Çarşamba, Haziran 11, 2014

Çiçekler & renkler arasında












İçim kıpır kıpır, renklerle çoşuyorum, çiçeklerle dans ediyorum.
"Evime sokmam" dediğim, sarı rengi nasıl kucaklıyorum, nasıl sarılıyorum sıkı sıkı görmelisiniz.
Büyük konuşmamak lazım şu hayatta.
Ağzım açık bakıyorum pembelere, dallı-güllü kumaşlara, mavilere.
Temelini beyazdan yana kurduğum evimde, bütün renklere ve çiçeklere yer açıyorum usul usul.
Sizlerde şahitsiniz.
Evet bazen, çektiğim fotoğraflara da aşık oluyorum, daha makineden bilgisayara yüklemeden özlemeye başlıyorum, bir çoğunu çerçeve yapıp asmak istiyorum. Gözümden sakınıyorum, hangisini yayınlayacağımı şaşırıyorum, aralarından çok zorlanarak seçiyorum, bazen de hepsini koyuyorum.
Sizlerle paylaştıkça daha mı çoşuyorum ne?
Güzel sözlerinizle ve rengarenk-sıcacık yüreğinizle benimle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.
Dünkü yorumlara, biraz geç cevap yazacağım, kusura bakmayın, bugün eski bir dostumla, leyla ile kahvaltıda olacağım. Artık kısmetse yarına görüşürüz.
Bugünde böyle:)
Tamamen kalpten,
En derinden,
Sevgilerimle.






23 yorum:

  1. Günaydın Emelim :)
    Fotoğrafların o kadar güzel ki aşık olmamak elde değil bence.
    Üstelik artık evine giren sarılar varya çok güzel bir tonu var.
    Güneş gibi , ışık gibi.
    İnsanın gözünü yormuyor, sıkmıyor, Yazdan bıktırmıyor ışıltısıyla..
    O yüzden evine diğer eşyaların ile çok yakışmış.
    Çiçeklerin duruşuna da bayıldım. İkiz kardeş olmuşlar güllerin :)
    Sana keyifli bir kahvaltı dilerim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah beğenmene çok sevindim. Nilgün ablayı biliyorsun belki lezzetli atölye. O bana hep gün ışığı der. Nasıl hoşuma gidiyor ondan bunu duymak, senden de her sabah gün ışığı gibi mesajlar geliyor bana. Sanırım senden, sizlerden aldığımı yansıtıyorum:) Çok teşekkür ederim. Sağol-varol...

      Sil
  2. Emel günaydın,
    Ben renk sevmeyen insanları anlamam..renkler -hele de doğru kullanıldığı takdirde- insanın psikolojisini değiştirir, keyiflendirir, pozitif yapar..
    Benim ev malum, her renk var neredeyse:))))
    Keyifli bir gün diliyorum.
    Antalya'dan sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle, aslında renk sevmeyen yoktur da, ruh haline uygun tonu bulmamak diyelim.
      Doğadaki tüm renklere bayılıyorum ben mesela ama insanoğlu bu renk kartelası ile de çok oynamış:)
      Turuncu var, turuncu var. Sarının doğaki tonlarını al koynuna yat, ama öyle sarı renkli objeler yapıyor ki, yani o sarı sarı değil, bunaltan, daraltan bir renk oluyor.
      Her tonda ruhuna uymayabilir insanın.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. evet haklısın, kimi renkteki ürünleri fena üretiyorlar, insanı renkten soğutuyorlar:))
      sevgiler

      Sil
  3. Yine fotoğraflar çok zarif..ben renklere bayılırım :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bu eve her renk yakışıyor. Nötr tonlar da pembeler, sarılar çiçekliler de. O kadar güzel bir temel oluşturmuşsun ki yakışmaması elde değil zaten.
    Paylaştığın fotoğraflar iç açıyor iyi geliyor ruha. Denemek, her rengin tadına bakmak lazım. Yıllarca özellikle kıyafetlerinde siyah-beyazdan vazgeçmeyen ben son 3-5 yıldır nasıl coştum bir bilsen. Yaş aldıkça renkleri daha çok önemsiyorum sanırım. Rengin hayatından da ruhundan da eksik olmasın. keyifli sohbetler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliette, bende kıyafet seçimlerimde, yıllarca hep siyah-beyaz ve toprak tonlarından öteye geçemedim:) Hiç turuncu bir gömleğim, pembe bir pantalonum olmadı mesela geçen yıla kadar:) Geçen sene aldığım neon pembe kot pantalon vardı, bir kere giydim dışarda, sonra verdim gitti yiğenime. Bu sene daha rahatım renkler konusunda. Dallı güllü bir elbise alıp çıkabilirim her an karşınıza:) o derece seviyorum. Evde de aynı. Baksana, yastıklar, kumaşlar, bu sene cıvıl cıvıl ruhum:) Yaşasııınnnn...
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Çiçekler çok güzelmiş, gerçek gibi duruyor. Böyle gerçekmiş gibi duranlarını bulmak çok zor. Nereden aldınız?
    Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru, Paşabahçe den bu çiçekler. Yeni gelmiş, çok uygun fiyatlarıda. Bulursan kaçırma, gerçeğe bu kadar yakın çiçekler bulmak zor haklısın.

