mutlu olmak için, hayattan keyif almak için, sıkı sıkı sarılıyoruz hayata. Kanımızı vampir gibi emen kim olursa olsun, "kaybetmek" pahasına uzaklaşıyoruz. Enerjimizi onlara teslim edemeyecek kadar kısa kalıyoruz şu hayatta zira.
Ben "insansız hava sahasından" çok memnunum. Yani yeteri kadar olan, yeterli benim için. Bu yüzden, otlara, çiçeklere, aileme, doğaya, hayvanlara, yaşayan nefes alan kendi halinde, zararsız her şeye şükran ve minnetle yaklaşıyorum. Ben yaklaştıkça, bu güzelliklerin etrafımda çoğalıyor olmasını, ister kuantumla, ister ilahi düzenle, ister, meta fizikle bağdaştırın.
Ben inanç diyorum. Gönülden bakmak diyorum.
Kibir ve hırs!
"Gayri safi milli mutluluk hasılamızı"nasılda köreltiyor, nasılda uzaklaştırıyor bizi bizden.
1 kasım da, oy kullanalım.
Kullanalım ki küçük şeylerle mutlu olurken, büyük işler de başaralım.
Ülkece mutlu olmayı başarmamız lazım, birlik zamanı.
Sevgiyi ve huzuru çoğaltmak!
işte bütün yolların çıktığı yer.







9 yorum:

  1. Günaydın güzel gören gözler, gördüklerini paylaştıkça, daha bi güzel olacak dünya. Dileğin, dileğim ve düşlerin, duslerimdir. Sevgi ve ışık dolsun evlerimize.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel yazmışınız içim ışık toldu teşekürler

    YanıtlaSil
  3. Yazı güzel, fotolar güzel, yeni header en güzel :)
    sevgiler Emel...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel yazmışsın Emel. Otlara, çiçeklere, doğaya, hayvanlara yani "yaşayan ve nefes alan kendi halinde", "zararsız" her şeye ben de senin gibi yaklaşıyorum, zarar verici ve umut emici diğerlerinden giderek uzaklaşırken... ayrıca son fotoğrafa kocaman kalpler!

    YanıtlaSil
  5. bende ctesi saksilari bosalttim, temizledim ve garaja kaldirdim... limon agaci saksini ve zeytinleri henüz almadim, hava ilik gidiyor burada.... ama bizde saatler alindigi icin artik hava 6da karariyor ve kis geldigindi en gec o zaman anliyorum...
    oy kullanmak demissin, biz kullandik ve umarim bu sefer istedigimiz etkiyi yaratabiliriz...

    YanıtlaSil
  6. Emelcim, burada da artık kışa çok yakınız. Üşümeye, ince battaniyelerin altına girmeye başladık bile, hatta ben sıcak çikolata, kahve yanında kurabiye, ıhlamur hayalleri de kurmaya başladım. Sevgi ve huzur evet kesinlikle hayatın anahtarı iki şey. Aile her şey demek. Bunların önemini zamanla ve yaşayarak edindiği tecrübelerle kavrıyor insan. Ev, bir iki dost ve aile harika bir hayat için yeterli, fazlasının çok da gereği yok. Etrafı dolup taşan, sayısız arkadaşı olup da sevgisizlikten kıvranan insanları da tanıdım ve sonlarının iyi olmadığını gördüm. Evinin huzuru da yine fotoğraflarla bize kadar ulaşıyor. Umarım bu huzurdan güven ve sevgi ortamından memleketimiz de nasibini alır artık, en büyük temennimiz bu.
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. böyle güzel yazıya ne denir ,alkışlanır emelciğim.

    YanıtlaSil
  8. "Az,çoktur" en sevdiğim. Bu sabah kendime bir iyilik yaptım ve bu içimi ferahlatan karelere eşlik eden içten satırlarınızı okudum.Keyifli zamanlarda buluşmak ümidiyle...

    YanıtlaSil