Çarşamba, Haziran 17, 2015

Arı yoksa bizde yokuz!







#Arı yoksa 
#ziyanetmeyiniz

Instagramın en sevdiğim taraflarından biri, doğa ve doğal yaşamı koruma adına verilen mücadelelerin duyurulmasına katkısı, bu işe gönül vermiş, "doğa yoksa bizde yokuz" denklemini, havuz denkleminden daha da önemsemiş bir sürü insanla tanışmış ve aynı hissiyatı paylaşıyor olmaktan duyduğum mutluluğa sebep olmasıdır.
Mesela, Yonca var, Yonca Tokbaş. ING de ona @4yaprakliyonca olarak ulaşabilirsiniz. Hürriyet kelebek yazılarını hiç kaçırmadığım gibi aldığı nefesten, attığı adımdan, "koşar adımlarından" hep haberdar olmak istediğim kişidir.
Anavarza balın başlattığı (@anavarzabal) o güzel kampanyadan da onun sayesinde haberim oldu. Arılar için, arıların yok olmaması için başlatılan müthiş mücadeleden.
Kavanozun üst kısmında, "ziyan etmeyiniz" gibi, yürekten dilenen, yüreğe dokunan bir notla açılıyor kapak. Çünkü, arıların bir damla bal üretmek için nasıl zahmetli çalıştıklarını, nasıl emek verdiklerini biliyorlar.
  Ve sonra,
kavanozun içindeki, dünyanın bence 8. harikası balın müthiş lezzeti doluyor kaşığınızı daldırdığınızda. 
"Sır & Sabır ve Armağan" olarak devam ediyor bu ritüel. Yani, arıların sırrı, arıcının sabrı ve doğanın armağanı!
Bu asla bir reklam değil. Bu güzel kampanyayı başlatan başka bir firma olsaydı onu da yazardım, fotoğraflardım. Kaldı ki balı da gidip parasını ödeyerek aldım. Anavarza bal bu konuda asla reklam yapmıyor, sadece arıların yaşaması ve populasyonuna uygun çoğalmasına dikkatimizi çekmek istiyor.
Doğa için, insanlığın devamı için.
Sizlerde lütfen, çok rica ediyorum, -ve biliyorum blog hayatımın en uzun yazısını yazdım ama bitiriyorum şimdi, tamam- balkonlarınıza, bahçelerinize, kekik dikin, lavanta dikin, menekşe dikin.
Arılar bu üçlüye bayılıyor.
-Ağaçta gördüğüm arıları çekeceğim diye biraz fazla zoom yaptım, görüntü kalitesi bozuldu. Ama siz beni anladınız.
Hadi Hep birlikte "Arılara sağlık" diyip açalım orucumuzu bu akşam.
Hayırlı, sağlıklı bir Ramazan ayı dilerim.









9 yorum:

  1. Emel 5. Mevsim diye bır film iizledim. Istanbul film Festivali kapsamında, arılar ölürse, insanoğlu neler yaşar olarak kurgulanmış. Günlerce kendime gelmedim. Doğa verdiklerini, bizden esirgemeye görsün..

    YanıtlaSil
  2. İçim çok rahatladı.:) Bizim bahçede kocaman lavanta kümeleri var. Dolayısı ile arı dolu. Şimdilik bir sokulma olayı da yaşamadık. İşlerine güçlerine bakıyorlar sevimli yaratıklar. Onları seviyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım kahvaltı fotoğraflarına..Senin çektiklerini hem de böyle bir konu başlığı altında çektiklerini görmek çok mutlu etti beni:)

    YanıtlaSil
  4. Bir hocamız arılar ile ilgili konferans hazırlamıştı ve dinlediklerim karşısında şok olmuştum. Zaten o zaman devlet arıcılığı destekleme kampanyası başlatmıştı eskisi kadar üreticilik kalmadığı için. Tabi seneler geçti şimdi durum ne bilmem, bizim güzel ülkemizde ne olacağı belli olmaz:)

    YanıtlaSil
  5. Ben de balkonuma bişiler ekmeliyim bir fırsat bulamıyorum :(tüm canlılar değerli doğa bize hesap soracak hatta soruyor da zaten çoğu zaman
    bu arada..... :( arılardan çok çok korkuyorum..henüz hiç sokulmadım gerçi... ama fena oluyorum görünce ..ve oğlum etkilenmesin diye nasıl rol yapıcam bu yaz bilemiyorum :))
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  6. Harikasın !
    Bahçemdeki arıların sana selamı var , yasemin de seviyoruz diyorlar 🐝

    YanıtlaSil
  7. Merhaba;
    Bizden de iyi ramazanlar oralara:) Burada çok tadı olmuyor ama ruhunu seviyorum. En güzeli ama ailecek oturulan kalabalık sofralar oluyor.
    Arılarla ilgili daha geçen konuştuk eşimle ve arıcılık ile ilgili bir belgesel izledik. Çok harika bir şey şu bal. Beni de ne hikmetse her sene mutlaka sokuyorlar:) Gerçek bal ile şeker olanın farkı hakikaten çok acayip. Arılara iyi bakmak gerekiyor onlar hayatın mucizesi adeta.
    Sevgiler

    YanıtlaSil