Pazartesi, Eylül 28, 2015

Doğanın Bizden İstediği
















Bize huzur vermek için uğraşıp duruyor.
Kah yeşile boyuyor, kah yağmurla ıslatıyor mis gibi ot kokusu, toprak kokusu yayıyor etrafa.
Bir sarartıyor, bir beyaza boyuyor.
Isıtıyor, bazen soğutuyor, hadi biraz da rüzgarımla dans et der gibi, yanağına hafif bir meltem esintisi değdiriyor.
Envai çeşit meyve, bir o kadar çiçek, sayısız ağaç ve sana her daim dost olabilecek kuyruklu arkadaşlıklar sunuyor.
Pencereni aç içeri sabah güneşi göndereyim diyor, evindeki bereketi arttırmak için paylaş daha fazlasını vereceğim diyor, say, sev, inan, şükret diyor, bu topraklardan bende çok, yeter ki siz kardeşçe yaşamayı becerin diyor, yeşilimi koru, ormanıma sahip çık, toprağı ek, sür, biç, yeşert, çöpe çevirme diyor da!
eee... peki be güzel İNSAN kardeşim!
Doğanın bizden istediği tek şeyin; acılardan uzak bir beden, korku ve endişeden arınmış, refah içinde yaşayan bir ruh olduğunu göremiyorsan eğer,
ihtiyacın olan şeyin, bir yudum su, oksijen ve yeteri kadar yemek olduğunu bilmiyorsan eğer, bu doğa sana daha ne yapsın?



9 yorum:

  1. İçime ısıttı,sarıp sarmaladı yazdıkların tıpkı doğa gibi.Ne basit, ne yalın ,ne doğru yazdıkların ama malesef biz basitin peşinde değiliz,karmaşa yaratmanın ve sonra onda boğulmanın peşindeyiz.Ama iyi ki hala bunun bilincinde insanlar var çok şükür ve hala yaşanası geliyorsa tüm bu olanlara rağmen iyi insanların sayesinde değil mi...

    YanıtlaSil
  2. Özlemiştim o güzel yazılarınızı.Çok sevgiler;)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba;
    Yine huzurlu görsellerle keyifli bir yazı. Doğa bize daha ne yapsın, doğru. Ya bizler, biz insanoğlu ne yapıyoruz doğa için onu öldürmekten başka. Ahh insanlar, anlamadılar anlamayacaklar aslında özünde iyi olanın doğa olduğunu, onu kötü yapanın insanlar olduğunu.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. doğadan ayrı olduğumuzu düşündüğümüz gün kaybetmeye başladı insanlık.Yine az çoktur;fotoğrafları,anlatımı...Elinize,ruhunuza sağlık

    YanıtlaSil
  5. Doğanın bundan böyle bize yapacağı; ondan çaldığımız her şeyi fazlasıyla geri almak olacaktır Günışığım:( Bunu zaman zaman yapar ama biz kulak asmayız... Hurafelere bağlarız.... Bağnazlık yapıp, din ile ilişkilendiririz... Ama zamanı geldiğinde, öylesine kestirmeden, fazla uzatmadan alıverir çalınanlarını geri:( İnsan denen ve hep daha fazlasına göz diken yaradılanın, bu açgözlülüğü ile doğadan alabileceği herhangi bir ders kalmamıştır bence... Kurunun yanında yaşta yanacak ama sil baştan doğaya saygılı yeni bir oluşum mutlaka günün birİnde olacak:)

    YanıtlaSil
  6. Duyan yok ki Emel'im !
    Yürekleri sağır olmuş insanların , hep vıdı vıdı hep şikayet ...
    Bu arada Barselona kitabının aynısı bizde de var. Bir kongre için Barselona'ya gittiğinde doktor beni de götürmüştü , şirketin armağanıydı. Sakın Mete Bey de oradaydı deme ! Sen neredeydin diye sorarım?
    Evrennn buluştur artık biziiii !!!

    YanıtlaSil
  7. topraga düşen her tohum mutlaka yeşerip faydalı bir hale dönmek için hiç durmadan mücadele veriyor... bakmasını bilen göz görür.

    YanıtlaSil
  8. Harika fotoğraflar. O inekçikli oyuncak da ayrı bi sevimli :)

    YanıtlaSil