Pazartesi, Haziran 22, 2015

Yazlık Hareketler















Uzun süren bir kış, haziran sonu olmasına rağmen ısınamayan bir hava, dışarı çıkarken, hırka veya uzun kollu bir şeyleri mutlaka çantaya atma, balkonda uzun saatler kalamadan içeriye kaçma ama "ne olursa olsun, havanız iyi olsun" sloganı ile yazın geldiğine kendini inandırmaya çalışma durumlarındayız şu ara.
Evde, ufak ufak hareketler içindeyim. Eşyaların yerini değiştirmeler, beyaza olan sonsuz tutkumun dik alası, galveniz beyaz saksıyı, koltuk arkasından havalı havalı sallandırmalar, içine cam güzeli ekmeler, düşen tuvalet kağıtlığını ince bir ağaç dalı ile buluşturmalar, yünleri, battaniyeleri kaldırıp, ketenlere, pamuklulara dönüş yapmalar, adaçayı, nane kurutmalar falan.
Yaz mevsimi, yenilenmek, üretmek, sadeleşmek ve hafiflemek için biçilmiş kaftan değil mi?
Keyifle, huzurla ve lütfen biraz daha güneş ışığı ile başlasın haftamız.
















19 yorum:

  1. Emel o saksı kanepe arkasında ne değişik olmuş fikrine sağlık.Ya o tuvalet kağıdı astığın ağaç dalına ne demeli.Ne yaparsan bir incelik var canım.Sadeleştikçe güzelleşiyor senin evin ne güzel.Enerjiyi verdin yine sana da harika bir hafta diliyorum ve çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geç yazıyorum yanıtlarımı değil mi:( Ne olur kusura bakma, okuyorum ama cevap yazmak için biraz vakit ayırmak gerekiyor, o da bu aralar pek mümkün olmadı baharcım. Çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim.

      Sil
  2. Ne güzel de yer almış kendine Sevgili Tolix'cik. Yeni ailesinin güzelliği ile büyülenmiş gibi bakar mısın? Çok hoş, çok güzel.
    İçimizdeki güneş hiç bitmesin ablacım!
    Öpüyorum çok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersincim, MUDO %50 indirim yapmış. Bu sandalyelerin bir de sırtı uzun olanları var, sen bilirsin ama kalmamış. Bulabilirsem birde ondan alacağım. Benim yemek masasının - metenin yaptığı-sandalyeleri takım olmasın, hepsi ayrı olsun gibi bir planım var ama yavaş yavaş, masraf yapmadan, arttırdıkça:)
      Çok teşekkür ederim canım benim. Sevgiyle kucaklıyorum.

      Sil
  3. Ne iyi yaptında paylaştın bu güzel fotoğrafları. Gelmeyen yaz sana inat hep bunlar:) Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tubacım çok teşekkür ederim, Hep birlikte mutlu olalım inşallah.

      Sil
  4. TUvalet kağıdı olayını çok sevdim çok hoş..
    mutlu haftalar
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  5. Sen evde söyle bır dolan, elini uzattığın yer isildar. Bence gerçeği açıkla, sihir var parmak uçlarında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hokus pokus:) Değiş tonton da olabilir:))
      Çok teşekkür ederim Ayşencim

      Sil
  6. Yaz varsın geciksin, Emel'in evi hep yaz! Hep hafif, sade, taze... Beyaz kolçaklı Tolix ve daldan tuvalet kağıtlığı fotoğraflardaki yıldızlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolix bu, bir de grisini bulursam Monica, sen o zaman gör:) Masam bayram edecek:)
      çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. sanada evine de çok yakışıyor bu hareketler emelciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareket, bereket hesabı gibi ebrucum:) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. oh ne güzel ne ferah renkler yineee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşi gördük nihayet, daha da ferahlayalım inşallah:)

      Sil
  9. İnstagramda gördüm koştum geldim bir de burada göreyim diye:) Tolix denildiğini burada okuyunca anladığım sandalye ile de burada tanışmış oldum. Çok güzel.. Ağaç dalından tuvalet kağıdı askılığı ve koltuğa çiçek asmak fikirlerini ise çook sevdim:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sandalyeye bayılıyorum Nilgün. Bir de masa sandalyeleri takım olmasın istiyorum. Hepsi ayrı ayrı olsun istiyorum ama birden yapamıyorum. Yavaş yavaş, arttırdıkça alacağım bir iki değişik daha.
      Çok sağol, teşekkür!

      Sil
  10. Ama o tuvalet kağıtlığı çok güzel...

    Bu havada naneler kuruyabiliyor mu? :) Hava biraz nemlice de bizim buralarda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim evim sabah arka taraftan, akşam da ön taraftan sürekli ışık, güneş alıyor. Bu nedenle yaz-kış ne istersem rahatlıkla kurutuyorum. Aslında istanul nemli, ama bizim buralarda esinti çok o nedenle nem kalmıyor.
      Çok teşekkür ederim Beyza.

      Sil