      Sil
  6. Beyaz her renge kucak açıyor zaten. Renklere aşık biri olarak bu günkü yazına bayıldım yine... Gözlerimi alamadım her bir kareden.
    Leyla'ya selam,afiyet olsun canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgüncüm:) Senin renk aşkından, mutfağının yeşilinden, evinden ilham alıyor olabilirim:)))

      Sil
  7. Bende bu kadar desen görünce yanlış blogda mıyım dedim ama... :) ne çeksen güzel oluyor senin fotolar, çiçekli çiçeksiz, desenli beyaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın abonemiz:) Bu bir band kaydıdır:) Doğru blogtasınız. Cihazınızın ayarları ile oynamayanız:))

      Sil
  8. emelciğim, ben kendimi bildim bileli renkleri çok sevdim, elimde değil. aslında çok sade bir algım var ama dışa vurum rengarenk :)))) oğlum askerden geldi ve onun kız arkadaşı da geldi kolombiya dan evim pek şenlendi, çok mutluyum tabiii... kız arkadaşı da renkleri çok sever, bu sabah kahvaltıda, renklerden konuşurken şöyle dedi; ''ı love colors, because ı am a latin.'' sabahtan beri içimde bir ses acaba bende de latinlik mi var? deyip duruyor. :)))) fotoğrafların süper.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşencim ne kadar mutluyum bir kaç gündür senin adına. Oğluna kavuşman nedeni ile benim bile içim kıpır kıpır. Neler yaptığınızı, nasıl sarılıp-öpüp koklaştığınızı merak etmiyor değilim:)))
      Kızarkadaşı da gelmiş, sende çifte mutluluk anladığım kadarı ile. Muhabbetiniz bol olsun, keyifli günler.

      Sil
  9. çerçevenin arkasında duran çiçekli deseni olan 'şey' i çıkaramadım, duvar kağıdı desem değilll, yastık desem... değil gibi...
    sarı yastık sarı çerçeve ye bayıldım!
    sehpa nerden acaba?(siz yapmış olabilirsiniz diye düşünmedim değil! :) tel dolap yapan neler yapar)
    sevgiler...


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben arada sırada, tablo yerine duvara değişik kumaşlar asarım. Bazı, kumaşlardaki desenlere bayılıyorum. Bu ada öyle bir şey. Karşımda durunca, seyredip duruyorum, çekmecelerde saklamak bana göre değil pek:) Sehpa yı yok biz yapmadık bu sefer:)
      İkea indirimden. Ciddi düşmüş fiyatı. Galveniz tepsili.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. ya bu ne güzel bir blog böyle :) şimdi şu dakika keşfettim ve çok sevdim, hemen takibe aldım :) ellerine sağlık, ayrıca tavşanlar şahane :)

    YanıtlaSil
  11. Emel, bugünlerde ben de renklere takılmış durumdayım. Özellikle de nazarlık yaptığım zamanlarda hep diyorum ki kendi kendime "E bu, bununla olur, olmaz mı yoksa, e oldu işte! Bu da buna gitti sanki, bunun da oluru varmış meğer" anlatabildim mi bilmiyorum ama elime aldığım boncuklarda, keçe parçalarında, uyumsuz dediğimiz renklerin birbirlerine uyumlarını gördükçe yeminle hep bunları düşünüyorum... En çok kırmızı olsun istiyorum hayatımda, en çok mor, en çok morla sarı yanyana gelsin istiyorum. Yani, sözün özü, senin de dediğin gibi, hiçbir konuda büyük konuşmamalı zira olmazı olduran, yapmam'ı yaptıran bir kudret mevcut...
    Hep çiçekler ve renkler arasında geçsin ömrün...

    YanıtlaSil
  12. Şaşırdım, baktım bir daha, gerçekten doğru yerdeymişim, senmişsin :) Benim çok hoşuma gitti bu desenler ve renkler... Yukarıda bir cevap yorumunda dediğin gibi öyle güzel tonlar seçmişsin ki olmuş, olmuş, çok güzel olmuş ♥

    YanıtlaSil