Pazartesi, Kasım 24, 2014

Anneler gece sessizlik ister! 
(Winter ideas / DIY)











Yeni yılı pırıl pırıl karşılayalım bu sene.
Altın sarısı, gümüş simlerle bardakları kaplayıp, akşam herkes uyuduktan sonra keyfimize bakalım,
Ya da en sevdiklerimizle, bu simli bardakları, saleple, kahveyle doldurup tokuşturalım.
Yalnız bu simler yüzünden, bir kaç gün, yüzünüz, saçınız ışıl ışıl parlarsa, "ay akşam düğün vardı, pek eğlendik, pek güldük" diyiverin, hafiften silkelenerek olur mu?
Ben parlıyorum da, ışıl ışılım yani!
(Simleri yapı marketlerden veya kitapçılardan temin edebilirsiniz. Bir tutkal, bir porselen kalemi ve bir kupa sizi sonuca hiç üzmeden götürecek, keyfini çıkarın.)
Parlak bir hafta olsun.
Cebiniz para, yüreğiniz sevgi dolsun.
inspiration: Pinterest

(Bardağın üzerindeki yazı bazı arkadaşları rahatsız etti! Ana dili ingilizce olanları değil, Türkçe olanları rahatsız etmesi de enteresan tabi. "Slient" yazmışım, doğrusu "silent" olacak. Siz yazarsanız dikkat edin, hata bulmaya çalışan çok ne yazık ki! bütün emeğinizi yok sayıp tek bir noktaya odaklanıyor bazıları, kusursuz değiliz anlatamadım. Bu arada fotoğraflara falan yorum yapmıyor da, direk yazımı düzeltip göndermiş, yayınlama zahmetinde bile bulunmuyorum bu eleştiri bile değil çünkü)





56 yorum:

  1. Bayıldımm.. çok hoş olmuş..

    YanıtlaSil
  2. birden yeni yıl havasına girdim :))
    çocukken simlerle ne oynardım her yer batardı annem de temizlerdi ama söylene söylene :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma, kendimi geçtim, çocumda bu sabah allı pullu gitti okula:) her yere nasıl bulaşmış, ama pırıl pırıl parlıyoruz hepimiz bu sabah, senin üzerinde de bir sürü pul görüyorum:) çocukluğundan kalmış.

      Sil
  3. pırıl pırıl ışıl ışıl bir hafta olsun sanada emelim!
    bardakların çok afilli olmuş,
    ellerine sağlık,

    YanıtlaSil
  4. Ahaha :)) Akşam düğün vardı, bende orama burama simleri serpiştirmiştim?
    Seni tanıyanlar inanmaz buna da, artık tanımayanlara... :)) Seninde haftan güzel geçsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende mi bürütüscüm:)
      öperim yanaklarından kardeşim

      Sil
    2. Ah ablacım keşke başarılabilen bunca güzelliklerin içinde tek yanlış sadece bir harf olsa. Ama bunca şey aynı anda güzel olmamalı... Sonuçta sen her şeyi mükemmel yapmak zorundasın, böyle bir zorunluluğun var bizlerin karşısında... Biran sinirim bozuldu, kusurama bakma. Bendende kocaman sevgiler, öpüyorum çok.

      Sil
    3. bunlar art niyetli insanlar ersincim, komplesli. O nedenle çok takılmıyorum, düzeltmiyorum, kaldırmıyorum gördüğün gibi. Bir iki sene yurt dışında kalınca, anadilleri ingilizce sanıyorlar, bloglarının bile ingilizce yazıyorlar ki insanlar görsün ne kadar mükemmel ingilizcem var:) oysaki google translate diye birşey var. Yurt dışındaki bloglara bir bak, hangisi iki dilli yazıyor Allah aşkına...ben sadece fotoğrafların üzerine koymaktan çok ama çok memnunum...o da pinterest ve ING için.

      Sil
  5. resimler ve fikir o kadar güzel ki o yazıyı hiç görmedim bile, nazarlık olmuş:) Belki yanlış olmasa haset gözlerden çatlardı güzel bardaklarınız:))) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu bloğu sırf sizin gibi güzel bakanlar için yapıyorum. Çünkü bende güzel bakıyorum ve kendim gibi görüyorum herkesi. Gerisi detay!
      Çok teşekkür ederim. Moral verdiniz.

