Perşembe, Haziran 05, 2014

  Şehirde kır evi












"Abla ne yapacaksın bu eski sandığı" dedi elime torbayı tutuşturken. 
"Evde kullanacağım, koltuk yanına sehpa yapacağım" dedim.
Baktı yüzüme bir anlam veremedi. Acıdı belkide:)
Barbekü için, meşe kömürü aldığımız oduncu ile aramızda geçen sandık muhabbetinin devamını uzatmamak için anlatmıyorum:) 
Adama o kadar enteresan geldi ki, bir sandık, üstelik eski ve sağı solu biraz hasarlı bir sandık için, "kadının gözündeki aşka bak" demiştir içinden. 
Bende sandığa nasıl bakıyorsam artık:)
Alıp eve getirdik, temizledim sağını solunu. Mete çaktı bir-iki yerini. Al sana mükemmel bir kahve sehpası.
Hemde en doğalından.
Hemde hiç para vermeden.

Bu arada, Jamie Oliver'ın tüm dünya'da yayınlanan, "jamie magazine" dergisi, Türkiye'de ilk sayısını haziran ayı itibari ile çıkardı. Elinize geçerse, bir inceleyin. Çok farklı ve dolu dolu bir yemek dergisi olmuş. Fotoğraflar şahane.






44 yorum:

  1. Ben de cok toplardim. Beyaza boyadiklarim var, dekupaj yaptiklarim var...kimisi dergilik oldu, kimisi balkonda ciceklik. Ama manav ve marketteki sebze kasalari seninkinden bi tik daha gosterissiz. Gosterisli dedigimiz seye bak bu arada :) biz de boyleyiz iste...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok eski bir kasaymış Monicacım, dediğin gibi böylelerine bende rastlamıyorum. O nedenle gözlerim çakmak çakmak kaptım zaten.

      Sil
  2. Günaydın Ablacığım :) Fotoğrafta o kadar çok güzel şey var ki hangisine bakacağını şaşırıyor insan, dönüp sandığa mı yoksa kavanozamı bilemedim. Hepsi çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal olan herşey göze çok hoş geliyor da ondandır Ersincim. Sen bak hepsine doya doya. Bu arada İNG hesabını gördüm. Çok güzel bir galeri yapmışsın kendine. Fotoğrafların müthiş.

      Sil
  3. Kır evini sevsinler senin, bardağın sehpana pek te bir yakışmış canım, onun ikizini birzcıkta büyüğünü kendime alırken sana da aldım, tesadüfen hiç aramayı düşünmediğim bu şehirde karşıma çıktı ve hemen bütün bardakları aldım, hatta kıza depoda başka var mı deyince tuhaf tuhaf baktı, ben de hiç seslenmedim çünkü bir emaye çılgını olduğumu anlatmak tuhaf bakışlardan sonra onun için anlam ifade etmezdi. Artık bardaklar kavuştuğunda nasıl güzel kareler çıkar elinden bilmiyorum, sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgicim yaaa...dünkü mailinden sonra, zaten yerdemiyim göktemiyim bilemedim:) Herşey bir yana, düşünmen, aklına getirmiş olmam o kadar büyük bir zerafet ve incelik ki ve benim için değerli olan aslında bu kısmı. Çok çok teşekkür ederim, zahmet vermişim, eksik olma.

      Sil
  4. emel senin evin kaçyüzmilyon metrekare diye sormuştum, ama hep soracağım, yahu gizli köşeler mi var? yoksa bakışın da sihir mi? oduncudaki halini ve adamı anlıyorum, ben de çok karşılaştım o bakışla, ''ya bişi deneyeceğim'' falan filan gibi gevelemeler ile ne dediğimi ben de bilmeden ama mal kaçırır gibi koca bir tebessümle elimdeki eski püskü, kırık dökük şeyle ''ben bunla bişi yaparım'' sevincini çok iyi bilirim. o minik fırçanı, tel sepetini, sevsinler, tatlı kadın , sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Ayşencim, minik bir balkon ile beraber 129 m2:)
      Ama bana o kadar devasa geliyor ki:)
      Her odasında ayrı bir enerjim var. Çok seviyorum evimi. Bir de bahçeli ve düz ayak olsaymış, valla ne ekmek istermişim, ne su:)
      Olacak inşallah, o da olacak. Hayallerimin peşini sayende bırakmıyorum.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Güzellik bakan gözde işte..

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten adamın yüzünü görmek isterdim.
    Kasasını şimdi görse ne der acaba ???

    YanıtlaSil
  7. Aynı bakışları ben de sebzecimizden 'duvar rafı yapıcam bu kasayı' dediğimde görmüştüm. Saniyelik anlamsız bi bakış. Gözümümün önüne geldikçe gülüyorum :D şahane olmuş elbette. . Güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz böyleyiz işte, bak hepimizin kasa ile bir hikayesi var:) çekiyoruz birbirimizi:)) kasacılar sizi:)

      Sil
  8. haha herkesin bi kasayla hikayesi var anlaşılan benimde çiçekçi ile oldu bu muhabbetim:)
    sabah gelirken düşündüm de bu eskiye rağbet, eski eşyaları yenileme sevdası, hep yeşili öldürüp yerine avm yapmalar, su kanallarını tıkayıp hava alanı yapma planları vs den kaynaklanıyo biraz da.. biz büyüklerimize örnek olmaya çalışıyoruz kendimizce ama keşke onlarda bizi görebilse... bugün çevre günü ya yeşili koruyalım her anlamda...
    ve sen nasıl tatlı bir şeysin ki kendin gibi kareler yaratıyorsun gözünde... öperim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş, bu sende olsa varya, harikalar yaratırsın o dekupajlarınla. Bulursam göndereyim ben sana:)) İstanbuldan kargo ile Ankara ya eski ahşap kasa:)))) Deli miyiz? evet biraz:))
      Çok sağol canım benim...

      Sil
    2. canımsın! gönlü sengin arkadaşım benim düşünmen yeter çok ama çok teşekkür ederim..

      Sil
  9. Mis gibi de olmuş :) Fotoğraflarınız içimi açıyor. Ne güzel bir gözle bakıyorsunuz ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizde mesajınızla iç açtınız farkında olmadan:)

      Sil
  10. Ben bu konuda en çok annemle mücadele ediyorum ''evini döküntüyle doldurdun'' diyip duruyo ama aynı frekansda birçok insan olması hoşuma gidiyor kendimi yalnız hissetmiyorum artık fotoğraflar çok güzel senin fotoğraflara bakarken hangisine dikkat edeceğimi şaşırıyorum yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif, annem görse bana bi dünya laf söyler emin ol:) O benim evdeki hiç birşeyi beğenmez. Yok mu cocum alacak paranız, habire eskilerle püskülerle uğraşıyoruz der. Bak filancanın kızı evine 4 milyarlık perde yaptırmış, seninkiler mutfak bezi gibi der, der de der:))
      boşver yani.

      Sil
  11. enteresan bir kadınsın vesselam şahane bir dekoratif algın var en doğalından yine içimizi açtın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcancım çok sağol ya:) teşekkür ederim, valla ne güzel bunları duymak, motivasyonum artıyor...

      Sil
  12. Emel'ciğim kaptırmışım kendimi eskilere gittim. ne kadar güzel fotolar, ne kadar güzel paylaşımlar. Hep bakıyorum ama işte olunca tam konsantrasyon olmuyor tabii. fakat bayılıyorum tarzına, profilimde gördüysen bir ara bende evi coastal konsepti yapmıştım, bembeyazdı neredeyse ama evdeki çılgın dalmaçyalı beyaz sevdamı bitirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmez miyim:) Ama olsun be Elif, o dalmaçyalı yavrularsa beni hatırla, hemen istiyorum bir tane. Bak nasıl vazgeçiyorum beyazdan da, dekorasyondan da. Bir can dan tatlı değil hiç birşey, gelip gidiyoruz işte, boşver.
      Sana kolaylıklar işlerinde.

      Sil
  13. adamı ben de tahmin edebiliyorum :))) bu arada gerçekten süper olmuş. Elinize sağlık. Bir de ayrıca teşekkür etmek istiyorum; geçen hafta eşimle 2-3 gün Londra'ya gittiğimizde Jamie Oliver'ın restoranında fish and cips yedik :)) hatta face'de fotosunu paylaşmıştım:)) ben de onu çok sever; ve takip ederim. Dergiden haberim sayende oldu umarım Türkçedir hemen alacağım. Çooook teşekkürler.Ünver

    YanıtlaSil
  14. Ahşap sebze meyve kasası çok makbul bu aralar iyi olmuş kapmışsın ,zira artık plastik kasa yapıyorlar . Bizde de gazoz kasaları var ama doktor vermiyor ki boyayayım.
    Jamie'yi seviyorum ben. Londra'da restoranı var ; -sokak çocuklarını ,suça bulaşmış gençleri topluma kazandırmak için bir projesi vardı anımsarsan- orada tanımıştım kendisini . Yemekle içmekle arası iyi olan bizim evde 2 erkek var işte onlar için alayım ben bu dergiyi. Hoş onlar benim haberim olmadan çoktan almış da olabilirler o başka :)))
    Bak seninle konuşurken ne kadar geveze oluyorum ben. Beyaz sardunyaların yine harika ♥
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgünüm, dün sesin bana nasıl iyi geldi, yumuşacık, sakin, dingin, huzur estin geçtin evimden, yüreğimden. Çok teşekkür ederim bin kez.
      Almışlar mı dergiyi:)

      Sil
  15. Ben de böyle her bulduğumu alıp getiriyorum eve sonra kavga çıkıyor :)) Mete yi bir kez daha takdir ediyorum bu konuda sana çok destekçi ne güzel tamamlıyorsunuz birbirinizi.
    Beyaz sardunyalar çok hoş olmuşlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok Allahı var, hiç itiraz etmez. Sadece "koyacağın yeri ayarlamışsındır zaten" der, bilir, çer çöp toplamam:)
      Çok teşekkür ederim Juliettecim sağolasın.

      Sil
  16. Dekorasyonla uğraşan birçok kişinin manav kasalarıyla az çok bir hikayesi var. Şimdi benim gözüm ahşap panellerde, sedir yapmak gibi bir fikrim var ama bakalım. Senin objektifinde her şey bambaşka oluyor. Emelce'nin dünyasını farklı pencereden sunuyorsun. Ve ben sana bayılıyorum arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende de ne hikayeler vardır:))
      Bloğu ihmal etme, ben aranıyorum kedinin çiğer aradığı gibi senin sayfanda:))
      Çok teşekkür:)

      Sil
  17. sehpa olsun duvarda raf olsun ben de çok beğeniyorum, her ne kadar çocukluğumuzdaki sandıklar gibisini bulmak artık zor olsa da sen bulmuşsun işte ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten noldu o sandıklara Ahu ya?? Şimdiki kasaları bile uyduruk yapıyorlar. Arada bir böyle denk geliyor işte, kapıp kaçmam ondan:)

      Sil
  18. Harika olmuş, bayıldım gerçekten şöyle bir oduncu çıkmadı mahallede falan karşıma alayım ben de :)) Evine çok yakışmış. Bu evdeki her şeyi seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Günnur:) Seninde fotolar aldı başını gidiyor:) daha güzel çekmeye başladın, makineyi mi yeniledin naptın?

      Sil
  19. ben bu sebze kasalarıyla bir şey tasarlamayı öğrenci evimde ilk denemiştim şimdi de raf ve orta sehpa planlarım var ama artık tahta kasa bulmak zorlaştı fotoğraflar harika mavi içinde mum olan fenere de bayıldım sanki bir konserve kavanozunu boyasam tellerde de sap yapsam olacak gibi denemem lazım yapabilirsem paylaşırım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu mudodan aldım, yeni sezon yazlık fenerler. Yapabilirsen ne ala, hemen paylaş, merak edeceğim, olmadı MUDO ya bak, çok fiyatlı birşey değil.
      Selam

      Sil
  20. Hahaha ben de ayni durumda kaliyorum bazen. Ikinci el magazadan garip birsey buluyorum, satici garip garip bakiyor yuzume deli mi ne ne yapacak acaba gibilerinden. Bu arada takip konusundaki mesajini aldim Emelcim, inan farketmemistim bile. Bu ara blog konusunda sabikaliyim zaten biliyorsun, epey ihmal ettim. Baska hayaller ve heyecanlar pesinde kosuyorum.. Ama aslinda bir yandan aklim da hep buralarda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpekcim hayallerinin ve heyecanın hiç bitmemesini dilerim. Güzel haberlerini bekliyoruz. Sana bilgi vermek istedim, aynı durumu ayda, nilgün, monica ve bu durumu bana ileten bir diğer kişi ile fark ettim. Google friends ile ilgili bir sıkıntı olduğunu öğrendim. Ama ruh sağlığı yerinde olmayan biri, bana bir hakaret maili yazmış!!, "beni takibinden niye çıkardın" diyerek ama asıl derdi başka şeylermiş bunu bahane etmiş. Neyse, bil istedim, hani olurda sende farkedersen diye.
      Çok sevgiler

      Sil
  21. bende de buna benzer bir tane var, başka bir şekilde değerlendirmek için tutuyordum bir kenarda, ama belki bir süre senin sehpan gibi kullanabilirim, çünkü çoook beğendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi dene ve paylaş özlem, çok merak ediyorum...
      Teşekkür ederim, sağol bu arada.

      Sil
  22. İkea seri üretimci birisi olarak hafiften gözümü açmaya başladın, içimde minik kıpırtılar, haberin olsun :)

    YanıtlaSil