Çarşamba, Temmuz 29, 2015

Kurutulmuş Ortancalardan Kapı Süsü / Hydrangea wreath











Çok gelişi-güzel yerleştirdim ortancaları aslında. Yaptıktan sonra, hani şöyle karşısına geçer bakarsın ya, o zaman, sanki "ortasını açık bıraksaydım, halka şeklinde daha mı güzel olurdu" diye düşündüm.
Olur da yapmak isterseniz, kuruttuğunuz ortancaları, tel bir halka etrafına, sıcak yapıştırıcı kullanarak dizebilirsiniz. Benim kullanmadığım bir soğutma telim vardı. Hani üzerinde kek, kurabiye havalandırılan. Onu kullandım ve ortancaları iple bağladım. Birisi sormuş, yaprakları dökülmüyor mu diye? Yaparken biraz döküldü tabi ama asınca bir şey kalmadı.
Önce mutfağa astım, sonra oradan aldım salona taktım.
Oda-oda gezicilerden bu da, anlaşıldı.





9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş Emelim! Ben başarısız oldum. Kurutma aşamasında ne yaptın?

    YanıtlaSil
  2. Ben geçtiğimiz Kurban bayramında Altınoluk'ta topladım astım duvara sonra da bıraktım orada geldim. yaz başında gittiğimizde küflenmişti:( Ama tabi doğal, yani yazlık ev rutübet oluyor kışın sık havalandırılmayınca.
    Seninkiler ne güzel kurumuş, renkler de harika olmuş... Bak bak mest ol.

    YanıtlaSil
  3. Evinize renk çok yakışmış. Aklıma takıldı. Asarken ne kullanıyorsunuz? Çivi? Çift taraflı yapıştırıcı? Ben hep aynı yerde sıkılıyorum, ama duvarlar ya delik deşik, ya da alçısı kalkık olmasın diye sabırla dayanıyorum da. Örneğin o balıklı ikea tepsiyi nasıl astınız?

    YanıtlaSil
  4. Ortancalar... Hele hele mavi olanları:) yine eskilere gittim geldim. Anneciğim," duvar dibi sever, serinlikte sulanmaktan çok hoşlanır, evde yetiştireceksen, tenekeye dikeceksin... Hele mavi olsun istersen , ya bakkala gidip bir paket çivit alacaksın ya da toprağına bir avuç çivi atacaksın" derdi. Balkonumuzdakini kızkardeşim gibi severdim. Hala sokağa çıktığımda, duvar dibinde bu güzellikleri görürsem, çocuk başı sever gibi okşar, öperim. Keşke hayatımız hep çiçekler ve dört ayaklı dostlarımızla dolu olsa... Sevgiler Günışığım.

    YanıtlaSil
  5. bu ortancalı kapı süsü çok güzel olmuş emel! bende annemin ortancalarına göz diktim:)
    ortancanın kurumuşu tazesi beyazı pembesi mavisi herbişeysi çok güzel değilmi:)

    YanıtlaSil
  6. Ortancalari koydugunuz kaba 2 cm su koyun azar azar kuruyorlar ...renkleri uzun sure ucmuyor...bende asigim bu guzelliklere.Cinarciga yolunuz duserse yaşadiniz orada ki gibi agac boyu tarla dolusu koca koca top top cicek acanlari baska yerde gormedim.seradan iki renk alio getirdik Ama evde yasamiyor :( civit ve civi bilgisi icin tesekkur ederim bir baska okurunuza...guzel olmus mu muhtesem ötesi olmusssss...♥

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık:) Rumeli Hisarının tepelerinde ara sokaklarda ortancaları gördükçe aklımdasın:)

    YanıtlaSil
  8. Benimde en sevdiğim hele mavili lilali olan favori rengim

    YanıtlaSil