Salı, Nisan 07, 2015

Beyaz Ortanca / White Hyrangea












Küçük beyaz bir saksı çiçek, bulunduğu ortamı nasıl değiştirir adlı fotografik çalışma.
Çalış-çalış nereye kadar!
Şimdi seyir zamanı.
Koordinatlarımı biliyorsunuz.
360 derece göz hizası, dik açıyla,
tam karşısı!












26 yorum:

  1. Emel ben de bu ara ortancalara diktim gözümü.Almak ile almamak arası alırsam ne renk alsam arası gidip geliyorum.Maviye gönlüm kayıyor ama bakamazsam helak olur diye kıyamıyorum.Ama aklım hala onlar da.Bak beyaz nasıl yakışmış senin eve.Biraz seyredip senin güzeli bir daha düşüneyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mavi de çok güzel, pembe güzel, her rengi güzel. Bende pembe var ama o henüz açmadı, sabırzılıkla yazı bekliyorum:)

      Sil
  2. Bence değiştiren sadece çiçek değil. Senin o çiçeğe nasıl baktığın. Ruhu olan evler çok güzel! :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herşeye güzel bakalım, daha da güzelleşsin şu harika dünya:) yaşamak çok güzel, hissederek ve şükrederek!
      Teşekkürler kardeşim.

      Sil
  3. işyerinden çıkar çıkmaz her sabah ve akşam çiçekçinin önünden geçiyorum:) dün akşam da yine hayran çiçekleri izlerken ortancaları gördüm ve aklıma sen geldin emel:) nefis bir güzellik bu çiçek.. kareler de öyle içim açıldı oh mis..
    şimdi işime dönebilirim...
    güzel geçsin günün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şebuşum benim bir çiçekçim var, haftasonları yeni ne gelmiş diye mutlaka uğradığım. Botanik bahçesi, ne ararsan var, en güzelide çiçeklerin çoğunu Yalova dan getiriyor, benim memleketten yani:) Bana birazda iltimas geçiyorlar:)) alıp geliyorum kucağımda,

      Sil
  4. Küçük beyaz bir saksı çiçeğin fotoğraflarına bakmak nasıl mutlu ediyor ... tekrar , tekrar bakma hissi oluşturuyor bu fotoğraflar , huzur verirken ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blog yazmaktaki en büyük amacım, insanlara birazda olsa güzel duygular geçirmek...bunu başarabiliyorsam ne mutlu, teşekkür ederim Serra.

      Sil
  5. Yine Emel'in bembeyaz ortancaları, her sene bana aynı işkence :) Benim ev aşırı güneşli, ortanca olmuyor, olamıyor.. Mavilerim öldü, sonra geçen doğum günümde sonbahardaki kuru yaprakların renginde özel bir tür hediye etmişti sevgilim onlar da mevta :( Ama sen hep paylaş, çünkü ben baktıkça mutlu oluyorum Emelcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortanca bahçe çiçeği evde zor, bende balkonda zor zahmet yetiştirmeye çalışıyorum, ama bir bahçem olacak elbet, o zaman senin için özel "monica ortancası" ekeceğim, geldiğinde alırsın:)

      Sil
  6. çok severim ortancaları. fotoğraflar masal gibi yine...

    YanıtlaSil
  7. Ersin'e katılıyorum. Bir evin ruhu, o evin sahibinin ruhu ile eşdeğerdir:)) Evine bakınca, seni görmek ne güzel:)) Ya da sana bakınca, evini tahmin etmek...

    YanıtlaSil
  8. emel nasıl güzel kareler, o küçük tahta küp, tebeşirler nereden bulursun bunları. ortancalar rahmetli babaannemin gözdeleriydi. çok da güzel bakardı her renkten vardı bahçemizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim çocukluğumda da kocaman bir ağaç gibi gelirsi ortancalar, o kadar ufakken tanıştım onlarla, boyumdan büyük, kafamdan iri çiçekleri dalları vardı. Şimdilerde kayınpederimin bahçesinde bolca var, oda çelik yapar her sene, çoğaltır. Çok severim, gözlerimi alamıyorum bakarken...

      Sil
  9. Ah Emel bu yıl ortancalar bile tomurcuklanmadı daha . Ben senin fotoğraflarına bakıp bakıp gönlümü avutayım en iyisi !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlar hormonlu ne yazık ki:( erken açtırıyorlar, bu saatte olmaz normalde ortanca. Sen bekle, açacak en güzelinden Nilgüncüm.

      Sil
  10. Kıskandım ama, benim ortancalarım daha açmadılar :) Beklemedeyim :) Yine içimi açtı fotoğrafların :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortanca zamanı değil zaten, bunlar yazın açıyor Hülyacım. İlaçla açtırıyorlar bunları, hormon veriyorlar ne yazık ki.

      Sil
  11. Harika görünüyor, ilkbaharın geldiğini şimdi daha çok hissettim....

    YanıtlaSil
  12. O bembeyaz ortancayı kucaklayasın geldi:) Ama arada kalmış bir tek fotoğraf var ki ayrıca bayıldım:) tebeşir, kitap ve tahta arada bir de sarı çizgili fincan:) beni yine yerimden zıplatan bir kombinasyon:)

    YanıtlaSil