      Sil
  6. O kadar keyifle baktım ki fotoğraflara, yanlışını görmedim bile notunu okuyana kadar... Yukarıda sevgili Hazel de yazmış, benim de ilk aklıma simlerin tozu geldi :)) Hepimizin vardır sim dökmüşlüğü, anneden azar işitmişliği... Yetişkin olduk hala aynı dertler :))

    YanıtlaSil
  7. Güzel bakarsan güzel görürsün,kusur ararsan kusur bulursun.Etrafta o kadar yalan yanlış şey varken ve biz güzel görelim ruhumuz beslensin derken hala içinde kusur aramak ve harika birşeymiş gibi düzeltmek nedir arkadaş.Ben ortada ışıl ışıl pırıl pırıl işler görüyorum ve bu güzeller baş ağrısı ile başladığım pazartesi günüme ışık katıyor.Eline sağlık Emelcim.Senin kalbin doğru yazdığın yanlış olsa ne yazar.Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcım, çok teşekkür ederim, göz görmezmiş aslında, beyin komutu verirmiş, iyi gör ya da kötü bak diye.
      Çok sağol.

      Sil
  8. Emelcim yine harikasın. Valla bi ara dedim benim neden aklıma böyle şeyler gelmiyor :) Ama sayende her gün yeni bir şey ve bu güzellikleri emeğinle özenli fotoğraflarınla bize yansıtıyorsun bayılıyorum gerçekten. Yazı hatasına gelince valla söylemesen hiç görmeyecektim. Hem yanlış olduysa ne var o da bu güzel emeğin nazar boncuğu olsun.. Boş laf yapanları da hiç umursamıyoruz. Boşverrrr diyoruz.
    Öpüyorum seni .
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem çok teşekkür ederim, sizin gibi arkadaşlığını, dostluğu kazandığım arkadaşlarımın varlığı beni çok mutlu ediyor,
      sağol.

      Sil
  9. Çok çok çok beğendim, içim açıldı sabah sabah, olsa da içsem dedim, hiç bi yerine takılmadım, köpüklere takıldığım kadar :)

    YanıtlaSil
  10. Sen yazmasaydın fark etmemiştim bile...ben içimi açan güzel resimlerine odaklandım. Gerisini görmüyorum bile...hem yanlış olsa ne olur, hepimiz çok mu mükemmeliz...Güzel bir hafta olsun Emelcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebicim, sende biliyorsun, bu blog camiasını anlamak mümkün değil. Normalde yorum yazmaktan bi haber biri bile, gün geliyor, en ufacık bir eksikte hemen oturup, klavyenin başına sayıp sövme hakkını kendinde bulabiliyor. Ufak hesaplarını daha da küçültüyor.
      çok teşekkür ederim, sağolasın desteğin için.

      Sil
  11. Amaan, kim ne yapmış diye bakarlarsa onların da bir şeyler üretmesi gerekir sonra, o yüzden kim neyi yapamamış diye bakarlar ki, kendi tembelliklerine de mazeret olsun..Zaten o yüzden bu haldeyiz, üretimde sonuncu, tüketimde birinci..Aferin bize, hep böyle devam edelim..Konuşan Türkiye, üreten değil..Yuh diyorum müsaadenle..

    Ellerine sağlık, bu tatlı pırıltılar güme gitmesin sinirime yenik düşmesinler..Bayıldım, gecenin sessizliğini en çok anneler hak eder, çünkü biliyorum ki o sessizlikte yavrularının nefes alışını dinlerler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif, çok samimi ve bir o kadar da iyi geldi mesajın. Çok teşekkür ederim.Çok iyi geldiniz bugün hepiniz bana, sağolun.

      Sil
  12. Emelcim emeğine sağlık, dergi sayfalarından fırlamış gibiler. Ben bu yılbaşı kafası olaylarını pek sevmiyorum hep aynı noel babalar kırmızı mumlar.. ama seninkiler çok özgün içim ısındı gerçekten

    YanıtlaSil
  13. Ben çok beğendim çok güzel olmuş ellerinize sağlık süpersiniz.Fikirleriniz çok güzel ben yapsam hiç güzel olmaz bunları yapmak yetenek işi :)
    Gamze

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok valla hiç yetenekle alakası yok, yaparsınız en alasından, hatta benim gibi çok sağa sola da bulaştırmazsanız harika bir yılbaşı bardağı sahibi olursunuz.
      Çok teşekkür ederim can suyu gibi gelen mesajınıza.

      Sil
  14. Emek , iyi niyet ve temiz yürek ! Harca gitsin . Kusur mu arıyorsun ? Kır aynaları kendine bakmaya ne gerek var ?
    Ben seni severim kusur ise kendimdedir . Ha bu arada yazım yanlışını görmedim simlere takıldım hadi ben neyse de bizim kızlara eğlence çıkar patalar dururlar deyip güldüm :)
    Mutlu bir hafta dilerim hepimize !

    YanıtlaSil
  15. Önemli olan bir şeyler yaratabilmek.. ufak detayları boşverin gitsin... Herşey dörtdörtlük olmak durumunda değil. Biz maalesef ancak yargılamayı severiz üretmeyi yaratmayı değil..

    Bence devam güzel şeyler üretmeye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok ben çok takılmıyorum ama sırf motivasyonu bozmak için eleştiri adı altında birilerine laf sokmaktan haz etmiyorum, edenleri sevmiyorum.
      zaten hep hatalarımla, sevaplarımla barışık bir insan olmuşum, ha slient, ha silent yani.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Bu kadar guzel bir fikri kullanabilir miyiiiimmm????sinifta cocuklarla mi yapsak diye cosuverdim birden :))))emegine saglik diyorum.meyve veren agac taslanir demis atalarimiz..sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa ne demek tabi ki. Bende pinterest te görüp beğendim. Oradaki kendi yapmamış alınmış gibi geldi ama insanın kendi uğraşıp ortaya çıkarması başka bir haz.
      Çok teşekkür ederim desteğin için, sağol.

      Sil
  17. Emelcim ellerine fikrine sağlık, çok zarifler tıpkı senin gibi:) Malesef bazı insanlar kıskançlık ve fesatlık yapmak için yarış halindeler. Bu güzel fikirleri, şık fotoğrafları ve eğlenceli yazılarını bizimle paylaştığın için çok teşekkürler:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ne yazık ki öyle Elis. Çok teşekkür ederim nasıl iyi geliyorsun sende bana...

      Sil
    2. Aynen sende bana:) Öperim çok sevgiyle:)

      Sil
  18. Ne güzel bir Kendin Yap projesi olmuş Emel :)
    Düzeltme yapanlar önce bir merhaba dese tatlı tatlı beğeni yazısı ile minik bir hatırlatmada bulunsa bir derece anlaşılır da direkt gelip şu yanlış olmuş diyenleri anlamam, anlamak da istemem, fotoğrafını beğenmeyip fotoğraftaki x eşyayı nerden aldın diyeni de aynı kefeye koyuyorum, örnekleri çoğaltmam ne yazık ki mümkün

    Güzel geçsin haftan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o tatlı tatlı yapanlarıda gördüm burada Ahu:( samimiyetsiz buluyorum. Özelden mail atıp,durumu bildirebilir, ulu orta yazmasına gerek yok yani. Bunu yapanlarda kendi blogları olanlar, beni anlaması gereken esaslar yani.
      Sanırsın kendi yaptıkları kusursuz ve yüzde yüz harika!
      Çok teşekkür ederim, bu mesajla beni rahatlattın, sevgilerimi gönderiyorum sana, acilen dükkanı açmanıda bekliyorum bak bilmiş ol:)

      Sil
  19. Harika bir fikir olmuş emelcim, ışıl ışıl bir post, pırıl pırıl bir kalbe yenik düşenler düşünsün bundan gerisini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Sevgicim, öğretmenler gününü kutlayamadım, buradan geçde olsa kabul et sevgilerimi...

      Sil
    2. Etmezmiyim ettim bile, hem boyllesi bana bazen daha guzel gelir, o günün önemine hafızaya kaydedilmissen gungelir mutlaka hatırlanırsın diye düşünürüm oyuzden enaz gününde kutlamıscasına sevindim emelcim çok teşekkür ederim yürekten sevgiler

      Sil
  20. Emelciğim, çok şık bir çalışma. Bazen kafamızı dağıtanlar olur. Yükselen değerlerin ayağına, beton olup,Sarayburnu'ndan atıverirler kendilerini denize.:)) Daha doğrusu düşleri budur. Biraz absürd bir örnekleme oldu ama tuhaf bir şekilde, iş yaşamında, özel yaşamlarımızda çok karşılaşıyoruz böyleleriyle. Amaç dibe çekmek değil tabi, moral bozmak:)) Her sabah ışıldayan karelere eşlik eden, mutluluk veren sözcükler, bazılarına göre değildir. Yapamadıkları, yazamadıkları, çekemedikleri ... vesaire...vesaire... O karelerin, sözcüklerin ardını düşünürler. Mutluluk...Huzur...Başarı varsa yandın ki ne yandın...:)) Şu sayfanın köşesine bir göz boncuğu takıver Gün Işığı. Faydası olur belki. Boncuğa bakarken, yazım hatasını kaçırıverir bakarsın:)) Sevgiler olsun kucak dolusu. Latte bardağımı tokuşturdum bilesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bir can suyum daha:)
      Nilgüncüm, canım, çok teşekkür ederim. O kadar güzel özetlemişsin ki! Tokuşturamadık şu latte bardaklarını, 2015 te inşallah...

