Pazartesi, Şubat 23, 2015


Melek Kek
Angel Food Cake








Çok yumuşak, bulut gibi hafif bir dokusu var, aslında bizim pandispanya hamuru dediğimiz kıvam ama ne biliyim, sanki gerçekten yerken bulutların üzerindeymişsin gibi, ağzında bir varmış, bir yokmuş gibi.
Bu hale getiren, reçetesindeki bir tutam krem tartar olabilir mi?
Ya da krem tartar koymasan, bu kadar puf olur mu ki?
Krem tartar, potasyum hidrojen tartaratın, mutfak dilindeki hali. Yumurta beyazına kıvam vermek için özellikle sufle, angel food cake ve beze gibi tatlılarda kullanılıyor. Kabartma tozu gibi, toz halinde aktarlarda satılıyor. Maksat yumurtadan biraz daha feragat etmek.
Krem tartar kullanılan tatlılarda, yumurta miktarı azaltılıyor.
Bende bu kekte, 9 yumurta beyazı yerine 6 kullandım mesela.
Sonradan aklıma geldi, ben beyaz çikolata eritip döktüm ama siz mutlaka meyveli soslarla hazırlayın bu keki, özellikle yaz meyveleri ile. Çok yakışıyor.






29 yorum:

  1. Günaydın! Bu nasıl bir görüntü, ekranı yarıp alasım geldi :)
    Musmutlu geçsin günün ve melekler hep seninle olsun. Öperim en kocamanından:)

    YanıtlaSil
  2. Emel bu yapılır mı sabah sabah.Yutkunarak okudum resmen.Nasıl güzel kabarmış gerçekten bulut gibi.
    Mutlu geçsin yeni haftan.Ağız tadınız eksik olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya çok güzel kabardı gerçekten, tadına değişik, yaparım ben bunu sıklıkla artık.

      Sil
  3. Fotoğraflara gel demek istiyorum :) Bulutların üstündeymişssin hissi yaratıp, mutluluktan havaya uçurduğu için mi adı angel bu kekin? Bence öyle, öyle...

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem görünüyor... Ellerinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Emelcim ben asıl masa örtünü merak ettim canım...Dilek .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masa örtüsü değil aslında o bir yastık kılıfı:)
      ama kare olduğu için masanın üzerinde de fena durmuyor hani:))

      Sil
  6. Valla süper görünüyor, denemek lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokda zahmetsiz:) üzerine ne koyarsan kabulü bir kek bu:)

      Sil
  7. Emel bunu mutlaka deneyeceğim. Tarifi önerdiğin yemek sitesinden daha güzel fotoğraflarla anlatmışsın bu lezzeti. Food styling kraliçesi! Kekteki pişirme kabı-ısı püf noktalarının da ustasısın ayrıca! Yanına zeytinle servis etmen de gözümden kaçmadı. Bir benden daha varmış ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patrizia çok teşekkür ederim, zeytin ilginç olabilir tabi ama bunlar yaban mersini:) öyle çıkmış ama fotoda haklısın:)

      Sil
    2. Ahaha Emelcim bir benmişim hala zeytinle tatlı yiyen demek ki :) Zaten postların ve fotoğrafların dönüp tekrar bakma etkisi yarattığı için; yorumu yazdıktan sonra tekrar dikkatli baktığımda farketmiştim yaban mersini olduğunu ;)) Emel cevap yazmamış daha diyordum şu enteresan hayalgücüme, gülümsedim...

      Sil
  8. Bu keki görürüm hep merak ederdim. Wawwww muhteşem duruyor.alpcigime afiyet bal olmuştur. Ellerine melekler konsun.

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar hoş görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Yanındaki zeytin mi gerçekten? Ben yabanmersini zannetmiştim. Ve bence beyaz çikolata mükemmel bir seçim. Sadeliğine çok yakışmış. Denersem kesin bunu denerim. O kadar güzel fotoğraflıyorsun ki, yarın kek yapacağım ama daha çekmeden vazgeçmek üzereyim. Hem mutfak becerileri, hem fotoğraf iki meharet, üstüne bir de aksesuar seçimlerinle bütünleşiyor ve şölenlerden şölen beğen oluyor:) (Bu arada senin Pooh kartpostalını görünce bayılmış, benimkini de sana yazmıştım. Sonunda fotoğrafını çektim biraz sonra bloga koyacağım.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün yaban mersini:) ama zeytin gibide duruyorlar hakkaten.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. bende zeytin diye bakıyordum gerçektende...bu arada masa örtün english home galiba kırlenti var bendede ...bulut bulut bir kek ama kalorisi ne kadardır kimbilir...sevgiler..kübra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. masa örtüsü değil kübra, kırlent işte, english home. Ben arada runner gibi de kullanıyorum kırlentleri...

      Sil
  12. sanki biraz alman pastasını anımsatır gibi oldu tadı da öylemi...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok alman pastası gibi değil, bizim evde yaptığımız pandispanya keki gibi. Yağ yok içinde, kuru biraz, sos veya krema ile ıslatmak iyi olur.

      Sil
  13. The cake looks so fluffy and the photos are so delicious!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  14. Mmmh çok güzel,tarifini yazarsanız çok sevinirim,zira ingilizce bilmiyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Tarifini yazabilirmisiniz size zahmet...

    YanıtlaSil