Çarşamba, Ekim 01, 2014

Evin Komuta Merkezi: Mutfak









Şaşırdım kendime de bak şimdi. Bunca zamandır, dekorasyon diyorum, meditasyon diyorum, ev diyorum, mabet diyorum ama evin komuta merkezi mutfağı, genelde tatlı ve pasta ile geçiştiren fotolar koyuyorum. Tüh bana yani!
Fakat, fark ettiyseniz aştım kendimi son bir kaç yayında.
Daha çok mutfak detayları, mutfak düzeni, aksesuarları paylaşmaya başladım.
İşe başlamış olmam, tabi ki, kafamdaki bir sürü yeniliği bir süre askıya almama sebep ama engel değil neticede.
Evet vaktim daha az, evet daha az fotoğraf çekiyorum, evet yorgunumda biraz şu ara ama bu durumdan da keyif almasını öğreneli epey oldu.
Programlı ve düzenli biri olmanın-oğlak burcu böyleymiş, astrolojinin yalancısıyım- faydalarını en çok gördüğüm zamanlardayım yani. Mükemmel değil belki ortaya çıkanlar ama evimede, işimede, çocuğuma da, eşimede, hobimede, gezmemede, akşam erken kararan havaya inat, hızlı tempo yürüyüşlerime de vakit buluyorum ya çok şükür. Çünkü hepsi benim vazgeçilmezlerim. Birinden birini ertelersem mutsuz olurum biliyorum.
Tek sıkıntım, evimde daha çok vakit geçirmek ama onu da nasılsa yine yapacağım bir süre sonra. Şimdi çalışma zamanı işte.
Takvimlerden "mesai zamanı" bana.
Ne zaman ki o takvimler, ıhlamurlar açtı, iğdeler kokmaya başladı, ege otları çıkmaya başladıyı gösterecek, bende o takvime uyacağım seve seve.
Sizinde, takviminiz hep yönünüz olsun. Mutlu ve iyi hissettirecek, günleri getirsin birbiri ardına.
Diledim, içimden geldi!
Pastel örgülerim nasıl bu arada? kaynamasın arada lütfen. El emeği göz nuru iki ara-bir derede!
Amaçsızca ördüm aslında ama sanki mutfakta çok iyi durdu. Ya da ben evdeki herşeyi güzel görmeye başladım özlediğim için:)






20 yorum:

  1. Günaydın,her sabah ilk işim bloğunuza bakmak.İlham verici resimleriniz harika.

    YanıtlaSil
  2. İlk o el emeği pastel örgüleri gördüm. Kaynamadı arada :) Mutfak ile ilgili ufak değişiklikler yapasım var benimde. Kendi evim olmadan girişmeyeceğim diyordum ama biraz ruh katmak lazım değil mi? Çünkü hakikaten evin merkezi mutfak :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kirada oturduğum zamanlarda da özellikle mutfak için girişimlerin olurdu, sanırım mutfak benim yumuşak karnım bu dekorasyon içinde.
      Çok teşekkür ederim, örgülerin kaynamamasına sevindim merve:)

      Sil
  3. Emel'cim işin hayırlı olsun.El emeği örgülerine bayıldım özellikle kenarlıksız hallerine.Düzenini devam ettirmen çok hoş ama ettirmekte zorlanırsan da benim gibi birkaçını görmezden gelmekte fayda var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Hümeyra, teşekkür ederim. Çok şükür severek yaptığımdan sanırım şu an zorlanmıyorum.

      Sil
  4. Yeni işin hayırlı olsun Emel. Çalışırken ki koşturmaca ve herşeye yetişme duygusunu çok seviyorum. Gerçi ben birkaç aydır evdeyim ama o da keyifliymiş. :)
    Pastel tonlarını çok güzel kullanıyorsun, sayende gri aşığı oldum diyebilirim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, daha bir dinamik oluyor insan değil mi? seviyorum bu halleri evet:) çok teşekkürler gamzecim.

      Sil
  5. emel (aslında dilime düşen emmeell gibi içten uzun vurgularla ) ''takviminiz hep yönünüz olsun. Mutlu ve iyi hissettirecek, günleri getirsin birbiri ardına.'' ne güzel bir dilek, ne doğru bir sabır var içinde, hayatın akışına sabır, hiç unutmam takvimimin çalışma olduğu zamanlarımda ''kendi yemeklerimi özledim'' diye yakınır olmuştum, yemek yapmaya bile zamanım yoktu yani, hani bu bloglarda, iki nakış, bi yemek bişiler yaptım diye sevinip paylaşmalarımız bundandır, ev de geçirilen zamanlara hasretliklerimizden . örgülerini fark etmez olurmuyum, pek güzeller pek... emelciğim sana kocaman kolaylıklar diliyorum.... sevgilerim üçünüze.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşencim hemen cevap yazamıyorum sen anladın beni:) çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Sen yaparsın da güzel olmaz mı? Oraya gerekli oluşu, senin hafızandaki resimden belliymiş zaten:) Sana daha önce de söylemiştim güzel insan, önce gözünde canlandırıyorsun, sonra hafızaya alıyorsun...Ve 12'den vuruyorsun.:)) Bayılıyorum sana, hayallerine ve onların hepsini gerçekleştirmek üzere var olan enerjine...:) Sevgiler Gün ışığım. Işımaya devam et, hep birlikte aydınlanıyoruz çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah nilgünüm sen böyle gaz verdikçe benim bir çoşasım geliyor ki! iyi ki varsın, kanatlarını görebiliyorum ben yanlız:) iyi saklayamıyorsun:))

      Sil
  7. Ne iyi etmissinde bu detaylarida paylasmissin..renkler ne uyumlu(herzamanki gibi) bayiliyorum paylasimlarina..sevgiler adasim..

    YanıtlaSil
  8. Pastel örgüler çok şirin :) kolaylıklar diliyorum yeni işinde Emel, iyi bayramlar ..

    YanıtlaSil
  9. MERHABA ÇOOOK ŞEKERLER ACABA İPİNİZİN MARKASINI VE KAÇLA BAŞLADIĞINIZI SORABİLİRMİYİM?ELLERİNİZE SAĞLIK BU ARADA..AYLİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin merhaba,
      ipin numarasını bilmiyorum ama NAKO markası, bebek yünü olarak geçiyor, pastel renklerde almıştım bir kaç tane.

      Sil