      Sil
  21. Biraz geç gördüm bu güzel postu. İyi fikir ama şu sime bulanma durumu fena olabilir :) Fotoğraflar yine harika!
    Kötü eleştirileri çoğu zaman maalesef kulak arkası yapmak gerekiyor çünkü yapıcı amaçlı olmuyor ve bu hissediliyor ne yazık ki. Biraz da 'Ne kadar da zayıflamışsııın! Kötü olmuş, hiç yakışmamış' veya 'çoook kilo almışsııın' yorumlarına benzettim :) Hiç anlamam böyle insanları.
    Siz gözümüzü, ruhumuzu şenlendirmeye devam edin, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet simleri çok acemice kullandım kabul ediyorum:) Bir daha ki sefere dökmeden saçmadan kullanmanın yollarını bulmam lazım.
      Çok teşekkür ederim güzel mesajına, desteğine. Sağol.

      Sil
  22. Emelcim döktürmüşsün yine!!Benim çevremdekiler tembel olduğu için ben de artık tembelleşmeye başladım://bu aralar ahşap bile boyamıyorum ki ne kadar keyif aldığım bir iş..eleştirilere çok takılma zira benim son zamanlarda inandığım bir gerçek var:biz toplum olarak takdir etmeyi. Iyi olanı alkışlamayı bilmiyoruz.."meyve veren ağaç taşlanır"diye bir atasözümüz var,gerisini sen düşün gari:) biz anca taşlayalım,kötü olanı görelim,kusur arayalım..ki mutlu olup rahatlayalım..öyle..boşver

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ayşe beğendin değil mi? kendine haksızlık etme, arada böyle molalar veriyoruz biriktiriyoruz hepimiz. Bazen benimde içimden hiç birşey yapmak gelmiyor, bazende aynı anda 3-5 tane iş çıkıyor.
      Seviyorum seni:)
      Teşekkür ederim.

      Sil
    2. vallahi beğendim!
      ben de seni seviyorum :)

      Sil
  23. emelciğim güzel anne...çocuklar çok çabuk büyüyor, anlamadan bir bakıyorsun sadece geceler değil tüm zamanların sessiz, modern annelikte hasret var....neyse şu porselen kalemlerini pek merak ettim datça da varmıdır acaba bir araştırayım, harika fotoğraflar olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapçılarda vardır Ayşencim, yoksa de bana hemen göndereyim buradan...

      Sil
  24. Ama emel hanım kıskanılmayacak gibi değil ki eviniz 😆 ne yapsınlar onlarda haklı. Yetenek yok sizin gibi zevk yok. Ha birde bardaklarınız gibi ışıl ışıl olan bir kalp de olmayınca böyle oluyor. Boşvereyim onlarıda (siz boşvermişsiniz zaten) , nasıl güzelsiniz öyle, eviniz eliniz eşiniz siz ... hepiniz ne güzel bir araya gelip bizim ruhumuzu okşıyorsunuz. Teşekkür ederim güzel yayınlarınız ve sımsıcak evinizi bize açtığınız için. Özlüyorum 3 gün bakamasam. Saolun yaşattıklarınız ve şimdiden yaşatacaklarınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ne kadar teşekkür etsem az, sağolun, ne kadar güzel, sıcak ve samimi bir mesaj bu.
      Güzellikleri peşimizden sürükleyeceğiz başka çaresi yok, bakmak isteyen bakar, bakmak istemeyn gider bu kadar.
      Eksik olmayın, çok moral verdiniz.

      Sil
  25. Siz de eksik olmayın hayatımızdan, instagramdan takip etmenin yetmediği tek bloggersınız benim için. Siz bir resim paylaşınca igden, hemen blogda alıyorum soluğu, Kaç farklı açıdan foto var diye merakla. Hep takipçiniz kalacağım slient slient 😆😉😉

    YanıtlaSil