Cuma, Haziran 26, 2015

Yemlikmiş bu!














1970-80'lerin tavukları ne şanşlıymış:)
Özel yemlikleri varmış kümeslerinde. Kayınpederim yaptırmış bu yemliği zamanında, rahat rahat yemlensinler diye.
Şimdikiler garibim telef ediliyor, yok kuş gribi, yok bilmem ne virüsü bahanesi ile.
Çiftliklerde, bir karış folluklarda, güneş yüzü görmeden, serbest dolaşım hakkı ellerinden alınmış, oksijensiz hava sahası içinde, antibiyotikli yemlerle 3 günlük el kadar civciv, 10 gün sonra oluyor sana 5 kiloluk piliç!
Organik, morganik anlamam, almam, alana da mani olmam, afiyetle ancak, yazık değil mi şu gelecek nesillerimize, erkek çocuklarımıza östrojen hormonu ile beslenmiş tavukların yedirilmesine, kız çocukların 9 yaşına inen ergenlik siklisüne.
Bu yüzden yarı vejeteryan oldum. 8 senedir et yemiyorum, balık dahil. Alp ve Mete için yapıyorum arada, Allah'tan onlarda fazla etçil değil, rahatız. 
Şimdi, ben bu postta size yukarıda ki yemliği anlatacaktım değil mi? Konuyu nasıl da başka taraflardan dolandırıyorum Allahım! Sadedim bu değil di halbuki:)
Ahşap yemlik: Çatı arasında bulduğum ganimetlerimden ve o kadar temiz, o kadar hasarsız ki, bir tarafı ile oynamadan koydum büfenin üzerine.
Bu arada bir sürü ortanca kurutmuştum ya, içinde fena durmadılar sanki.
Neyse, konu hassas, şu hormonlu tavuk işini bir ara yine konuşalım olur mu?
Kaynamasın, bir ARENA yapalım aramızda:)









14 yorum:

  1. Ne güzel olmuş yemlik :)
    bazen etten soğuyorum bazense canım çok çekiyor :( ikilem...
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk zamanlar bende öyleydim ki ben çocukken ete olan düşkünlüğüm nedeni ile kasabın önünde bayılmış insanım:) Şimdilerde, çok uzun zaman oldu tabi yemeyeli, hiç ama hiç aramıyorum, hatta nasıl çiğnendiğini unuttum. Çok iyi, hissediyorum kendimi böyle.

      Sil
  2. bayıldım ben bu yemliğe, nasıl güzel süslemiş salonun orta yerini ve nasıl yakıştırmışsın ortancaları içine zevkine sağlık..
    tavuktan uzak durmak lazım evet! ben organik diye satılanlara bile inanmıyorum artık:( hindi diyorlar hormonu kabul etmiyormuş tavuk yerine hindi alın ama ne derece doğru araştırmak lazım..
    mutlu hafta sonları olsun emel..

    YanıtlaSil
  3. Isin aslı o zamanlar kullanılan her malzeme de doğal, ahşap ağaçtan, kumaş pamuktan. Artık sıradan bır pamuklu yada keten bulmak zor ve pahalı, oysa annem bizi büyütün asla sentetik giydirme di. Keza evde kullanılan dolap vs. Ahşap bildiğin kereste, oysa şimdi sıkıştırılmış bilmem neden ahşap görünümlü falan , bu mevzuları konuşurken öfke nöbeti geçiriyor değilim. Herşey yalan ve sahte. El kadar tahta parçasını Zir bulacağız. Bu yemlik bır hazine, geleceği sana emanet . Emelim, bahçe kareleri paylaştım dün kirlent kısmı sana ve düşlerin için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın yine. Teşekkür ederim. Bakıcam bloğada giremedim dün-bugün. Sevgiyle kucaklarım Ayşencim.

      Sil
  4. hormonlar sarmış dört bir yanımızı, ben de köyden alıyorum etlerimi, dayımın kasabından etlerimi, komşudan tereyağımı alıyorum, yumurta uçakla kırılır diye alamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Yalova ya gittikçe annemin alışveriş yaptığı yerlerden güvendiklerimizden alıyorum, ama her zaman mümkün olmuyor tabi.

      Sil
  5. pes ki ne pes ellerine sağlık ben bu çiçek yetiştirme işini beceremiycem anladım:( ortanca kurutmak da senden başka kimin aklına gelir bilmem ama sitenin bahçesinde ortancalar var ya! hani bizimkiler işte artık onlar akşam bir operasyon düzenlenip bizim eve taşınacak, heee zarar falan vermeycem zaten kurumaya yüz tutmuşlar dün dikkatimi çekmişti ben sadece eve taşıycam orada kurumaya devam edecekler benim sevgi ve şefkatim altında:))) hı efendim küçük bir hırhızlıkmı evettt evet evet sus çaktırma aramızda kalsın tamammı sevgilerimle....hırhız Meltem(NOT:yapacaklarımdan hiç pişman değilim.)

    YanıtlaSil
  6. Meltem her yazdığına çok gülüyorum, hemen cevap yazamıyorum ama sonuna kadar keyifle okuyorum, Çok teşekkürler. Ben görmedim, duymadım, ne ortancası, kim:)
    Hadi kurutmaya başla, çok güzel oluyorlar kuruyunca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir insanı gülümsetmek,güldürmek.Çok sevindim yazdıklarına.:)))))ayy çok mutlu oldum laylalaylalayla.... Yaptıkların,yazdıkların,paylaştıkların bana neşe ve yaşam enerjisi katıyor inan daha nice paylaşımlarla buluşalım inşallah sevgilerimle...

      Sil
  7. Ben çocukken Yeniköy'de oturduğumuz apartmanın arka bahçesinde kümes vardı. Bir sürü çocuk içine girip yumurta var mı alalım mı diye bakmışlığımız çoktur. Nerde şimdi.... Ondan sonra kırsalda yaşam hayali kuran bir sürü şehirli olduk...
    Ortancaların çok yakışmışlar bu nefis yemliğe:)

    YanıtlaSil
  8. Mutlu ve sağlıklı yaşamaksa amaç,doğru yolda görünüyorsun.
    Zevkli,mutlu ve sağlıklı Emel

    Öptüm seni kocaman :D

    YanıtlaSil
  9. Dünden beri bu yazıyı okumak için çektiğim çile, Tuba' nın çilesi:)) Neyse ki kavuştuk yemlikle pardon çiçeklikle birbirimize. Harika olmuş, sizinkilere de kocaman bir helal olsun diyorum bu kadar yıl ancak bu kadar temiz saklanır sanki pamuklara sarmışlar:) Ortancalar o kadar yakışmış ki sanki yapma çiçek gibi duruyorlar. Ellerine vede zevkine sağlık, öperim çok.
    Not: Tavuklara da koca bir alkış, unutmayalım efendim:)

    YanıtlaSil