Perşembe, Haziran 19, 2014

Şeftalili Krem ole keki ve Karpuz sorbe
















Şeftaliler daha tatlanmamış. Bu sene biraz geç mi kaldılar nedir? Günlerdir 2 tane sürünüp duruyor mutfakta meyve tabağında.
Bir de krem ole almışım, taaa...ne zaman bilmiyorum o da şeftali çıktı şansıma. Eee...küçük bir de kek yaptın mı, kes-koy arasına, diz şeftalileri. Al sana muazzam, yağsız, az şekerli, bol meyveli bir yaz keki.
Karpuzunda çekirdeklerini çıkarıp, rondodan geçir, saklama kabına koy, at buzluğa. Sıcaktan bunalırda, canın soğuk birşeyler çekerse, koy bardağa 5-6 kaşık donmuş karpuz, üzerine de soda ekle. Varsa nane veya fesleğen yağrağı ile "yemede yanında yat" neticede.

Şeftalili Kek
Kek için malzemeler
3 yumurta
1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
3 Türk kahvesi fincanı Un
2 Türk kahvesi fincanı şeker
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
iç dolgu:
1 paket krem ole şeftalili
1 su bardağı süt
Üzerine:
1 adet şeftali-dilimlenmiş-
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyerek, 18-20 cm çapında -küçük- kelepçeli kek kalıbında 15 dakika 180 derecede, daha sonra 30 dakika 150 derecede pişirin.
Soğuyan keki, ortadan 3 parçaya bölün ve her bir katını sütle ıslatın.
Krem oleyi tarifinde yer alan süt miktarından daha az kullanarak hazırlayın. -Koyu kıvamlı olsun diye-
Her kata, krem oleyi paylaştırın.
Üzerlerine, bir yemek kaşığı pudra şekeri içinde, hafif tavada ısıttığınız şeftalileri dizin.
İstediğiniz başka meyvelerle de süsleyebilirsiniz.



40 yorum:

  1. Günaydın!
    Benim mikrodalgam var fırın özelliği de var sözüm ona ama kaç kez kek denediysem olmadı.Poğaçayı pişiriyor ama keke gelince fiyasko.Annem sadece üstten ısıttığı için olmadığını söylüyor.Velhasıl içim gidiyor fırında olan her şeye.
    Bu arada fotoların her gün kendini aşıyor,siyah fon harika durmuş.
    Bloga da yazdım sayende:) Çok teşekkürler,kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslicim bende mikrodalga yok ama kızkardeşimden bilyorum, kek börek türü şeyleri modu olmasına rağmen yapamıyor. daha doğrusu istediği gibi olmuyor. Ufacık bir fırın alsan, yerin mi yok mutfağında?
      Çok teşekkür ederim güzel sözlerinle beni yüreklendiriyorsun hergün.
      Sevgiler iy haftasonları
      -bu arada bloğuna hergün bakıyorum, post olmayınca, enerjim düşüyor:)-

      Sil
  2. Allahım, insanın canı sabah sabah birde kahvaltı yapmadan kremalı hemde şeftalili bir pasta isteyebilir mi sorusuna cavabım bundan sonra EVETolacaktır arkadaşım sayende nefisss gözüküyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim sevgicim, sabah değil ama çay saati yanına süper olur minik bir parça:)

      Sil
  3. Hani hiçte öyle pişir keki koy krem oleyi gibi durmuyor :) Nasılda güzel... Dün ki fazla kaçırdığım mantılardan mütevellit, karbonhidratlı besinleri elimine ediyorum o yüzden bu bir görsel sadece ııhıı yenmemeli :P Hayır canımda çekmedi :)) Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok inan çok basit, ve sen varya ersincim, bunun alasını yaparsın.:)
      Bu arada her şeyden ye, azar azar ye, çatlayana kadar yürü! düsturumu sana da bulaştırayım. Yıllardır ailece kilomuz azalır ama artmaz bizim bu yöntemle:)

      Sil
  4. Bu nasıl bir görüntü :) İnsanın ağzı sulanıyor(bir de ben çok tatlı sevmem)...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Bir fotoğraflara bakıyorum, bir şeftalili rüya keke bir sorbeye. Crem oh la la! diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz için harika bir tarif bu monicacım, sorbenin limonlusu da çok güzel oluyor, denersin belki. Bu arada senin tarifi de yapıcam bir ara, çok teşekkür ederim unutmadığın ve yolladığın için:)

      Sil
  6. Hımmmm. Ellerine sağlık canım.
    Zaten biz millet olarak niye kilo alıyoruz biliyorsundur.
    Büyük porsiyonlar.
    Büyük tencereler.
    Herşeyi küçültsek hiç sorun olmicak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya, büyük ölçülerde olunca bitmiyor, kalıyor, bu tam cep pastası:)

      Sil
  7. Görüntüler harika...
    İnsanın dakikalarca seyredesi geliyor, yemeğe kıyamıyor desem yeridir.
    Bir yemeğin ya da tuzlu hamur işlerinin fotoğraflanmasındansa, hernedense tatlı şeylerin fotoğrafları daha albenili oluyor. Sofralara daha çok yakışıyor. Sunumları daha güzel ve farklı oluyor.
    Hani kız çocukları erkek çocuklarına göre cilveli olurlar ya aynen tatlılarda cilveli oluyorlar.
    Sevgilerle,
    Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde pek değil neredeyse hiç tuzlu birşey yapılmıyor, Alp sevmiyor, mete yemiyor. Ben zaten tatlıyı hep daha çok severim, dediğine katılıyorum. Tatlı yapmak ve görsellemek daha bir güzel baktıyor sanki.
      Çok teşekkür ederim Ebru.

