Çarşamba, Ağustos 26, 2015

Evimin En Renklisi













Evime giren en renkli şeyler genelde çiçekler. Onun dışında elim pek renklere gitmiyor, yumuşak tonlar dışında.
Çiçeğin her rengi buyursun gelsin, baş köşeme kurulsun. Ama kırmızı bir koltuk, turuncu bir yastık, sarı bir halı...
Dursun, uzaktan bakayım, seveni alkışlayayım ama ben almayayım.
Çiçekler öyle değil ama. 
Sınırsız renk kredisi var bende. Mor da, sarı da, pembe de, mavi de her renk, her ton kalbimin kapılarında sıra beklemeden içeri girebilir oysa.
Bu ahşap laleleri, Mete Amsterdam'dan getirmişti. Soğanıda vardı bir torba. Ektim onları geçenlerde. Bakalım bahar da merhaba diyecekler mi bana?
Bu aralar evimin en renklileri onlar.
Ahşap lalelerim.
Varsın gerçek olmasınlar. Ben en derinden alıyorum kokularını nasılsa. 




12 yorum:

  1. Eeeemel,hu hu huu çok güzel mutlu bir günaydın benden sana.Bu sefer çiçeklerin lale olduğunu bir biliş de bildim ama naber:))))))sümbül demedim:))))hemi de çok beğendim onları çok şirinlermiş.

    YanıtlaSil
  2. Laleleriniz de herşeyiniz gibi çok güzeller. Bende de kardeşleri var lalelerinizin. Ayvalık'tan almıştık. Bayılıyorum ben de onlara.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Kalp kalp kocaman kalp ile kucaklıyorum laleleri de o tel çerçeveyi de. :)

    YanıtlaSil
  4. Bembeyaz evinde nasıl da sevimli durmuşlar :) Ama bir kaç seneye sanki sen onları da beyaza boyarsın gibi geldi bana:))

    YanıtlaSil
  5. Gepetto Usta'yı biliriz:) tahtayı işler ve ona kimlik kazandırır. Bence bu laleler de sizinle kimlik kazanmış. Mete getirmiş, sen onu hakkettiği yere koymuşsun ve bizler de seyrediyoruz. Senin sevginle yakında konuşabilirler bile;)) Hep mutlu kalın güzel aile.

    YanıtlaSil
  6. Ayda, bizi de beyaza boyar yakında :) kızma hemen! seviyorum zevkini, haa bir de seninle uğraşmayı..

    YanıtlaSil
  7. Paylaşımlarınızın hepsi birbirinden güzel zevkle izliyorum birde şimdi desem ki bu lalelerin aynısından 25 yıl kadar önce bende de vardı ama çocuklar oynaya düşüre kırdılar şimdi görünce anımsadım sizde diyeceksiniz ki sabah masa sandalye takımı öğleden sonra laleler çok oldun ama dejavu gibi oldu bugün bu paylaşımlarınız teşekkürler... Sevgiyle kalın...
    Not: Birde blogumdan sevdiklerim arasında size link verdim fazla takipçim yok ama bellimi olur (kaldırmamı isterseniz tabiiki)
    http://gomectevim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Detaylar Ayrıntalarda gizli paylaşımlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. emelciğim şükür kavuşturana, çok özlemişim çok, blog bambaşka, az buz, instagramdan izlesemde, ıııh olmuyor blog gibi, değişen mutfağına, o mutfak da pişirdiğin tatlarına, tatilden esen güzel karelerine, elinin dokunması ile mutluluk saçan objelerine, eşyalarına baktım baktım doyamadım, merhaba demek istedim. ama sayfandan ayrılamayacağım. tekrar tekrar bakacağım. alpime en özeli olmak üzere tüm ev ahalisine kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil