Pazar, Mayıs 17, 2015

Ahşap Merdiven-Kendin yap / Ladder - DIY











Kayınpederimin, Yalovadaki evinin çatısında duran, eski kullanmadığı kürek saplarını topladık getirdik Mete ile. 
Bu tarihi evin çatı arasında, daha ne cevherler buldum sırayla göstereceğim size.
Hazine bulmuş gibiydim.
Mete ile yaşıt emaye süt kovası, eski bir galveniz faraş, yıllanmış bir masa, bir o kadar eskide bir tabure.
Kayınpederimin ve kayınvalidemin şaşkın-meraklı bakışları arasında, yükledik arabaya.
İşte onlardan ilki bu eski kürek sapları.
Bir araya getirip, biraz kesip biçtik.
Çok çok güzel, dekoratif bir raf oldu, askı oldu, merdiven oldu.
Benim karşısına geçip ne yaptığımı söylememe gerek yok di mi:)












26 yorum:

  1. Bende bu yaz koydeki agaclari kesmeye karar verdim merdiven için:) Ne yapayım bizimkiler çok cimri:)) İkinizinde ellerine sağlık harika olmuş harika. Bu arada alakasız olacak ama canım bu masanda ve orta sehpanda kullandığın ahşap levhalar var ya, onlar kısa kısa oluyorda biz mi birleştiriyoruz? Samsun'a gidince bauhouse'dan bakarım çok zor değilse birleştirmesi. Ne garip oldu demi:)) Öperim çok:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eve tubacım, birleştirerek yaptık bizde, yan yana getirip alttan metal levhalarla tutturuyorsun.

      Sil
  2. Ah ah Anadolu yakasında, eskicilere-antikacılara-nalburlara, dört bir yana haberler mi salmadım ben tahta merdiven isterim de isterim diye! "Tamam abla aklımızda gelirse söylicez"lerle az mı uğurlandım. Ama Emelcim kimileri istediği gibi bir merdiveni yapar, kimileriyse benim gibi istediği eski tahta merdiveni böyle fellik fellik arar :) Damlara, ağaçlara çıkılan köy merdivenlerinin en hasından olmuş sizinki, gözlerim şenlendi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay o kadar basit ki monica hiç aramana gerek yok, sadece eski iki uzun odun parçası bul yeter, sen alasını yaparsın.

      Sil
  3. Emel harika bir şey bu, daha doğrusu atık parçalar ellerinde hayat bulmuş ve harika bir şeye dönüşmüş yine. Sizin eve çok yakışmış. Ellerinize sağlık. Benim de böyle bir raf askı hayalim vardı ama mazlemeler çıkmadı henüz karşıma. ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu güzel ahşap parçanın, daha göreceği güzel günler varmış demek ki:) onu görebilecek gözler, çatı arasında da olsa bulurlar. Belki de çatı arasında gün yüzüne çıkacağı günü bekliyordu. Ben eşyaların ruhu olduğuna inananlardanım. Hem ait oldukları evden hem de sahiplerinden aldıkları feyz ile anlatacak çok şeyleri olur;)) benim gibi onlara bakar bakar....dinlersiniz. Siz de onları dinleyin, onca zaman çatı arasında anlatamadıkları çok şeyi, nefes bile almadan anlatacaklardır. Yine çok güzel, yine olduğu gibi... Abartısız ve doğal görüntüsünde. Ellerinize yüreğinize sağlık. Diğerlerini de sabırsızlıkla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende eşyaların dili olduğuna inanıyorum:) hatta evrende canlı cansız ne varsa, hepsi bir amaç için, bir sebeple burada diye düşünürüm, o nedenle basit bir tahta, soluk bir yaprak, eski bir eşya diye hiç bakamıyorum. Ne güzel yazmışsın yine, çok teşekkür ederim kalp kalp kalp nilgünüm benim...

      Sil
  5. Tam bu kullanılmış tahtaları nereden buldun diyecektim ki sen anlatıverdin.Ne güzel bir dönüşüm olmuş.Kürek sapından nereye valla harikasınız.Bakmak var,görmek var bir de çıkan bu harika eserin karşısına geçip seyretmek var.Kayın peder görse şaşar kalır eminim ama çok da memnun olur hani.güle güle kullanın canım elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. banada yap diyecek eminim:) inanamayacaklar... Teşekkür ederim çok.

      Sil
  6. Gerçekten nasıl güzel olmuş ki, kaç kez baktım bilmiyorum. Eski kürek saplarını bulabilmek gerçekten büyük güç, ve görünen o ki tek içi gidende ben değilim. :)) Kitaplık olarak bile kullanılır bu yani... Bayıldım, harikalar yaratmışsınız yine!
    Sevgiler çok öptüm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersincim nalburlarda var, dışarda tuttukları için eski görünümünü kolayca alıyor zaten. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Siz yaptınız yani bu merdiveni??? Nasıl bir bakış açısı bu Emel, ben de estiyorum dehla ondan, saplardan merdivene giden yolu benim de bilmeye hakkım var di mi :)
    Vallahi bravo, ellerinize sağlık, ayrıca üstüne koyduğun her bir parça, hele o cam içindeki çiçekler ayrı bir takdir konusu :)
    Yalova'da nerde ki acaba bu çatı??? :))))))
    Mutlu haftalar olsun şekerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay esen o kadar basit bir iş ki, sende yaparsın. Hemde çok iş görecek bir merdiven, ister salonda, ister banyoda, ister balkonda kullan. Çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim.
      Buluşursak yalova da beraber talan ederiz o çatıyı:)))

      Sil
  8. Seni gördüm ya yüreğim kuş oldu tırmandı bu merdivene uçtu uçtu gökyüzüne 💞
    Ne kadar güzel olduğunu söylememe gerek var mı?
    " Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz "

    YanıtlaSil
  9. İnsanın kendi el emeği ile bir şeye hayat vermesi, kullanılabilir kılması ne güzel bir duygu. O şimdi çok değerli sizin için. Çünkü sizin emeğinizle var oldu. Güle güle kullanın. Tek kelime ile "harika" olmuş!
    Sevgilerimle
    Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru çok teşekkür ederim, çok değerli gerçekten, emek vermeden ne oluyor ki zaten. Bastır parayı, al, koy işin en basit kısmı.

      Sil
  10. cok güzel olmus yine, ellerinize saglik.... ahsabini bulamasamda yenisinden IKEA dan almayi planliyorum banyoda yapacagimiz degisIklikten sonra... icim acildi sabah sabah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. IKEA'da beyazı var evet Nilücüm ama çok pahalı satıyorlar burada, fiyatına baktın mı? Almanya da belki daha makul olabilir bilmiyorum. Aslında sen bahçedeki ağaçların kesilen dallarından bile yaparsın, kalın olanlardan...

      Sil
  11. Ahh Emelcim şimdi yazabiliyorum. Sabah beri bitmek bilmeyen bir mail trafiğinin içinde kayboldum. Blog yazısını da zor tamamladım sorma:(
    Merdiveni çok sevdim. Geçen ben de kırılan süpürgenin sapını kenara koymuştum belki bişey yaparız diye. Yer olsa merdiven yapayım diyeceğim ama koyacak yer yok ne yazık ki. Belki boyayıp dekoratif bir şeyler yapabilirim.
    Bu tavan aralarında, ardiyelerden bir şeyler keşfedince gözleri parlayan insan modelini çok iyi biliyorum, ben de onlardan biriyim. İnsanlar da anlayamayıp tuhaf bakabiliyorlar:) Zaten nerede, kimde, hangi evde böyle eski dikkatimi çeken minik de olsa bir şeyler görsem atlıyorum hemen alabilir miyim diye:) Artık utanmıyorum da valla. Hatta bazen malum bile oluyor. Teyzemin yazlıkta çok güzel bir büfesi var ahşap. Onu aklıma yazmıştım. Bir gece rüyamda onu birilerine verdiğini gördüm ertesi gün telefon ettim napıyorsunuz diye, yazlığı düzenliyor eskileri veriyorlarmış. Telefonda o büfeyi vermeyiiiiin diye nasıl bağırdığımı hatırlıyorum da şu an:):) Yazlıktaki ardiyeden koca bir şöp torbası büyüklüğünde eski 45 likler çıkmıştı bir keresinde bu yüzden hiç bir eski denilen şeyi attırmıyorum ben gitmeden:) Ahhh ahh biz eskiciler, ama aynı zamanda da kıymet bilenler.
    Sana en içten sevgilerimi yolluyorum. Harikasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sakın kaçırma o büfeyi Tuğba:))) kim bilir senin ellerinde nasıl hayat bulacak. Çok sevgiler, öperim bende yanaklarından...

      Sil
  12. o çatı katına ben de çıkmak istiyorum emel :)) benim de böyle sakladığım atılmaktan kurtardığım eşyalarım var ve bir gün paylaşmak hep aklımda da toparlayıp fotoğraflayamıyorum bir türlü. çok severim eskileri çok şey saklamıştım rahmetli dedemdem. hepsine yer bulamayıp getiremeyince bir bir atıldılar. hala kıyamayıp aklıma geldikçe söylenirim.
    eseriniz şahane. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalova ya gidince çekeyim fotosunu dur:)) tam filmlerdeki çatı araları gibi, sandıklar, ahşaplar, eski ne varsa...çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. Ya ne çok konu kaçırmışım ben buralarda, bunu görmemişim, nefis olmuş!!
    Ellerinize sağlık, çok beğendim, çokkk...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba emel hanım.merdivenin montajında büyük boy çivimi kullandınız?birde son fotoğraf daki yıldız ev ve yıldızlı ev figürlerini nereden aldınız?teşekkürler.sevgiler...

    YanıtlaSil