Perşembe, Ekim 16, 2014

Bana sonbaharı ölümsüzleştirebilir misin Abidin?








İş yerimde öğle yürüşleri yapıyorum, sonbaharı kaçırmamak, tüm güzelliklerini bir kaç saatte olsa yaşabilmek için, alalacele birşeyler yiyip, kendimi dışarıya atıyorum.
Bir sürü kestane, meşe palamudu ağacının içinde yürürken, dökülen yapraklara basmamak için, sek- sek oynar gibiyim. İnsanların tuhaf bakışları umrumda değil.
Topladığım yaprakları, kolye yapıp boynumada asabilirim, taç yapıp saçıma da takabilirim ama öyle olunca solar gider yok olurlar diye pek niyetinde değilim.
Şu güzelim sonbaharı, bir parçada olsun ölümsüzleştirmek, o harika sarı tonlarını gözümün önünde tutabilmek için, buyrun, "bana sonbaharı ölümsüzleştirebilir misin Abidin" adlı sanatsal çalışmam:)




42 yorum:

  1. Sanatsal çalışması için sanatçıya koca bir alkış.İşe başlamış olman seni sanatından uzak tutacak değildi ya.Sanatçı her şekilde üretmeye devam ediyor işte.Güzel bakan, güzel gören gönlüne sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sonbaharın güzelliği, senin yanan mumun dinginliği, sanatçı burada yine harikulade işler başarmış!
    Sanatçı güzel sanatçı vesselam!

    Vallahi harikasın ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, bana bunları yaptıran sonbahar utansın:)

      Sil
  3. Çok beyendim emelcim kendi dokunuşlarınla harika olmuş. Bizde öğrencilerimle sonbahar temalı kapı süsümüzü en nihayet tamamladık, şimdide yapraklar topluyoruz değişik çalışmalar için buda onlara göstereceğim bir örnek olacak şimdiden. sevgilerle....

    YanıtlaSil
  4. Çok sevdim..çok hoş olmuş..

    YanıtlaSil
  5. süper! çocuklar gibi şen oldu gönlüm.. bunu kızlara mutlaka göstermeliyim eminim onlarda bayılacak ve hemen yapmak isteyeceklerdir..
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir tablo ortaya cıkmış...Yaprakların rengi nekadar güzel..

    YanıtlaSil
  7. Okul yıllarımda tasarım dersinde çoğunluk plastik ve hazır objelerden bir şeyler yaparken ben doğadan gelen malzemeleri kullanırdım hep. Sanırım bu sonradan da tasarım hayatında bir tarza dönüşüyor. Hatta buna benzer yapraklardan yapılmış bir çalışmam vardı. Şu aralar en büyük temennim oğlumu büyütürken mevsimin renklerini, sayıları ve tüm güzellikleri onunla birlikte yapacağımız böyle projelerle ona anlatabilmek, öğretmek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür şeyleri yaparken çocuklarıda dahil etmek lazım evet. Bilgisayar, teknoloji iyi de, ruhumuzu aldı götürdü biraz aslında.

      Sil
  8. SEN BİR HARİKASIN... Sabah sabah sesimi buradan oraya duyuramayacağım için büyük harflerle yazdım. Anla ne hissettiğimi. Başka birşeysin:) Beynin farklı çalışıyor ve hayranım sana Gün Işığı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapma Nilgün; kızarmış yüz ikonu:))
      çok teşekkür ederim kalp kalp kalp:))

      Sil
  9. Çok güzel bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Çok sade, çok şık ve benim gibi sonbaharı çok seven biri için çok anlamlı.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir tablo :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. çok yaratıcı bir çalışma olmuş gerçekten, ilham oldu ben de denemek istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapraklar bitmeden, kış gelmeden dokunun bu güzelliklere evet, kolay gelsin. Teşekkürler.

      Sil
  12. ben sonbaharı ararken , sen ölümsüzleştirmişsin emelciğim....ne kadar hoş , ne kadar güzel, yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin fotoğrafların yüzünden:) sonbaharı çok severdim ama sen öyle farklı gösterdin ki bu sene bana, yaprak değil kuurmuş dallardan tablo bile yapabilirim:)

      Sil
  13. Evet bu kadar güzel renk tonları saklanmalıydı harika olmuş...

    YanıtlaSil
  14. Daha dün aklımda bu sonbahar yaprakları vardı. Ağaçları eve taşıyasım, vazoda çiçek sergiler gibi sergileyesim geliyordu. Öyle muhteşem tonlar var ki doğada..hiç kaybolmasın hep gözümün önünde kalsın istiyorum. bu ağaççık da bir nebze olsun nefsini körletmiştir seninde. Ben de deneyebilirim, hoş fikir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çerçeveyi öyle bir yere koydum ki, nereden bakarsan bak, tam karşımda:)

      Sil
  15. Ben kızıl yapraklarla denemiştim geçen sene aynısını ama çerçevelememiştim. Çerçeve içinde ne hoş duruyor bunu da denemeliyim. Çok sade, çok şık bir çalışma olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızıl yapraklarla siyah çerçeveyi hayal ettim sanem, ne güzel dururmuş hakikaten. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Bari iş yerlerimiz yakın olsaydı da öğle aralarında el ele tutuşup koşsaydık etrafta:))

    YanıtlaSil
  17. Emel hanım, ne güzel blogunuz var, çok severek takip ediyorum sizi, özelikle fotoğraflarınızı çok beğeniyorum, acaba fotoğraflar için kullandığınız bir program varmı, fotoğraf makinanızın hangi ayarında çekiyorsunuz, ne yapsam sizinki gibi güzel fotoğraflar çekemiyorum..yardımcı olursanız çok sevinirim...Ayrıca sonbahar çalışmanızı da çok beğendim, çok yaratıcı, kızlarım için çok güzel bir etkinlik olacak..sevgiler. Aslı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı çok teşekkür ederim, bende amatör olarak çekiyorum, canon ile. Bu konuda uzman değilim, ukalalık olmasın. Pinterest gez bol bol derim naçizane. Nasıl çekmiş, ışığı nerden almış içine giriyorum ben:)

      Sil
  18. çerçevelemek çok güzel fikir,tebrikler,çok beğendim...hatta ben de yapıcam :)

    YanıtlaSil
  19. Bu harika bir çalışma olmuş..Kızım (3.5 yaşında) bu hafta okulda ilk proje ödevini almıştı. İkinciyi de benden alacak. Eve gelirken hergün getirdiği sağa sola koyduğumuz yapraklardan bunu yapıp hemen asmalıyız. İlham için kocamaaan teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooo yapraklar hazırsa hiç durmayın, hele çocuklarla daha eğlenceli oluyor bu çalışmalar:) teşekkürler.

      Sil
  20. Ya sen kesinlikle harika bir kadınsın , harika olmuş ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapma serra, altı üstü yaprakları topla yapıştır benim ki:) utanırım ben:)
      çok teşekkür ederim, sağolasın.

      Sil
  21. Harika olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil