Salı, Ağustos 19, 2014

Rustik Elmalı Tart









Çok sevdiğim good to know sitesinden, değişik bir elmalı tart tarifi denedim dün. Eğer milföy hamuru ile yapılmış tatlılardan hoşlanıyorsanız, 10 numara bir tart bu.
Hali ile soğuyunca, çıtırlığı gidiyor ama lezzetinden bir şey kaybetmiyor. Fırından çıkar çıkmaz, biraz bekletip, sıcak sıcak,  dilerseniz dondurma ile servis yapın.
Tadı ve çıtırlığı muhteşem bir tart.



15 yorum:

  1. Oo ablam, yeni kesim aletin ne havalı öyle! :))
    İşin şakası, yahu senin sunumun good to know'un sitesindeki tart sunumuna bin basar yani! Hayır hiç mi görmüyorlar ki seni?
    Biraz feyz alsalar! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersincim, anladın sen onu:)
      Yurt dışında bunu mutfaklarda çok kullanıyorlar, bizde inşaatlarda:)
      ve burada ateş pasahası, bauhaus ta bulmuştum:) annene söyle, özellikle hamur işlerinde acayip işe yarayan bir şey.
      Göz kırptım sana:))

      Sil
    2. Akıllı kadınsın vesselam! :)) Söyleyeyim annişe bende.

      Sil
  2. harika ve yapımı kolay bir tarif olmuş.
    en kısa zaman da deneyeceğim.
    Kesim aletini de sevdim.
    Kullanışlı olacaktır bende bir tane edineyim.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hamur işlerinde çok işe yarıyor. Pizza dilimlemek içinde ideal:)

      Sil
  3. Elmalı tartlara bayılırım. Ellerinize sağlık. Milföy hamurlusu da mutlaka güzeldir. Benim de baklava yufkasından benzer bir tarifim olacaktı. İlham verdiniz, tekrar yapıp paylaşayım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklava hamuru ile börek yapmaya çalıştım ama beceremedim ben. Tatlı olarak denemedim hiç, sizin tarifi merak ettim, bir bakayım sonra.
      Teşekkürler

      Sil
  4. Hım ye beni diyor ama ben yağdan uzak duruyorum . o yüzden hiç bana göre değil :)
    Ama görüntü 10 üzerinden 10

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsan, normal un la yapılandan daha hafif bir tart gibi geldi bana. Sonuçta diğer tartlara da hatırı sayılır bir yağ ekleniyor:) Milföyün adı çıkmış garibim:)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Thank you so much Dear Doris,
      I'm glad to see you at here.
      loves

      Sil
  6. Tadının güzelliği görüntüsünden belli zaten, hemen tarif defterime ekliyorum, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Yaaa ama ben bunun adına bile bayıldım Emel !

    YanıtlaSil