      Sil
  8. Uzunca bir süredir takipteyim sizi. Turuncu Oda'nın hediyesisiniz bana. Hayatımda ilk kez sizin bloğunuza yorum yazdım. Hadi çok beğeniyorum, her gün, her yayınla çok mutlu oluyorum, hadi fotoğraflarınız çok güzel ama yazdıklarınıza da bayılıyorum diyelim, ama anlamadığım bir şey var: Uyanır uyanmaz da bloğunuza bakmak istemem,, okumak için sabırsızlanmam, bloğunuza bakamadan çıkmışsam evden, nerede ne yapıyorsam yapayım eve gider gitmez okumak için sabırsızlanmam da neyin nesi!!! Nasıl bir yaşam enerjiniz var ki paylaştıkça bizi de dolup taşıran... Eksilmeyin hiç, bizi de eksiltmeyin...
    Nehir Temizel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir bu sabah güneş sensin:)
      Çok teşekkür ederim. Ufacık bir mesajla, devasa bir sevgi yarattın.
      Sende eksik olma.
      Tekrar teşekkürler

      Sil
  9. Ellerine sağlık Gün ışığı, Gelinlikten kafamı kaldırdım, bu pastayı görünce:)) Aldım bir dilim:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerji versin, işini kolaylatsın dilerim.
      Nasıl meraktayım seni, gelinliği,düğünü, gelini, cemre ne giyecek?
      Heyecan dorukta.

      Sil
  10. Fotoğrafların muhteşem. Her gün bir öncekinden daha güzel oluyor. Harikasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bazen çok güzel pozlar veriyor bana bu kızlarım-oğlanlarım:) Hatta çekerken, kendi kendime, harikasın, muhteşemsin falan diyorum keklere, pastalara, eşyalara:))
      ruhu olduğuna inandığımdandır.
      Çok sağol.

      Sil
  11. Gelecek yıl doğum günümde bu pastayı isteyebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelecek yılı beklemeyelim, sen istanbul a geldiğinde SÖZ:)

      Sil
  12. Eger ben senin bloguna biraz daha bakarsam kesin pastanenin yolunu tutucam ve gelsin kilolaaar :))
    Harika goruntuler her ne kadar sekerin zararlarini bilsemde ondan asla vazgecemiyorum :)
    Agzinin tadi hic bozulmasin, hep tatli kalsin
    Sevgilerimle ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herşeyden az az, kararında yemek lazım evet:)
      Çok teşekkürler Anecim.

      Sil
  13. Yazınıza yorum bıraktıktan sonra, "yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir" yazısı da çıkmıştı ama yorumum yayınlanmamış.
    Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru, yorumlar hemen yayınlanamıyor ne yazık ki, dışarda oluyorum, işim-gücüm oluyor hali ile. Bütün gün cep teleonu ve bilgisayar ile beraber değilim.
      Endişelenme, gelen yorumlar er ya da geç yayınlanıyor:) Hele senin o güzel sözlerini, sabaha karşı bile olsa yayınlarım:)

      Sil
  14. Off emel senin blog mideye zarar diyim ben:) tamam kareler akıllara zarar o iyi de mideye zararı ne yapcaz yahu:)

    YanıtlaSil
  15. renkler.. sunum.. uyum.. son derece güzel..:)

    YanıtlaSil
  16. Ahh!! güzel, becerikli hatun seni...ne yaparsan yap güzel oluyor arkadaş. Enerjinle ilham veriyorsun. Ama yesende kilo almıyorsun ya orada yollarımız ayrılıyor :)))
    Afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa Sebi!!! yapma şunu:)
      Senin İNG fotolarını like yapmaktan fenalık geldi:)))
      valla pinterest gibi hepsi. Bakıyorum, koşuyorum gidiyorum ona benzer birşey çıkarıyorum ortaya:)
      Kilo konusu genetik şekercim, ben babama çekmişim, annem kilolodur ama babacığım hep 45 kilo falandı:(

      Sil
  17. çok hoş görünüyor, bu aralar bakıp kaçıyorum sadece, senin şu pratik pastalarını çok beğeniyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum, kaçak oldun sen bu ara:) ama keyfini çıkar, ben bakıyorum sayfana, alıyorum haberlerini:)

      Sil
  18. sayfayı açınca gerçekten bir an titredim ve aman Allah'ım şu güzelliğe bak dedim , yine harikasın , ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çok teşekkür ederim:)
      Ne güzel, ne harika sözler Serra...

      Sil
  19. hhhmmmm, yine cok güzel birsey yapmissin Emel... her zaman yazmasamda takipteyim canim... öpüyorum seni....

    YanıtlaSil
  20. Aman Alllahım bu ne güzel bir şey. Nefis görünüyor ellerinize sağlık, Sunum da harika her zamanki gibi... Sevgiler Sema

    YanıtlaSil
  21. Muhteşem bir görüntü. Ellerinize sağlık. Özellikle karpuzlu içeceğe bayıldım. Hemen deneyeceğim.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil