Cuma, Kasım 21, 2014

Sandıktan bulaşıklık, birazda yılbaşına hazırlık











"Çözüm ortakları" diye havalı bir tabir var ofis / iş / plaza literatüründe bilirsiniz.  Ofis jargonu dedikleri.
Hani, beyin fırtınası gibi, yol haritası gibi, geri bildirim, matrix, sinerji gibi, çalışanı iş'ten soğutan, gereksiz kelimeler zinciri bana göre.
Ama ev söz konusu olunca, dönekliğim tutuyor bir nevi:) 
Evdeki en büyük çözüm ortaklarım sandıklar mesela.
Sinerji yaratan çiçekler,
Hele hele, geri bildirimi muhteşem olan kekler olmazsa, evde olsan ne olur, olmasan ne olur!
Hadi finalize:) edelim bu haftayıda.
Pazartesi deadline'ımız olsun!
Kalın sağlıcakla.






19 yorum:

  1. Hayatımda gördüğüm en güzel çözüm noktası ve geri bildirimi...
    Keşke hepsi bu kadar sıcak olsa.
    Şimdi Cuma gününü, Emel Hanım'ın bu güzel brifingi ile kapatırken, hepinize sağlıklar diliyoruz. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha:) brifing!! nasıl atlamışım bunu:)
      İyi haftasonları duyarlı kardeşim.

      Sil
  2. haha tam ofis odaklı bir yazı olmuş ama kalbim evde gizli demişsin yani:)
    sandığını sevsinler senin,
    bu hafta sonu evde doyasıya geri bildirimli anlar yaşayalım..
    keyifle afiyetle,
    öperim.

    YanıtlaSil
  3. Emelciğim, şu plaza literatürü konusunda sonsuz haklısın;) Çalışma hayatımın son yıllarında, reklam ajanslarının jargonuna uygun sözcükleri ne yazık ki;) maillerime yansıtmıştım çünkü; başka türlü yazarsam anlamıyorlar hissiyatı uyanmıştı bende;)) Neden dersen;) ilk başta ben onları anlayamamıştım. ;) söylesene, yıllarca bir okulun vakıf yöneticiliğini yapmışsın ve okul bir önceki yüzyıldan günümüze geliyor;))) üstelik vakıf yönetiyorsun ve vakıflarla yazışıyorsun;))) ". Yazınızdaki, brief e göre action aldık" desen adamlar küfür mü ediyor bunlar diye, teftiş gönderirler;))) ama zor işi bozuyor güzel arkadaşım, alıştık buna da son son....carrefour ları ifade ederken C4 dediğimi bile hatırlıyorum.;)) şimdilerde daha da zorludur diye düşünüyorum ben emekli oldum kurtardım paçayı ve aslıma döndüm. Bu arada geri bildirim muhteşem gözüküyor. Bir kahve eşliğinde mükemmel olur. Afiyetler olsun güzel aile iyi hafta sonları diliyorum sizlere.

    YanıtlaSil
  4. Bak işte ben en çok bende ki geri dönüşümü fazla kilolar olsa da kekleri seviyorum.Tüm sunumu kek üzerinden yapıp doyumsuz bir haftasonu keyfi yaşamak istiyorum.Musmutlu geçsin haftasonun Emelcim.

    YanıtlaSil
  5. kiloların yediklerimizden çok hareketsizlikten olduğunu düşündüğüm için bence hiç mahsuru yok bu geri bildirimin Baharcım:) iyi haftasonları sanada. Yoksa benim şu 52 kiloluk halimin sebebi bu geri bildirimler açıklayamaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne gıcıksın Emel, kilonu yazmışsın birde..sonrada ver bize kek, börek resimlerini..geri bildirim istemiyorum ben :)))
      Mutlu geçsin hafta sonun arkadaşım...

      Sil
  6. emel son sekiz yılımı bir reklam ajansın finansını yöneterek geçirdim. emekli olduğumdan beri nerede reklamcı görsem kaçıyorum....:))) evde sana kolaylık sağlayan sandıklarını çok sevdim, evdeki birlikteliğinize güzellik katan çiçekler her daim olsun, tadına bakan herkesin teşekkürlerini sunduğu keklerin harika, hafta sonu uzun sürsün , sonu geç gelsin.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaçmakta haklısın, neyseki geride kalmış:)
      sanada mutlu haftalar ayşencim.

      Sil
  7. İnsan nasıl nefret ediyorsa artık, 6 kişi evde yemek masasında toplanınca bile ayağa fırlıyor toplantı mı başlayacak yoksa diye..Ofiste insanlarla konuşurken ne kadar anlaşılmaz konuşursak o kadar işimize hakimiz, ne kadar kısaltma kullanırsak o kadar kıdemliyiz hallerinden "bana 2 ekmek,1 süt" sadeliğine geçtiğinde görüyorsun ki, "set edilmiş" en "acil ve önemli" toplantı "hayat"..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel dedin!
      en önemli toplantı hayat.
      o kelimeleri kullanmadığın zaman uzaylı gibi balıyorlar ofiste:) neyseki evde böyle değiliz çok şükür:))

      Sil
  8. tek kelimeyle harika süper özetledin ve finalize :) ettin :) ilgiyle takip ediyorum..

    YanıtlaSil
  9. Benim çözüm ortağım da sepetler..evde kaç tane var bilmiyorum:)))hala da bir yerde gördüğümde ilk onlara bakarım,bir de mum ve yastıklara:))fetişim var galiba:))))

    YanıtlaSil