Perşembe, Ağustos 14, 2014

Şeftalili Kek












Bu bilmem kaçıcı şeftalili kek tarifi.
Hele Bursa şeftalisi, o en güzel hali ile şimdilerde, her yerde, her tezgahta arz-ı endam ediyorsa, durma, sende, "içinde şeftali geçen" her tarifi dene, ye, yedir sevgili okuyucu.
Pek tabi, en güzeli, taze taze, eline alıp, parmaklarının arasından, akıta-akıta yemek ama biraz kek hamuru ile karışıncada, çay-kahve yanındaki uyumuna şapka çıkarmak gerek bu yaz güzelinin.
Biz, yerken, çırpılmış ve dolapta dondurulmuş bir parça krema ile denedik. Alp, daha fantastik takılarak, bitmiş puding tabağında denedi:)
Bilmem siz nasıl denersiniz?
Dondurmayla mı?
Olur, olur, pek münasip:)

Kek Hamuru: 3 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ve bir paket vanilya ile mikserin yüksek devrinde iyice beyazlaşıcaya kadar çırpın. 1/2 su bardağı zeytinyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edin. 1 Yemek kaşığı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı karbonat, bir fiske tuz ve 2 su bardağı un ilave ile hamuru çok söndürmeden karıştırın. Bir büyük şeftaliyi dilimleyerek, hamurun üzerine dizin. Varsa, yaprak badem ile süsleyin. -doğranmış çiğ badem-
170-175 derecede 40-45 dakika kadar pişirin. Üzerine herhangi bir marmelattan sürün, parlasın, pudra şekeri serpin.




8 yorum:

  1. şurada bikaç şeftali vardı hemen yapayım yarın :)) afiyet olsun size de Alp çok şanslı,çalıştığın zamanlar bugünlerin hayalini yaşarmıydın sende???

    YanıtlaSil
  2. şeftalili kek..meyveli şeylerden hep bir adım geri dururum. meyveli kek, meyveli pasta-tatlı.. fakat okadar güzel anlatmışsın ve fotoğraflarla çekici hale getirmişsin ki bir dilim dondurmalı kekinden alasım tadasım geldi..eline sağlık emeğine sağlık...:)

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu dayanamayıp deneyeceğim sanırım! Markete şeftali almaya koşuyorum hemen hatta şimdi! :)

    YanıtlaSil
  4. Kekin mi daha güzel sunuş şeklin mi harika fotoların mı karar veremedim:)

    YanıtlaSil
  5. Hiii ! Zaten hava çok sıcak hafta sonu evde - bahçede takılmaca. Tamamdır buzlu limonatanın işbirlikçisi belli oldu. Cumartesi günü pazardan tazecik şeftali alınacak,en sulusundan ve şeftalili kek yapılıp vanilyalı dondurma eşiliğinde yenecek. Haydi gelin ♥

    YanıtlaSil
  6. Bu ara annem ha bire yeni şeyler deniyor, hemen ona söyleyeyim de bu posta bir göz atsın! :) Hoşuna gidecek eminim...
    Benimde yemesi hoşuma gidiyor. :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba;
    Kendimi şeftali canavarı olarak adlandırsam yanlış yapmış sayılmam:) Artık eşimin sayesinde nektarin de seviyorum ama hala favorim şeftali. İçecek halini, tartla olan birleşimini ve tabi kek'e koyulmasını çok seviyorum. Ayrıca reçelini de çok severim. Her defasında reçel yapmak için şeftali alıyorum ama dayanamayıp yiyorum:) Burada yassı şeftali buluyoruz artık. Onun rengi dokusu kokusu da bir başka oluyor. Bu tarifi de deneyeceğim, evde hala 4-5 tane şeftalim var:) Fotoğraflar da bir harika, insanda hemen kek pişirme isteği uyandırıyorlar. Bayıldım!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Denedim ve sonuç harika oldu teşekkür ederim Emel Hanımm:)

    YanıtlaSil